EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9021

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Dr Schaepmanlaan

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

Stadsschouwburg / Parktheater

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schouwburg.

Beschrijving

De vroegere Stadsschouwburg Eindhoven


Geplaatst op

06-02-2007

Reacties:

Datum: 06-02-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik kan niet begrijpen waarom onze Stadsschouwburg nu parktheater moet heten. Wat heeft dat nu voor toegevoegde waarde? Ik blijf 'm Stadsschouwburg noemen, dan snapt tenminste iedereen waar ik het over heb.


Datum: 07-02-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Tini, heb je het commentaar van Joep van 't Heck gelezen in het Eindhovens Dagblad ter gelegenheid van de opening van Het Parktheater. Hij schrijft soorgelijk commentaar als jij. Wat een onzin die nieuwe naam. Geen toegevoegde waarde, enkel en alleen een hoop extra kosten.


Datum: 07-02-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Schei toch uit, wat een onzin zeg, Parktheater: STADSSCHOUWBURG! Ben laatst naar een voorsteling van Ivo Niehe geweest en als je dan via de entree en garderobe naar de foyer gaat en dan vervolgens de zaal in, zie ik maar weinig nieuws. En ik ben er heeeeeel vaak geweest, o.a. 22 jaar aan een stuk door in alle ruimten vanwege de muziekmakerij op het Federatiebal.


Datum: 07-02-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Als je de afbeeldingen ziet die men op deze site aanbiedt, zijn we bepaald niet zorgvuldig met het verleden van onze stad omgegaan. Natuurlijk hoef je niet alleen om te kijken, maar geforceerde vernieuwing zonder respect voor wat we hadden, is toch te veel het uitgangspunt geweest, waardoor veel moois verdwenen is.
Waar andere steden soepel verleden en heden laten samengaan, blijft het hier vaak een moeizaam proces; er te veel van uitgaande dat modernisering een breuk met het verleden moet betekenen. Een landelijk achterhaalde opvatting, maar, dat blijkt ook weer uit deze naamsverandering, niet in onze stad!


Datum: 07-02-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Ach, je moet met de tijd mee gaan, Hier in Limburg noemen ze de opgeknapte oude huizen STAETE. Dit om het zo duur mogelijk te verkopen, de inhoud is niets veranderd.


Datum: 07-02-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Ik zou zeggen dat het woordje Hoogmoed wel erg op zijn plaats is. Voor mij blijft het Stadsschouwburg. Daar is immers niets mis mee.


Datum: 07-02-2007
Naam: Anne Troost  
img

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat men van mening is dat Eindhoven na al dat gesloop de naam stad eigenlijk ten onrechte draagt. Maar dan had het op zijn minst De Schouwburg genoemd moeten worden.