EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9962

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Nachtegaallaan

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Villa's

Onderwerp 3.:

't Rietveld

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nachtegaallaan, Rietvink.

Beschrijving

Ook hier staat een huis met de naam Rietvink.


Geplaatst op

08-03-2007

Reacties:

Datum: 09-03-2007
Naam: Jos van Kruijsdijk  
img

Heeft het verzakken van deze panden (vooral het linker is in 'n belabberde staat) te maken met ondergrondse waterlopen richting de Dommel? En wie weet iets over de geschiedenis van het linker pand?


Datum: 07-10-2007
Naam: Joost Verzuu  
img

Dit huis heet 't Rietveld.


Datum: 07-05-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Ik kreeg van Marc van Abbe, bestuurslid van de Henri van Abbestichting, waar ik ook deel van uitmaak, het volgende commentaar over villa 't Rietveld:
Beste Bauke,
Het gaat hier om de villa gebouwd door Tom van Dijck, die van meneer Van Dijck, en getrouwd met mijn tante Ninie Hoffmann, de dochter van notaris Hoffmann de beroemde voorzitter van het Eindhovens mannenkoor. Ninie heeft in het pand 3 kinderen gekregen en trouwde na de dood van Van Dijck met Philips directeur Lou Polis, die (ook weduwnaar) maar liefst zes kinderen meebracht. Het was daar dus altijd een vrolijke boel. De kwaliteit van de Rietveld villa is altijd belabberd geweest. Ik herinner mij dat onze soep altijd scheef in het bord stond omdat de hele eetkamer helde! Als je doortrok op toilet kwam er niet zelden wat kalk uit het plafond mee naar beneden! Het is daar immers het Dommeldal en daarboven ligt het voortdurend doorsijpelend Eindhovens Kanaal, dat veel hoger staat. Het is dus een blubberige rotplek en een heel slecht huis, dat eigenlijk al een halve eeuw op instorten staat.
Tot zover
Marc van Abbe


Datum: 20-04-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Toen ik hier vanmiddag langs kwam zag ik dat ze met de laatste sloopwerkzaamheden bezig waren. Dit had even stilgelegen vanwege de aanwezigheid van asbest. Er ligt een mooi herbouwplan klaar, maar dat is al eens vermeld, geloof ik.