EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

9571

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Centrum, Club 44

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Voetbalelftal van Club 44, 1969

Beschrijving

Van links naar rechts: Staande: The de Vries, ??, Gerard uit Limburg, Willie Maas, ??, Jan Snijders, G. Vroege(?). Voorste rij: Henk Koops, Hennie van Baalen, Albert Scharis, ? v.d. Ven(?), ??, ??, Gerard Verzantvoort, Hans Vos.


Geplaatst op

25-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-03-2007
Naam: Anny Meijer (Osenga)  
img

Is Theo de Vries de man van het carnaval, die 2 jaar geleden overleden is?


Datum: 15-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Ja Anny, Theo de Vries is de ex-uitbater van de Trocadero en een ex-prins Carnaval, hij is een paar jaar geleden overleden.
Hij was een bekend figuur in de binnenstad.


Datum: 15-03-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

The de Vries was nog bruidsjonkertje bij het huwelijk van mijn ouders in 1941. Mijn vader was toen gerant bij Trocadero van Theo de Vries sr. in de Vrijstraat.


Datum: 15-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Toen was ik nog net niet geboren dus dat was voor mijn tijd, wel heb ik Theo goed gekend van '65 tot '70, hij zat 's middags met het borreluurtje altijd bij ons (Club 44) aan de bar, ik heb er veel gesprekken mee gehad. Het was een fijne gesprekspartner als ik niets te doen had 's middags. Onze uren waren toen nog (werktijd) van 2 tot 2 uur in de nacht, toen moest je nog werken voor je geld!


Datum: 15-03-2007
Naam: Paul van Erp  
img

Dit was volgens mij het vermaarde elftal wat nog wel eens de krant haalde. Niet door sportieve prestaties, die er mogelijk ook wel waren, maar door het feit dat de twee uitsmijters die meevoetbalden op gespannen voet stonden met het naburige woonwagenkamp in Tongelre. De kampjongens hebben eens bij gelegenheid de beide uitsmijters niet netjes behandeld. Bij die gelegenheid haalden ze het E.D.


Datum: 15-03-2007
Naam: Angelique snijders  
img

Inderdaad, dat er 2 portiers waren in het elftal dat daarmee de kranten haalde weet ik als dochter van 1 van de portiers heel goed. Ik was nog erg klein en volgens mij zat ik op de kleuterschool in die tijd. Daar had ik een hele grote robot gemaakt van wc rolletjes die natuurlijk voor papa was die door dat toedoen in het ziekenhuis lag. Zelfs de hond (spatje) wilde niet eten en hebben we toen meegesmokkeld naar het ziekenhuis zodat hij zijn baasje ook even kon bezoeken. Gelukkig at hij daarna weer heel goed. Tja, het risico van het vak, zullen we maar zeggen !


Datum: 15-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Fout, dat was dit elftal niet, dat was het elftal van Carlton maar het was wel de nasleep van Club 44. Daar waren dingen gebeurd die de bewoners van die woongelegenhieid niet zo leuk vonden volgens hen, maar geen oude koeien uit de sloot halen daar is deze site niet voor, die is alleen voor leuke oude herinneringen.


Datum: 16-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Jan, Ik ben toch een andere mening toegedaan. Feiten, ook al zit er een luchtje aan moeten kunnen. Daar leer je van. Als iemand gekrenkt wordt is het anders, maar ik denk dat de site-medewerkers hier goed genoeg mee om kunnen gaan.


Datum: 16-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Wil ik ben zelf een van die 2 en wel degene die toen met een lichte hersensschudding in het ziekenhuis terecht kwam. Ik vind het alleen een beetje ver gaan als je het elftal daar mee opzadelt, terwijl het gebeurde waar Paul v Erp over schrijft 4 jaar later plaatsvond, daar kan je het elftal toch niet mee opzadelen. (Vermaarde Elftal)!
<<< we zullen het gebeuren niet verder oprakelen (Peter) >>>


Datum: 18-03-2007
Naam: Jack van den Akker  
img

Tweede van links boven is mijn maat Olf Veldhuis, hij zou die wedstrijd keepen maar om een of andere reden is het niet doorgegaan. Olf en ik gingen al naar de club sinds vijf of zes en zestig. Na het voetballen begonnen we te schaatsen op de nieuwe baan hier in Eindhoven met de jongens uit de stad, maar dat was weer wat later.


Datum: 18-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Waar jij over praat Jack, dat was al weer in 1968/'69. Toen gingen we veel schaatsen in Gestel op de ijsbaan met onze enige echte goede ijshockyer van Eindhoven Theo Habraken, helaas overleden (te jong na een lang ziekbed). En Cor v Dongen, eigenaar van de Maxim in de stad, was er ook altijd van de partij.


Datum: 18-03-2007
Naam: Jack van den Akker  
img

Hmm, had ik de tijden toch een beetje door elkaar gehaald denk ik. Maar Cor met spatje ja dat weet ik nog goed. Maar van Theo heb ik nooit mee gekregen, dat was echt een hele goede zeg, die kon echt goed schaatsen. En Jan, is hier niet die Eindhovense schaatsclub uit ontstaan? Ik dacht het zo.


Datum: 19-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Ik weet niet of Theo Habraken de IJshocky Club heeft opgericht, wel weet ik dat hij een winkel op de IJsbaan had. Daar kon je schaatsen huren, ik denk dat dat er nog wel zal zijn. Hij kreeg plotseling heel jong een hersen atack en heeft jaren in het ziekenhuis gelegen voor hij overleed.


Datum: 19-03-2007
Naam: Anny Meijer  
img

Theo heeft verschillende hersenbloedingen gehad. Ik heb hem tot zijn dood meegemaakt. Hij verbleef de de laatste jaren voor zijn dood in Verpleeghuis de Weerde, waar ik werkzaam ben. Het is verschikkelijk, om zo'n flinke man weg te zien kwijnen. Hij wilde zelf niet meer zo leven. Toen hij nog een beetje goed was ging hij met zijn broer elke week naar de ijsbaan, dan zag je hem helemaal opgefleurd terugkomen. Maar op het laatst kon hij niets meer. jammer van zo'n talent en mens.


Datum: 25-08-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Jou kan ik er goed uithalen Jan maar na nog eens goed kijken zie ik Hans Vos recht gehurkt zitten. Hij is een oud collega van mijn schoonvader, indertijd was hij loodgieter, als ik het me goed herinner bij Chris Geenen. Inmiddels al vele jaren een eigen keuken zaak in Geldrop.


Datum: 25-08-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Dat klopt daar heb ik nu een nieuwe keuken van. Hij is nog steeds dezelfde niets veranderd. Maar mijn vriend al 40 jaar, die ken je toch ook, Willie Maas die staat links van de keeper, ik rechts.