EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9088

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Floraplein

Onderwerp 1.:

Water

Onderwerp 2.:

Vijvers / Waterpartijen / Fonteinen

Onderwerp 3.:

Floraplein

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Fontein Floraplein. (3)

Beschrijving

.


Geplaatst op

08-02-2007

Reacties:

Datum: 08-02-2007
Naam: Hans Strootman  
img

In de linkerflat wonen van het begin af aan Cathrien en Ruud Bossong, huisvrienden van mijn ouders en hartstochtelijke ambassadeurs van het Esperanto, de taal die mensen van alle culturen moet verbinden en door ruim anderhalf miljoen mensen gesproken wordt. Cathrien was daarnaast ook actief bij de activiteiten van de Eindhovense zwemvereniging de Watervrienden.


Datum: 20-03-2007
Naam: Myriam Bouckaert  
img

Ik ken deze mensen helemaal niet persoonlijk, maar het glas in lood bordje met esperanto zie ik nog wel zo voor het raam hangen.
In dezelfde flat woonde ook opatje (en later alleen) omaatje IJzermans (met vogelhuisje en veel bloemetjes op haar balkon), ene familie koekoek en een grote herdershond die zo leuk ging blaffen bij het belletje trekken. Wij woonde op de Wilgenroosstraat. Op de hoek van het pleintje voor de flat was een fijne klimboom, waar je vaak inzat maar waar je moeder boos van werd omdat je kleren onder de hars zaten als je thuis kwam.


Datum: 26-11-2007
Naam: Margreet de Vries  
img

Ik meen me te herinneren dat (in de jaren 60) een klasgenootje van me in die flat woonde. Niek Lopez Cardoza (?). Ik vond dat zó interessant, een FLAT! Wij woonden maar gewoon in een huis! (aan de Sporkenhoutlaan)


Datum: 26-03-2008
Naam: Dorine Koekoek  
img

De hond van de familie Koekoek was niet van deze familie naar van de familie Frencken, deze kwam altijd met de kinderen mee [Jac, Ronald en Charo] Ik weet dit zo zeker want ik ben een van de twee dochters Dorine. Mijn ouders wonen er nog steeds met heel veel plezier.


Datum: 11-05-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

In Stratum-Zuid gaat woningbouwcorporatie Wooninc. 255 woningen slopen en nieuwbouwplannen ontwikkelen. Het gaat om huurwoningen in de Wilgenroosstraat, Resedastraat, Appelbloesemstraat, Papaverstraat, Cameliastraat, Clematisstraat, Roostenlaan en ook de 54 flatwoningen van deze foto. Het gaat om jaren 50 woningen die inmiddels flink verouderd zijn. Bewoners zijn geïnformeerd en worden bij de verdere uitwerking van de plannen betrokken. Het duurt nog zeker 3 jaar voordat de eerste blokken worden gesloopt. Bron: ED


Datum: 20-05-2009
Naam: Myriam  
img

Oei! Weer een paar herinneringen minder tastbaar! De volgende keer nog vlug even een paar foto's maken.


Datum: 30-06-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Als het om jaren 50 woningen gaat, dan gaat dat zeker niet op voor de Wilgenroosstraat. Ik denk dat deze woningen aanzienlijk ouder zijn.


Datum: 30-06-2010
Naam: Lian Heerings  
img

De huizen vooraan in de Wilgenroosstraat (vanaf het Floraplein) zijn wel van de jaren 50 ! De huizen na de Pioenroosstraat zijn inderdaad aanzienlijk ouder, en de meeste daarvan zijn ook koopwoningen.


Datum: 08-12-2012
Naam: Thea Franssen-van der Donk  
img

En nog steeds zijn er de plannen voor de sloop van de huizen. Het zal doorgaan, maar gezien de crisis nu in de huizenbouw zal het nog even duren, maar het gaat er van komen. Ik woonde in de Wilgenroosstraat, het oude deel jaren 30 huizen.Wij vonden het altijd fijn om te rolschaatsen voor de flats op die nieuwe stoeptegels en zo breed.
Bij de Shellpomp stond toen dat chineese mannetje Cheng of Chang met zijn snoepkarretje waar we zondag altijd wat gingen kopen in de jaren 60.Ook was er achter de pomp een speeltuin.Moest je wel lid van zijn,maar soms mochten wij er toch in, terwijl we geen lid waren.Thea Franssen-v.d.Donk.