EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9011

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

325 't Hofke

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, Oud Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Scouting Oud Tongelre.

Beschrijving

Deze groep waren "de Rakkers". De foto is gemaakt achter het oude, afgebroken, Parochiehuis aan de Tongelresestraat. Op de foto staat kapelaan Boeijen helemaal links. Op de eerste rij zittend 2e van rechts is van Overbruggen(?) 3e is Willy van Noorwegen en 4e is Henk de Goeij. Verder namen weet ik niet meer.


Geplaatst op

06-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-03-2007
Naam: Camille Braet.  
img

Ik ken nog wel enkele namen van deze foto van de rakkers:
Zittend v.l.n.r.: ??, ??, ??, ??, Adriaan van de Nobelen, Henk de Goeij, Willy v. Noorwegen, Antoon v. Overbruggen, Cor Hendriks.
Staand v.l.n.r.: Kapelaan Boeijen, ? Veenstra(?), de leidster Verbakel, ??, Peter Dekkers, ? v.d.Griendt, Henk v. Ekkendonk, Camille Braet, Vervoort, ??, ??, ??, ??, ??, ??, ??. Van 2 Leidsters, moet er een van Bakermans zijn volgens mij, maar ik weet niet welke.


Datum: 08-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

In het parochiehuis gaf Cees van de Veer nog les in turnen. Cees heeft als amateur daar les gegeven en was werkzaam bij Daf, waar hij de levensgrote pers bediende. Deze pers was als z.g. herstelbetaling bij Daf gekomen, zie foto 5980 voor de grote pers.


Datum: 08-03-2007
Naam: Ben Dankers  

Wil, volgens mij was het Cees de Veer en hij is tot zeer late leeftijd altijd betrokken geweest bij het turnen in Eindhoven en de gymnastiekvereniging Tongelre in het bijzonder.


Datum: 09-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Cees de Veer liep ook altijd als een veer, zo lenig, en zal zo altijd in mijn herinnering blijven.


Datum: 09-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Ik zie verschilende kinderen met klompen. Zou de foto niet vroeger gemaakt kunnen zijn Henk?


Datum: 13-03-2007
Naam: Wim van Noorwegen  
img

3e van rechts op de 1e rij is inderdaad, toen Willy (nu Wim) van Noorwegen en 2e van rechts mijn toentertijd vriendje Teun (tegenwoordig Anton) van Overbruggen, de overigen kan ik helaas niet meer thuisbrengen. Ik dacht overigens dat de geestelijke pastoor van Amstel is, maar daar kan ik me best in vergissen. De foto zal omstreeks 1950 gemaakt zijn. Veel succes verder!


Datum: 16-03-2007
Naam: Camille Braet.  
img

Inderdaad Wim dit is volgens mij ook pastoor (aalmoezenier) van Amstel inplaats van kapelaan Boeyen, ik heb het vergeleken met foto's uit het boek van Tonny van de Boomen over Tongelre.


Datum: 28-03-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

De Rakkers maakten deel uit van de Sint Franciscusgroep, die toendertijd hun clubhuis hadden achter het patronaat aan de Tongelresestraat, langs de drukkerij van de gebroeders Maasakkers(GEMA). Daar waren toen ook gevestigd de ouderen van de St. Franciscusgroep, de welpen, de verkenners en de voortrekkers.Het jaartal 1952 zal goed zijn. 1950 Is te vroeg, toen was ik en meerdere Rakkers pas 7 jaar oud. Tot mijn 12 jaar ben ik bij de Rakkers gebleven. Daarna, vanaf mijn twaalfde jaar, eerder mocht je geen lid worden van een voetbalclud, ben ik gaan voetballen bij de r.k.v.v. Tongelre aan de Javalaan/Balistraat. Bij de Rakkers blijven was toen niet mogelijk, omdat zowel de Rakkers als de voetbalclub hun jeugdaktiviteiten hadden op zaterdagmiddag. Op de foto's meen ik te herkennen: staande helemaal links aalmoezenierkapelaan Boeijen. Wim en Camille, pastoor van Amstel was veel groter. Hij is geestelijk adviseur geweest bij de voetbalclub Tongelre. 2e v.l. Rini Veenstra(Urkhovenseweg), 3e v.l. leidster ? van Bakel(Muschbergweg) 7e v.l Henk Ekkendonk(Locomotiefstraat), leidster/akela ? Strijbosch(Wolvendijk), leidster van Lierop(?), daarvoor met bril Peter v.d. Kuijlen("t Hofke). Staande 3e v.r. Jan Karremans(Wolvendijk) en helemaal rechts Henk Spaan(Radiostraat). Andere leidsters die nog bij de groep zijn geweest waren ? Bakermans(Koudenhovenseweg) en Truus(?) Schreurs(Hofstraat).


Datum: 12-08-2011
Naam: A.van Overbruggen  
img

Nog een aanvulling, zittend voor kapelaan Boeijen is Oscar Strijbosch (Holle) en op de voorste rij, 2e van links Martien Coolen (Hofstraat).