Uw selectie...

Film nr: 180

Bijdrager: Redactie EiB
Jaar: 1959
Stadsdeel: 15
Buurt: 238


Een reactie op deze film insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

Vlokhoven toen - Ontwikkeling en bouw Unitas

Beschrijving In 1940 werd in de parochie besloten dat er een parochiehuis moest komen. Het heeft een aantal jaren geduurd, maar uiteindelijk werd gebouw Unitas gerealiseerd. Een overzicht van de gebeurtenissen.
Geplaatst op 10-11-2010

Reacties

Datum: 05-06-2011
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart

En wat werd er vreselijk veel gerookt, men wist toen natuurlijk (nog) niet dat het ongezond was. Er worden zelfs sigaren en sigaretten gepresenteerd op recepties. Ik ging vaak mee met mijn vader naar recepties, bij Philips e.d. Je kon de rook dan snijden.


Datum: 05-07-2012
Naam: Gera van Tien

Trefcentrum Unitas is gebouwd met geld dat is ingezameld onder de inwoners van Vlokhoven, met name de boeren. Mijn vader, Jan van Tien, heeft er ook aan bijgedragen. Daarnaast is hij grond gaan halen voor het grondwerk. Hoe het kan dat dit pand, gebouwd met gemeenschapsgeld, later in handen is gekomen van de gemeente is een groot raadsel. Niemand is ooit op de hoogte gebracht van een verkoop. Ik weet niet wie er na de bouw officieel eigenaar was. Mogelijk de kerk, maar er kan ook een coöperatie geweest zijn. Hopelijk is er iemand die hier meer over weet.


Datum: 02-10-2013
Naam: Jos Hessing

Ik ben van 1948, ik heb met mijn broer Kees veel gespeeld op de plaats waar Unitas is gebouwd, zondags 's morgens als ons vader repetitie had met de Vlokhovense Fanfare ook wel genoemd het zat hermenieke van Vlokhoven. Die als ze van de bedevaart kwamen nog even de Koens aandeden om er nog een te vatten op de goeje afloop van de lange busreis van uit België. De fanfare zat dan rondom de plattebuiskachel te repeteren en wij vermaakten ons in de grote boomgaard die achter het café was toen Sjefke Vleuten met zijn vrouw café Unitas beheerden. Die boomgaard is zo ver als ik me kan herinneren de plaats waar zaal Unitas is gebouwd. Ik ben ook nog enige jaren lid geweest van de fanfare die ik zoëven op de video heb gezien. Heel mooi om terug te zien. De pastoor herinner ik me ook nog zeer goed.


Datum: 02-08-2017
Naam: Annette van der Kleij

Pastoor Odemaere was de oom van mijn moeder en kwam oorspronkelijk uit St. Michielsgestel. Ik woon nu zelf al 35 jaar in Eindhoven en ben aangenaam verrast met deze mooie beelden, waar ik niets van af wist gezien ik in het buitenland woonde, maar ik ga nu wel op zoek naar meer informatie! Goed gedaan!