EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9315

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

213 Elzent-Noord

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Raad van Arbeid / Diagnostisch Centrum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Portier bij de Raad van Arbeid.

Beschrijving

Dit is mijn opa Jan Vermeulen die tot 1950 portier was bij de Raad van Arbeid. Opvallend is de bijna lege tafel voor hem. Tegenwoordig ziet geen enkel bureau er meer zo uit, door de hele papierwinkel die we dagelijks moeten verwerken.


Geplaatst op

16-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-02-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Inderdaad Hélène, zelfs bij de portier staat tegenwoordig een computer en ligt stapel papierwerk. Verder is er dikwijls ook nog veel electrische apparatuur aanwezig voor b.v. het openen en sluiten van slagbomen en toegangspoorten en staan er schermen die zijn aangesloten op beveiligingscamera's. Is wel effe wat anders geworden allemaal dan alleen maar goeie morgen zeggen en de weg wijzen.


Datum: 17-02-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

In die tijd waren de portiers ook nog in dienst bij het bedrijf waar ze werkten. Door managementbezinningen op kernactiviteiten zijn dit soort werkzaamheden tegenwoordig meestal uitbesteed aan beveiligingsbedrijven waarvan de medewerker(st)ers geen of nauwelijks binding hebben met die van hun werkplek. Als ze iets moeten weten, moeten ze het vaak vragen. Bijv. aan die computers!


Datum: 17-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Deze stoel zou niet misstaan in een huidig modern interieur. Er worden nu nog steeds stoelen als met dit buizenframe gemaakt design Gispen.


Datum: 17-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

De Raad v. Arbeid zat in 1948 in de Raiffeisenstraat hoek Vestdijk. De heer van de Goor had er de leiding. Was hij geen dirigent van een Mannenkoor?


Datum: 17-02-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Wil bedoelt het Arbeidsbureau op die hoek daar was ene van de Goor de baas. Broer van de dirigent? Was er ook een van de Goor verbonden aan de veiling in Tongelre?


Datum: 18-02-2007
Naam: Henk de Bitter  
img

In het gebouw van de Raad van Arbeid aan de Stratumsedijk is tegenwoordig het Diagnostisch Centrum gevestigd. De Raad van Arbeid had geen direkteur maar een voorzitter van, de naam zegt het al, een raad van vertegenwoordigers van
werkgevers en werknemers. De dagelijkse leiding had een Chef de Bureau. De taak van de Raad was de uitvoering van Sociale Verzekeringswetten. Dat waren in het begin vooral de Invaliditeitswet (RENTEKAARTEN)en de Ongevallenwet. Later kwam daar vooral de AOW nog bij.
Van 1954 tot 1962 ben ik bij de Raad van Arbeid werkzaam geweest.


Datum: 18-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Toen ik vroeger een sportkeuring moest ondergaan, 1950 jaren, werd dat ook daar gedaan. Stelde niet veel voor. Kniebuigingen en bloeddruk meten dat was alles.


Datum: 14-03-2012
Naam: Paul van der Cingel  
img

Voordat ik in het onderwijs terecht kwam heb ik ook op een kantoor gewerkt. Op een dag zei een collega over mijn geheel met paperassen overdekt bureau, weet je wat betekent, zo´n chaotisch bureau? Ik zei nee. Dat zegt dat het in jouw hoofd ook een chaos is. Zo zei ik, hoe ziet jouw bureau er dan uit? Oh, mijn bureau is bijna helemaal leeg. Zegt dat ook iets over jouw hoofd?, vroeg ik.