EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9258

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Genneperweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Genneperweg. (2)

Beschrijving

Een winters beeld van de Genneperweg, gefotografeerd door Noud Verhoeven sr. vanuit het slaapkamerraam van pand 81. Sneeuwruimers hebben de straat gedeeltelijk schoongemaakt voor de fietsers. De lange stenen muur (wij noemden die de 'schans') begrenst de pastorietuin van de St. Lambertuskerk en de tuin van het klooster van de Zusters van Liefde uit Schijndel, beide gelegen aan de Hoogstraat. Halverwege de schans kon je via een poort door het 'schoolstraatje', dat langs de zijkant van het klooster liep, de Hoogstraat bereiken. Op de achtergrond rechts is de St. Theresiaschool, een lagere school voor meisjes, te zien. Hier boog de Genneperweg in zijn vroegere traject naar rechts en kwam uit op Bal van Gennip, het tegenwoordige Franz Leharplein.


Geplaatst op

14-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-03-2007
Naam: Gert Prins  
img

Vroeger woonde ik recht tegenover die poort van dat schoolstraatje in de naar voren staande huizen die nu ook allang afgebroken zijn. Zo kwam je op de speelplaats van de kleuterschool


Datum: 29-08-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Het bekende Schoolstraatje waar de kinderen in rijen door moesten onder begeleiding van de nonnen. Aan de voorste rij huizen rechts heb ik nog een herinnering. Daar was op het einde van de huizen een dubbele poort met allemaatl uitstekende punten, dat was voor de kinderen dat ze er niet over konden klimmen. Dat was dus een uitdaging en ik ging met mijn vroegere vriend als snotbellen van 13 jaar dat eens uitproberen. Ik ging handjestaan en Gerrit moest daarin gaan staan en zo over de poort klimmen. Hij deed dit dus maar aan de overkant van de straat hadden we niet gezien dat iemand stond te kijken en die riep "politie". Ik liet meteen alles los en wilde weglopen en wat dacht je daar hing Gerrit aan de pinnen. Hij riep "help" en ik terug om hem op te tillen en uit de pinnen te bevrijden. Je snapt wel dat dat een goede leerschool was. Dat heeft hij nooit meer gedaan en ik ook niet.


Datum: 28-06-2009
Naam: Ingrid  
img

In welke periode is dit geweest en heb je zelf ook op deze school gezeten?


Datum: 29-06-2009
Naam: Jan Snijders  
img

Wij hebben bij de nonnen op de kleuterschool gezeten. Dat straatje waar wij doorheen moesten was tegenover de vooruitstekende huizen bij de lantaarnpaal. Het was in de periode '47/'49, dus Ingrid even terugtellen. Dan weet je gelijk hoe oud ik ben.


Datum: 25-11-2017
Naam: Pim van Gestel  
img

Wat een mooie foto van vroeger. Ik heb ook op deze kleuterschool, het Zonnekind, gezeten. Ook bij de nonnen. Vond het echt niet fijn daar en na twee weken ben ik nooit meer teruggegaan. Later ben ik nog heel vaak over het muurtje geklommen, met vriendjes, om te gaan schommelen in de kleine speeltuin, die direct achter het muurtje lag. We gingen dan daar spelen tot we door een van de nonnen werden weggejaagd. Gelukkig waren we altijd zo vlug als water en waren we de muur weer over zodra er maar een non gehoord of gezien werd. Mooi om deze foto met winters tafereel te zien en nog een hele straat zonder auto's. Dit is mijn Gestel van vroeger en dat zit voor altijd in mijn hart.