EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9574

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Centrum, Club 44

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Een heerlijke dag op het terras van Club 44.

Beschrijving

Laat maar eens horen wie dat allemaal op het terras zijn. Enkelen ken ik nog. Willie Maas zit aan de deuropening links. De hond voor is van mij.


Geplaatst op

25-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-03-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

In het zwarte pak in de deuropening is Moeka. Met de gestreepte pullover is Hans. Die kwam helemaal uit Den Haag op stap in Eindhoven. En staand is Ad, die later de kledingwinkel RamBam in de Rechtestraat heeft gehad. Degene die in het midden zit, is denk ik Tom Mix, de discjockey van Club 44.


Datum: 02-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Die jij Ad noemt, is niet Ad. Ad was de bedrijfsleider van Club, maar die jongen uit Den Haag dat klopt wel. Ik ken ze allemaal maar de namen blijf ik schuldig. Daar ben ik slecht in, maar als ik ze hoor weet ik het wel.


Datum: 10-03-2007
Naam: Ad Herijgers  
img

Fanny, de Ad van de kledingzaak die jij bedoelt is volgens mij Ad Donkers uit Tongelre (Poeijersstraat).


Datum: 10-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Adje Donkers is al overleden. Hij was de bedrijfsleider van Club en van de Ram Bam in de Rechtestraat. Dat was ook een zaak van de eigenaar van Club (Jo v. Gestel). Die is momenteel 80 jaar.


Datum: 18-03-2007
Naam: Jack van den Akker  
img

Als ik het goed heb Jan, leeft Jo nog steeds en ik wens hem het beste. Ik heb een leuke tijd gehad bij Club 44. Ook voor ik daar werkte, kwam ik daar al jaren en moest ik langs jou om daar binnen te komen. En het heeft me heel wat guldens gekost om er ook weer uit te kunnen, maar jij hebt er eigenlijk toch voor gezorgd dat ik er als dj hebt gewerkt. Hoe is het met Lien? Weet je nog dat zij tussen 6 en 7 eten voor ons maakte in de keuken? Is ze nog bij Jo? En Paultje was er toen en hoe heet ze ook alweer, dat vrouwke dat toen op het Stratumseind een zaak begon? Ja, dat was best een leuke tijd.


Datum: 10-05-2007
Naam: Els de Waal-Tielen  
img

De jongen helemaal rechts op de foto is volgens mij Kees van Vliet uit Naaldwijk, een vriend van Moeka.


Datum: 03-09-2007
Naam: Let van den Berg  
img

Rechts van het terras zit Kees van Vliet uit Honselersdijk. In de deuropening staat Moeka uit Naaldwijk en naast hem staat peukie uit Den Haag. Zij kwamen ieder weekeind naar Eindhoven feesten bij Club 44. Dat was een mooie tijd.


Datum: 04-09-2007
Naam: Paul van Erp  
img

Nog enkele namen die de Clubgangers uit die tijd moeten aanspreken: Koops en zijn oberende zoon Henkie. Gerard de ober uit Limburg, Sammy en Tom Melieste de DJ's, die echter nooit Kaatje overtroffen. En Pierre Maréchal, de ober die later vaak de krant haalde als ornitholoog. De mooiste tijd is de tijd voor de verbouwing met de vele loungebanken achterin. De fluorescerende plafondversieringen en het schilderij van Kees van Dorst achter de draaitafels na de verbouwing waren wel typisch zeventigerjaren maar minder sfeervol. De verplichte (wat heet) toegangspenning (zie foto 37851) van fl. 2,50 was enkel voor leden. Had je een leuk smoeltje of gaf je vaak fooi aan Jan de portier, dan kwam je ook makkelijk binnen. En bovenal: de muziek uit die tijd was heerlijk, en als je hem nu nog op de radio hoort, gaan je gedachten nog terug naar Club 44.


Datum: 04-09-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks  
img

Ik hoor zoveel over Club 44, maar hoewel dit mij ergens bekend voorkomt, heb ik nog geen idee waar die Club 44 was op de markt.
<<< zegt foto 7090 niet voldoende?(Peter) >>>
Sorry, Peter, in die tijd was ik nog geen "terrasjes"-mens. Nu wel, en ik kom veel bij de Queen, op de Markt. Er is zo veel veranderd sinds ik uit Eindhoven weg ben, maar P.S.V. maakt het nu wel goed, ik kom dan ook vaak naar de Markt toe.


Datum: 04-09-2007
Naam: Jan Snijders  
img

De Queen nu. Op die plaats was vroeger Club 44 in oude stijl.


Datum: 15-10-2007
Naam: Emile van Heumen  
img

Ik herken rechts van Jan, half omgedraaid, lang haar, Tinus. Achternaam weet ik niet. Hij was bevriend met Jan de Rijk. Heb ik samen nog in 1970 ontmoet en mee gefeest in Renesse op vakantie.


Datum: 16-10-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Links van het inlooppad zit Willie en niet Jan. Jan heeft de foto gemaakt en daarom staat hij er niet op. De honden waren zijn 2 dobermann pinchers. Vroeger haalden de mensen Jan en Willie atijd door elkaar, toch leken ze niet op elkaar. Kijk maar eens naar foto 9575 Cafe Altstadt (Voetbalelftal). Daar staat Jan 2de van links en daar zal je ook nog wel mensen zien die jij uit die tijd kent.


Datum: 07-10-2008
Naam: R.Meyer-Donkers  
img

De man op de foto die Ad genoemd wordt, is beslist Ad Donkers niet. Ad Donkers is 17 jaar geleden overleden. Wat Jan Snijders schrijft klopt helemaal.


Datum: 17-10-2012
Naam: Theo Welp  
img

Uit een overlijdensadvertentie in het E.D. heb ik vernomen dat Jo van Gestel op 90-jarige leeftijd is overleden.


Datum: 17-10-2012
Naam: Jan Snijders  
img

Jo van Gestel leeft nog steeds. Hij zal ongeveer 87 zijn. Hij is licht dementerend en zit volgens ingelichte bronnen nog wel eens in de stad op het terras.


Datum: 17-10-2012
Naam: Martin Blanken  
img

Helaas is Jo van Gestel op 9 oktober 2012 op 90-jarige leeftijd van ons heengegaan. We houden mooie herinneringen aan deze pionier.
Zie advertentie op: https://mensenlinq.nl/overlijdensberichten/jo-gestel-4669648/


Datum: 18-10-2012
Naam: Jan Snijders  
img

Ja Martin, dat komt ervan als je geen krant hebt, maar ik mis hem niet.


Datum: 02-04-2013
Naam: Peter van den Hurk  
img

De naam Tinus waar Emile van Heumen het over heeft, is Tinus Vermeulen en die trok in die tijd ook op met Jan Derijck, samen met Frits van der Biezen, Jopie Kuiken, Peter de Wert en ik zelf. Wij kwamen vaak bij Club. Woensdag (stierenavond), vrijdag, zaterdag en zondag. Ooit stond er een hele rij voor de deur en als wij er dan aankwamen liet Jan Snijders ons naar binnen terwijl hij z'n hand open hield voor de fooi. Ik heb veel plezier gehad in die tijd. Willy kom ik nog wel eens tegen in het winkelcentrum Woensel. Onlangs ben ik Koops nog tegengekomen. Die heeft later nog met zijn zoons een restaurant gehad op het Wilhelminaplein. In de bediening werkten zover ik nog weet Lien, Diana, Jelle, Pietje, Ad, Pierre, en Gerard.


Datum: 27-02-2015
Naam: Peter van den Hurk  
img

Mijn stapmaatjes Jan Derijck en Frits van der Biezen zijn inmiddels overleden. Jan in april 2013 en Frits in april 2014. Helaas nog te jong.


Datum: 28-02-2015
Naam: Jan Snijders  

Ja Peter, zo zie je maar dat je hier op deze site nog veel informatie haalt waar je anders niet achter komt of die aan je voorbij gaat.
Dat Jan en Frits al dood zijn, wist ik nog niet. Ik kan mij jullie nog zeer goed herinneren. Wij, ons Gon en ik, hebben nog veel zitten praten in het ww-centrum met je zus.


Datum: 31-12-2015
Naam: Peter de Wert  
img

Mooi dat er een foto van Club 44 op deze site te vinden is. Mooie herinneringen aan o.a. Lientje en Jo en de rest van het personeel. Ook leuk dat op deze foto mijn ouwe maatje Tinus staat. Ik heb begrepen dat hij helaas overleden is. Peter van den Hurk herinnert zich dat Tinus optrok met o.a. Joop Kuijken en met mij (en met Harrie v.d. Hurk en Ad van Vegchel). Na een succesvolle carrière (wie had dat destijds gedacht) zijn Joop en ik intussen beiden met pensioen. Joop woont al jaren in Pijnacker en ik in Heeze, maar kom nog geregeld in Eindhoven en loop dan vaak even over de markt waar Club 44 was. Naast de Club was ook het bankje op het speelveldje bij de Doornakkers in Tongelre een ontmoetings- en hangplek voor ons. Vervelend te lezen dat Jan de Rijk en Frits van der Biezen al overleden zijn.


Datum: 31-12-2015
Naam: Peter van den Hurk  
img

Hallo Peter. Leuk dat je gereageerd hebt, wat hebben veel plezier gehad bij Club 44. We zaten daar soms drie dagen in de week om ons te vermaken. Soms was het zo druk dat er een hele rij voor de deur stond om binnen te komen, maar Jan Snijders liet ons dan dikwijls voorgaan. Daar stond wel tegenover dat als we naar huis gingen en dat was meestal na sluitingstijd dat we hem fooi gaven. Jan heb ik nog een paar keer getroffen en Willie Maas zie ik ook nog regelmatig in het winkelcentrum Woensel. Ik wist niet dat Tinus ook al overleden was. We zijn de generatie die nu aan de beurt is (helaas). Ja, ook ik ben inmiddels al zes jaar met pensioen en geniet samen met Leny (Roovers) van onze oude dag. Ik heb begrepen dat je nog contact hebt met Joop, doe hem de groeten als je hem ziet.