EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

941

Bijdrager:

Jaar:

1918

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Lijmbeekstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Tabaksindustrie

Onderwerp 3.:

Altink & Burgers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Altink & Burgers Sigaren. (1)

Beschrijving

De sigarenfabriek van Altink & Burgers lag aan de Lijmbeekstraat, die toen vanaf het Eindje tot aan de Oirschotsedijk liep. Het gebouw werd gesloopt. (RHCe 0015089)


Geplaatst op

05-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Als ik de vele prachtige getekende briefhoofden van vroeger zie (soms met mooie vertekeningen), dan rijst de vraag of daar een of meerdere al dan niet beroemde tekenaars van bekend zijn. Ik kan me voorstellen dat mogelijk een of slechts enkele tekenaars vrijwel al deze tekeningen hebben gemaakt. Wie heeft daar informatie over ?


Datum: 22-08-2006
Naam: Peter Vermeulen  

De drukker. In veel gevallen is dat bij die heel oude briefhoofden een steendrukker. Dimmen Gestel is een bekende lithograaf.


Datum: 22-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Dirk Jan Altink (* 1853 Amsterdam) vestigt zich in 1875 in Woensel. In 1877 richt hij in de voormalige sigarenfabriek van F van Gardinge aan de Demer een sigarendrogerij in.
Adrianus Johan Burgers (* 1852 Dinteloord) is gehuwd met Margaretha Sillevis uit Culemborg (dochter van Leendert Sillevis, die in Woensel een sigarenfabriek heeft gehad). In 1877 komen zij naar Eindhoven en hij associeert zich met Dirk Jan Altink. Het bedrijf wordt gevestigd aan de Lijmbeekstraat te Woensel.
Als D.J. Altink in 1889 overlijdt wordt de vennootschap ontbonden maar het bedrijf wordt door Burgers onder de ongewijzigde firmanaam voortgezet.

Bron: Beginnen in Eindhoven (van Puijenbroek)