Fotonr.: 8736
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1959
Locatie 1.:Stratum |225 Eikenburg |Eikenburg
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Bijzonder Onderwijs / Pensionaten |Pensionaat, Eikenburg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Eikenburg, hoofdlaan.

Beschrijving Deze oprijlaan liep volgens mij vanaf de Roostenlaan naar Eikenburg.
Geplaatst op 27-01-2007

Reacties

Datum: 27-01-2007
Naam:

Deze oprijlaan, naar de hoofdingang loopt vanaf de Aalsterweg. Er was vanaf de Roostenlaan geen ingang volgens mij. Ik heb hier een aantal jaren op kostschool gezeten.


Datum: 27-01-2007
Naam: Rini Talens img

Ja deze oprit kan ik mij nog goed herinneren.
Als tijdelijke invaller van het basketbalteam van de St Augustinus MULO van de Le Sage ten Broecklaan werden we omstreeks 1974 in staat geacht om het equivalente team van Eikenburg te weerstaan. Helaas mocht niets baten.


Datum: 15-03-2007
Naam: Elly van den Akker - van Hoof img

Jawel, je kon ook via de Roostenlaan Eikenburg bereiken. Toen ik op het Jorislyceum zat in de Elzentlaan was op Eikenburg de brugklas gevestigd. (1970). Wij mochten de hoofdingang aan de Aalsterweg niet gebruiken en moesten de ingang aan de Roostenlaan nemen. Die was waar nu het nieuwe Joriscollege ligt.


Datum: 16-03-2007
Naam:

Dan kan wel kloppen Elly. Maar in de tijd dat ik op Eikenburg op zat was er geen ingang in de Roostenlaan. Ik spreek dan over de eind jaren veertig. Wij hadden alleen de ingang aan de Aalsterweg. Vele jaren later hebben onze kinderen in het zwembad van Eikenburg hun zwemdiploma gehaald. Toen was de ingang ook via de Aalsterweg.


Datum: 23-10-2012
Naam: Wim Coolen img

Joep, ik herinner me jou nog uit die tijd, jij zat een klas hoger, 1946-1950. Er waren 3 doorgangen: 1e hoofdingang Aalsterweg, 2e doorgang Roostenlaan (was daar zandweg met verhard fietspad dat om Eikenburg heen op de Aalsterweg uitkwam) met een poort 20 meter rechts van het mausoleum, 3e smalle doorgang richting Aalst en theetuin, met toen een vervallen thee huisje / prieeltje met kelder en verdieping van Smits van Ooijen, waar ik op die smalle theetuingracht heb leren schaatsen.