EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

993

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Havenhoofd

Onderwerp 1.:

Water

Onderwerp 2.:

Kanalen / Rivieren / Beken

Onderwerp 3.:

Eindhovens Kanaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Een restaurantboot in \'t Eindhovens Kanaal.

Beschrijving

Het Havenhoofd van het Eindhovens Kanaal. Op de achtergrond de studentenkapel van het Gymnasium Augustinianum, gelegen aan de Kanaalstraat. Het schip was ingericht als restaurant. We zijn nieuwsgierig naar herinneringen van/over dit schip.


Geplaatst op

13-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-09-2005
Naam: John van Iersel  
img

De foto is wellicht gemaakt rond 1980. Aan de rechterzijde staan nog enkele huisjes waarin de havenmeester en andere havenwerkers woonden. De boot heette 'Diadi'. Het restaurant heeft nooit goed gelopen. De toenmalige eigenaar heeft toen de boot verkocht aan een mevrouw uit Den Haag die er een bordeel in wilde beginnen maar daarvoor geen toestemming kreeg van de gemeente. De gemeente had met het havenhoofd andere plannen. De boot is later weer verkocht en heeft nog een aantal jaren tegenover Praxis in het Eindhovens kanaal gelegen. Momenteel ligt de boot nog steeds in het Eindhovens kanaal maar dan iets verderop richting Geldrop.


Datum: 15-02-2006
Naam: Angeline Zonnevijlle  
img

Het restaurant heette de Kikker, dat kan ik me nog herinneren. Maar volgens mij is dat eind jaren 70.


Datum: 15-02-2006
Naam: John  
img

Eind jaren 70 klopt wel Angeline. 1980 ligt daar niet zo erg ver vandaan. Ik heb de binnenkant van de het schip voor het eerst gezien toen die mevrouw uit Den Haag het kocht. De inrichting was die van een restaurant. Aan bakboordzijde was een bar met barstoelen. Die barstoelen werden overigens eens bij een inbraak gestolen en later in de omgeving van het havenhoofd teruggevonden. Ze waren klaarblijkelijk te zwaar voor de dieven.


Datum: 27-08-2007
Naam: Willem van de Ven  
img

IK heb heel wat plezierige dagen doorgebracht in het café op deze boot. Er stond weliswaar restaurant boven de deur maar het was toch echt een café. Dat had iets met vergunningen van doen. Het café was van de Hagenaar Ed Duynstee, die opticien van beroep was, en Yvonne Siteur, een dochter van de kaaswinkel. Het publiek bestond uit zeg maar een mengeling van studenten, ondernemers en mensen van het soort dat in de reclamebranche werkt. Er werden allerlei soorten muziek gedraaid, als het maar dixieland was.


Datum: 11-05-2015
Naam: Ad Thijssen  
img

De boot is enkele maanden geleden gesloopt bij ijzerhandel van de Mortel voor de deur aan het Einhovenskanaal. Dit was het laatste nog drijvend vrachtschip in het Eindhovens Kanaal. Gr Ad Thijssen.


Datum: 13-05-2015
Naam: Hans Vlemmings  
img

Opgeruimd staat netjes.