EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9811

Bijdrager:

Niet bekend

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijk*

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, St Antonius Fellenoord

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Antonius van Paduakerk, Fellenoord. (5)

Beschrijving

Een "niets-aan-de-hand" foto van de Antoniuskerk. Wat later lag alles tegen de vlakte. Ik weet het, de vooruitgang houd je niet tegen, maar toch...


Geplaatst op

02-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-11--0001
Naam: Willy Gerrits  
img

Ja klopt inderdaad, je hebt gelijk, de kerk stond meer naar het centrum, hij stond veel verder naar voren. Ik heb er nog eens goed over nagedacht. Maar ik heb het ook kunnen zien op wat andere foto's. Ik weet dat het torentje nog lang bij de sloper heeft gestaan. Was een hele mooie kerk, jammer dat hij moest wijken voor al die wegen. Ik vond trouwens de Boschdijk vroeger ook een hele mooie weg vergeleken met nu. Toen had het nog een dorps aanzien vond ik.


Datum: 06-01-2008
Naam: A.M.Taphorn  
img

Wat staat er nu op die plaats ? Ik zelf denk aan het GAK /CWI kantoor. Maar de meningen zijn nogal verdeeld. Mogelijk kan iemand deze puzzel kraken.


Datum: 06-01-2008
Naam: Willy Gerrits  
img

Voor zover ik weet stond deze kerk aan de rechterzijde van de Boschdijk. En het Gak en het CWI staan aan de linkerzijde, en dat was meer de kant waar de oude en de nieuwe Fellenoord lagen dacht ik. Ik weet toen mijn opa is gestorven ben ik in die kerk geweest als klein jongetje dat weet ik zeker en ik heb hem ook zien slopen wel jammer zoals zoveel van die mooie oude panden.


Datum: 08-01-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

De kerk stond inderdaad aan de rechterkant van de Boschdijk maar de Boschdijk is verlegd. Kijk eens op foto 3655. Je staat daar al in de bocht en van daaruit is de Boschdijk rechtdoor getrokken, dus achter de kerk langs. Ik denk dat de kerk iets verder naar het centrum toe stond, dus niet op de plaats van het GAK/CWI kantoor maar voorbij de Pastoor Petersstraat ter plaatse van het WTC. Ik heb een plattegrondje geplaatst, zie foto 14682. Voor de huidige situatie zie foto 14695.


Datum: 08-01-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Het jaar waarin deze foto gemaakt werd is vanaf 1965, het jaartal waarin de Renault 10, rechts voor, geïntroduceerd werd. Maar van voor 1973, toen de kerk werd afgebroken.


Datum: 04-10-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Als je vanuit Woensel richting stad reed, hoefde je niet per se voor de kerk langs te gaan. Achter de kerk was een smal straatje zodat je toch bij de overweg terechtkwam. Wij vonden het als kinderen altijd leuk als mijn vader dat kleine smalle straatje nam. Hoe het heette, weet ik niet meer. Was het niet het Binnenpad?