EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

935

Bijdrager:

Jaar:

1977

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Tinelstraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

De Ketting

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De (oude) Ketting in Gestel.

Beschrijving

Aan de Tinelstraat 3a kwam in 1977 dit Gemeenschapshuis Gereed. Niemand kon toen vermoeden dat nu, in het kader van zogenaamde noodzakelijke bezuinigingen, zo'n enorme commotie zou ontstaan over de sluiting van de meeste buurthuizen.


Geplaatst op

05-08-2005

Reacties:

Datum: 26-09-2006
Naam: Ida wagemakers.  
img

Was dit niet het lokaal waar in 1956-1960 ook V.O.K. 's avonds dansen was of op een andere lokatie? wie weet meer.


Datum: 10-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Hier ben ik in 1971 getrouwd, je moest zelf voor de drank zorgen, en natuurlijk een koffietafel van Popeliers.


Datum: 10-12-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Is dit gebouwtje in de plaats gekomen van de Dahliatuin? Die lag in de nabijheid van de kerk. Ik heb hier van 1954 tot 1970 gewoond, maar kan het niet plaatsen. V.O.K. dat was in de buurt van de sportvelden van Gestelse Boys en Veloc.


Datum: 13-12-2006
Naam: Raymond van de Wouw  
img

Dit gemeenschapshuis lag aan de Cornelis Dopperstraat, rechts van de kerk Maria Middelares. De Dahliatuin lag naast de kerk en pastorie, dus tussen dit gebouw en de kerk in. De sportvelden van Veloc en Gestelse boys lagen verder richting de Bennekel. Het gemeenschapshuis is afgebroken en voor de bouw van het nieuwe gemeenschapshuis heeft jarenlang een actie gelopen: een ton voor het gemeenschapshuis. Ikzelf heb daarvoor ook nog oud papier in de wijk opgehaald, de opbrengst was voor het nieuwe gemeenschapshuis.
Ik bezoek de site regelmatig en zie veel mooie foto's. Ik ben zelf van 1964.


Datum: 15-12-2006
Naam: Gert Prins  
img

Vroeger werden hier voor de jeugd ook discoavonden gegeven, ikzelf was daar ook een beetje jeugdleider.


Datum: 12-05-2007
Naam: Frans Gommers  

Beste Raymond, de Dahliatuin lag volgens mij op de plaats waar nu de Ketting is gebouwd en waar de apeln van de schutterij staan/stonden. Het gemeenschapshuis, toen nog parochiehuis, lag weer met de ingang aan de Cornelis Dopperstraat. Schuin naast de sacristie dus verderop richting het veld. Op foto 11489. Het betrof namelijk niet dit gebouw.


Datum: 23-10-2007
Naam: Anja Hinsen-Pax  
img

Dit is inderdaad de oude Ketting aan de Cornelis Dopperstraat, waar ik woonde (Anja Pax) en in 1973 naar de jeugddisco op dinsdagavond ging van 19.00-21.30 uur.


Datum: 26-10-2007
Naam: Peter van den Nieuwenhof  
img

Ik herinner me dit gebouwtje nog goed, want ik heb er jaren gezongen. Hier links kwam eens per week het jongenskoor van de kerk Maria Middelares bij elkaar om te oefenen. Dirigent Piet Braun, en de contributie moest je afgeven bij Mia Klijs. Later werd J. Vleeschouwers de dirigent. Volgens mij zijn er ooit 30-40 jongens lid geweest van dit koor. Ik ben van 1959 en ik kwam bij het jongenskoor rond 1966-1967.


Datum: 05-11-2007
Naam: Erik Braun  
img

Vanuit het jongenskoor werden er ook wel eens creatieve middagen gegeven. Dit gebeurde in eerste instantie in de Oude Ketting. Het repeteren gebeurde in het noodschooltje. De Sinterklaasmiddagen en filmmiddagen die vanuit het koor werden georganiseerd werden ook in de Oude Ketting gehouden.


Datum: 15-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Ida Wagemakers je vraag word nergens beantwoord, dat zal ik dan even doen. Nee de V.O.K. lag aan de Locatellistraat en grensde aan de Dommel. En dit gebouw is niet de Nieuwe Ketting maar de oude, die Nieuwe Ketting is een mooi fris gebouw en veel moderner als wat hier staat.


Datum: 10-08-2009
Naam: Hans Sprengers  
img

In de tijd dat ik bij het Willibrorduskoor was kwamen wij hier ook al voor de jaarlijkse filmvoorstelling met films als "It's in the air" met George Formby. En als ik mij goed herriner ook voor handenarbeid met inderdaad Mia Kleijs en ik meen juffr. Liebrechts.Ook gingen we jaarlijks kamperen in Heeze. Periode begin zestiger jaren.


Datum: 12-02-2010
Naam: Frans Godfried  
img

Links van het gebouw ging ik in 1955/56 naar de kleuterschool. Toen stond het gebouw er pas, dus het staat er al veel langer dan zoals boven vermeld. Jaren later heb ik er nog vrijwilligerswek gedaan op de soosavonden en een tafeltennisclubje. Dat was tot ongeveer 1978.


Datum: 07-09-2010
Naam: Ruud Maas  
img

Het V.O.K. gebouw was inderdaad op de Locatellistraat, langs de velden van de Gestelse Boys, hierachter lag de speeltuin. Die liep door tot aan de Dommel, daar zaten nog best grote waterratten in de oevers, soms zag je ze zwemmen. Als je de Dommel overstak, op sommige plaatsen kon je er doorheen waden, dan kwam je in een uitgestrekt leemachtig moeraslandschap. Hier vingen wij kikkers en salamanders. Als je de stuw van de afwatering over was gelopen, dat was nog link, want die was erg smal, kon je helemaal doorlopen tot aan de zandvanger, waar nu Ooievaarsnest is gebouwd. Of je kon helemaal doorlopen tot aan de gemeentegrens van Waalre. Op dit uitgestrekte leemlandschap staan nu de gebouwen van het Science Park en het Philips Lab.


Datum: 07-09-2010
Naam: Riet Tournoy  
img

Als je kijkt onder fotobijdragers bij mijn naam, staat er een foto bij genomen op het lange pad dat naar de ingang van de Ketting ging. Het is een communie foto. Wij kwamen bij elkaar met alle communicanten in de Ketting en liepen dan gezamelijk naar de kerk.
>>> Riet bedoelt waarschijnlijk foto 22743. (red) <<<


Datum: 13-02-2015
Naam: Frans Siewert  
img

Ik en mijn maat Johan Megens gingen hier altijd op stap Een leuke tijd gehad Wij kwamen zelf uit Tongelre We trokken hier op met Frans van Eekelen, Lisan de Wit,Jetje Verbeek en Jannie van Eekelen, Elsje de Wijn en Arnold Tempels en veel anderen, Was rond begin 1970 jaren. Super tijd was dat.