EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9834

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Mecklenburgstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Cito Garage

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Garagebedrijf Cito

Beschrijving

Mecklenburgstraat 15. (RHCe Beeldbank 0029887)


Geplaatst op

02-03-2007

Reacties:

Datum: 03-03-2007
Naam: Huub de Mul  
img

In de 50er jaren is het adres de W. de Zwijgerstr. 15 . Is dit nummer toeval of klopt de straat niet?
Er was ook een Cito Reisbureau en Touringcarbedrijf op de Nieuwstr. 5.


Datum: 03-03-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

De Cito is later herbouwd in de Meckelenburgstraat, een heel stuk verder naar rechts. Er werden toen ook pompen geplaatst. De garage zoals je die nu op deze foto ziet, is de huidige Eedenstraat geworden. Gezien het telefoonnummer, is dit plaatje een tiental jaren eerder gemaakt. Ik geloof zelfs, dat de garage naar rechts is verhuisd, niet veel later dan 1953. Het is toen geruime tijd een braakliggend stuk grond geweest.


Datum: 03-03-2007
Naam: Antoon de Lepper  
img

Deze foto is veel ouder dan 1971. Als klein manneke kwam ik regelmatig bij mijn tante op bezoek, deze woonde hier tegenover boven makelaarskantoor Ottenheim. Ik kan alleen een braakliggende terrein herinneren, waar de hijskranen en diepladers van Heezemans stonden.


Datum: 03-03-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Klopt Arthur, ik houdt het op niet eerder dan 1959 gezien de Ford Galaxie, die in dat jaar uitkwam en hier op de foto staat. Het huis rechts staat er nog steeds en nu dus op de hoek van de straat.


Datum: 11-03-2007
Naam: Ad van Mil  
img

Het straatje waar de Ford voor staat is de achterom van Fam.Sanders Van Mil en Fam. van Vugt antiek en sigarenzaak Fam.v.d.Aalst. Het pand links op de foto is ook nog de dansschool van Nelleke Valentijn geweest.
Als kind heb ik hier vele jaren gespeeld met Hein Tempelaars, Ricardo Toffolo, Cees Jongbloets enz.enz. Na afbraak van de Cito-garage heeft het terrein lang braak gelegen en later is daar de rondweg aangelegd.
Het pand waar wij de beddenzaak in hadden is ook gesloopt maar wij zijn doorgegaan in het pand daarnaast. Wat ik mis op de foto zijn de pompen, een van lucht en een van benzine, beide toen al buiten gebruik. De Cito-garage werd toen verhuurd aan particulieren voor het stallen van hun auto's.


Datum: 10-04-2007
Naam: Johan Baken  
img

Waar de garage op de foto staat is nu de verlengde Mauritsstraat. De Edenstraat begint aan de andere kant van de Hoogstraat. De garage is op een bepaald moment afgebrand en diende als stalling voor de bussen. Men heeft nog een bus uit het brandende gebouw gereden en later volledig gerepareerd. De nieuwbouw van de Cito heeft plaatsgevonden rond 1960.
Ik ben op de Mecklenburgstraat geboren en woon er nog steeds.