Uw selectie...

Film nr: 210

Bijdrager: Frans van Beers
Jaar: 2011


Een reactie op deze film insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

Opening van gerenoveerd domein Hof van Tongelre (voorheen het Wasven)

Beschrijving NL Doet is de landelijke actiedag voor vrijwillige activiteiten. Ook bij het Wasven is genoeg te doen!
Op zaterdag 19 maart van 09:00 tot 13:00 uur zijn de volgende klussen geklaard:
* - Plekje wegwerken: het schilderen van de zeecontainer in het weiland en van de wanden op de bovenverdieping van de boerderij.
* - Wat schort er aan? Het maken van kinderschortjes en mutsen voor de kinderthemabakmiddagen.
* - De beuk er in! Het planten van beukenhagen, snoeien en het terras gereedmaken.
* - Een Steekje los! Het maken van picknick- en tafelkleden.
Na acht jaar is het dan zover: het groendomein Wasven is weer ??n geheel. Wat ooit begon met het redden van het Beukenlaantje is uitgegroeid tot het redden en reconstrueren van de Wasvenboerderij en het omliggende gebied. Met een prachtig resultaat en dat mag gevierd worden!
Op zaterdag 19 maart 2011 wordt daarom op feestelijke wijze het Hof van Tongelre geopend: dit is het gebied dat bestaat uit de ru??ne van de voormalige boerderij en het aangebouwde kasteel genaamd het Hoffken te Tongelre. In de groene boerderijru??ne is een duurzame, houten speeltuin verrezen terwijl in het kasteel een jeu de boule - en beugelbaan is aangelegd.
Omdat dit voor het grootste deel door de inzet van vele vrijwilligers is bereikt, is dit gecombineerd met de landelijke NL Doet Dag.
s Middags is het feest en zijn er allerlei activiteiten. De start is om 14:00 uur met de onthulling van het informatiebord over de historie van het gebied. Vervolgens zijn er van 14:00 tot 16:00 uur allerlei activiteiten zoals een demonstratie Action Saw (kettingzagen van houtsculpturen) en een Beugelworkshop. Ook is er iemand in het zonnetje gezet met de uitreiking van het Gouden Beukennootje en er was een verrassend bezoek van historische figuren!
Geplaatst op 11-03-2012
Email bijdrager img