EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9306

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kloosterdreef oud trac?.

Beschrijving

In 1973 was de Kloosterdreef al verlegd om een aansluiting te krijgen op de Dr.Cuyperslaan. Voorheen liep hij tussen de huizen door met een bocht naar links om op de kruising met de Woenselsestraat en Dr.Berlagelaan uit te komen.


Geplaatst op

15-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-02-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Het hoge gebouw achter op de foto is Kloosterdreef 1-A Kloosterdreef 3 de Vries en 5 slagerij Wilbers zijn al afgebroken. In de bocht naar links liep een zwart pad naar rechts de Greide. Naar dit pad is de woontoren die nu op die plaats staat genoemd.


Datum: 16-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Op de voorgrond moet dan de (w)arme bakker gewoond hebben? Jo v.d. Voort met de dochter van Korting.


Datum: 16-02-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Dat klopt Wil, ik ben nog bevriend geweest met Johnny v.d.Voort toen we met ons allen naar de Paulus op de Boschdijk en 't Zwaantje in Son naar The Jerseys gingen. Op de linkerkant van de kruising niet zichtbaar zat Cafetaria Lucky.


Datum: 16-02-2007
Naam: Thea Heesakkers Schalkwijk  
img

Links in het midden zie je nog het kruidenierswinkeltje van de fam v Tongelre en op de andere hoek fotograaf v d Kerkhof met het uithangbord Agfa. Andre v d Hurk heeft hier nog een cafe gehad genoemd naar het cafe van zijn vader nl het Kroontje, en daarlangs was er een schildersbedrijf, de naam ben ik kwijt.


Datum: 16-02-2007
Naam: Thea Heesakkers Schalkwijk  
img

Woonde tussen Dr Goyaarts en Slager Wilbers ook niet de Fam Clerxs van de houtzagerij uit de Woenselsestraat, de grote beuken staan er nog, waar de houtzagerij was.
+++Kloosterdreef 1-A+++Hans


Datum: 16-02-2007
Naam: Thea Heesakkers Schalkwijk  
img

Kan het zijn dat het schildersbedrijf Firma Gijsen was?


Datum: 16-02-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Het café waar hierover gesproken wordt, links op de afbeelding (Bavaria Bieren) werd vroeger ook uitgebaat door voormalige vrienden van ons, Sjef en Stefanie Glazenborg. Dit café droeg toen de naam Stefaniebar.
Als ik me nog goed herinner zijn Sjef en Stefanie later een café begonnen op de Kruisstraat. Sjef werd vroeger ook wel Eddy Constantini genoemd.


Datum: 26-04-2007
Naam: Jozef van der Voort  
img

Dat klopt Thea, het lied ben ik te min is door Armand voor een van de dochters geschreven, ga je daar ook met andere oren naar luisteren.


Datum: 26-04-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Wat bedoel je Jozef, voor een van de dochters van Gijsen? Waren de zussen van Marcel Gijsen jullie overburen destijds?


Datum: 26-04-2007
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Het lied ben ik te min van Armand is toch voor een van de dochters van Frits Philips geschreven?


Datum: 27-04-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Er doen diverse versies in Eindhoven de ronde voor wie het lied Ben ik te min geschreven zou zijn. De twee hierboven beschreven kende ik nog niet. De enige die het ware verhaal kan vertellen is Armand zelf.


Datum: 27-04-2007
Naam: Jozef van der Voort  
img

Marlene Gijsen heeft nog een zaak gehad in dierenbenodigdheden links van de ouderlijke winkel. Was volgens mij getrouwd met ene van Nistelrooy, waar de rest van de familie is gebleven weet ik niet, maar ja Marlene was een overbuurmeisje van mijn leeftijd. Wat mij verder opvalt is dat ik niets over Lucky kan vinden


Datum: 27-04-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Jozef, Marcel Gijsen woont in Nederwetten en heeft daar een garage sinds jaren en jaren. Lucky, wat zijn we daar vaak geweest en gezellig dat het altijd was en druk, Inderdaad vreemd dat er nergens iets over wordt gemeld op EIB.


Datum: 27-04-2007
Naam: Jozef van der Voort  
img

Ik heb Armand een mailtje gestuurd en meteen antwoord gekregen, het gaat over ene M. uit Rosendaal. Zo, weten we dat ook weer.


Datum: 29-04-2007
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Lucky, wat ben ik daar veel geweest, het was een café met een friteszaak.
De vrouw die achter de bar stond was Thea, een gezellige vrouw.
Er was toentertijd ook een spaarkas, daar moest je iedere maand geld in doen en dan werd dat later uitgekeerd.


Datum: 02-05-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

Toen ik in 1960 in Woensel kwam wonen ging ik altijd naar slager v.d. Eijnden op de Kloosterdreef, een paar huizen voorbij v. Tongeren en daarvoor was de tabakszaak van Boermans. Thea Lukkesen (Lucky) woont nog altijd op de Kloosterdreef t.o. de Kronehoef, is uit de zaak, die nog altijd bestaat.


Datum: 05-05-2007
Naam: Hans Walravens  
img

Thea had op een gegeven ogenblik de wijze van frites bakken van Piet Zwerts van de Boschdijk overgenomen. Dat was nog eens kwaliteit.
Is Thea later overigens niet getrouwd met ... Hoogen van de café tegenover de Petruskerk?


Datum: 05-05-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

Hans, inderdaad, maar die café is al lang in andere handen overgegaan. Enige tijd geleden heeft er in de Kronehoef-Gazet een artikel gestaan over Thea en Broer v.d. Hoogen. Ik moet even iets rectificeren, want Thea en Broer wonen op het Pauluskerkplein.


Datum: 02-01-2011
Naam: Harrie van der Voort  
img

Ik ben Harrie de 3e zoon van Jo en Paula, de Warme bakker van de Kloosterdreef. De rij witte huizen die je ziet zijn inderdaad van de familie Gijsen de schilder/behanger. Jo Gijsen woont nu in de Runstraat en heeft 3 dochters. Nu wil het toeval zijn dat zijn jongste dochter Janneke 6 jaar naast ons heeft gewoond in Strijp. Ze Is nu weer verhuisd naar Woensel, wat is de wereld klein. Groetjes Harrie van der Voort


Datum: 08-03-2014
Naam: Frans Sanders  
img

Het pand waarvan men aan de rechterzijde van de foto alleen de zijgevel ziet is in 1934 gebouwd op aanvraag van H. Versantvoort als 2 woningen en 1 winkelwoning. De adressen waren Kloosterdreef 19a, 19b en 19c.
Op nr 19a heeft het gezin van onderwijzer J. Oomen-Sanders gewoond van het begin tot de afbraak. Zij waren mijn oom en tante. Ik heb er in de vijftiger jaren wel eens gelogeeerd en dan gingen we vliegers oplaten op een veld tegenover een kerk, waar nu de Fontys school zit.


Datum: 13-05-2015
Naam: Ruud van de Vliert  
img

Ik heb in het midden van de jaren '60 nog enkele maanden ""verkering"" gehad met Marlene Gijssen. Ik heb haar leren kennen in de toenmalige discotheek "" Gala a Go Go "", waar wij als Helmondse vrienden naar toe gingen.
Ze was de jongste van de kinderen G.en pa was niet blij met een a.s. "" schoonzoon"" die naar de koopvaardij zou gaan...