EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8698

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Eddy and his Explosions

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eddy and his Explosions. (2)

Beschrijving

Vanmorgen zag ik een foto van Eddy op deze site en dacht meteen aan deze foto. De foto is gemaakt in 1961 of 62, ik ben niet helemaal zeker van het jaar. Lokatie is, dacht ik, een café in Geldrop. Voor enkele optredens van de band was ik de "roadie" oftewel geluidsman. Ik kan me nog herinneren dat na een voorstelling in Geldrop, ik zat op de fiets naar huis ging en verschillende keren van de fiets was gevallen. Ik zal 15 of 16 geweest zijn.
Ik ben met m'n 18 alleen naar Canada geëmigreerd, eerst naar Montreal, maar nu woon ik al meer dan 30 jaar vlakbij Vancouver. Nu dat ik deze site gevonden heb, zal ik ook eens m'n St. Thomas Aquina ULO foto's van 1963 opzoeken, daar staat zeker de helft van de band op.


Geplaatst op

23-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-01-2007
Naam: Frans van de Ven  
img

Jan Heijink vertelde me via email dat dit cafe-zaal van den Burgt was, aan de Geldropseweg naast Peijnenburg Koek in Geldrop.


Datum: 23-01-2007
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Prachtige, zeldzame actiefoto. Je ziet niet vaak van deze echte, niet geposeerde opnamen van rock/beatgroepjes. Die boxen!


Datum: 24-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Niet alleen die boxen. Ook die Egmond-gitaren (w.o. de Solid 7 en een Manhattan) en vooral ook die twee microfoons met zgn. zwanenhals op 1 microfoon-statief. Destijds werden die niet alleen gebruikt voor meerstemmige zang maar vooral ook om de lead vocal qua geluid wat breedte mee te geven. Effectapparatuur als echo, nagalm e.d. was begin '60's nog nauwelijks op de Nederlandse markt. Tegenwoordig zit zowat van alles in een digitaal kastje en heet het delay, reverb, plate, room, flanger, chorus enz. enz.


Datum: 24-01-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

De groep is, zoals te zien op deze foto, in 1962 uitgebreid naar een 5-mans formatie, terwijl het op foto 8690 uit 1961 nog een viermansformatie was. Opmerkelijk is dat volgens mij geen basgitaar bespeeld wordt, alleen vier 6-snarige gitaren als slag en solo en een drum.


Datum: 24-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Goed gezien, Mari, maar begin '60's waren ook basgitaren zeldzaam spul op de Nederlandse markt. Veel werd met contrabassen, theekisten of met de bovenste 4 snaren van een gewone gitaar opgelost. Kijkend naar de vingerzetting speelde Dicky Stigter (met de witte gitaar) de baspartij. Gaandeweg de komst van beatbandjes kwamen er steeds meer basgitaren op de markt, short-, medium- en long scale gitaarhalzen, stereo-bassen van Rickenbacker USA en sinds enige jaren zijn er ook zgn. akoestische basgitaren. Met een klankkast dus. Pompompom.


Datum: 24-01-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Ben, het is raar dat Dick Stigter in 1962 de bovenste vier snaren van een "gewone" gitaar bespeelt, terwijl op foto 8690 duidelijk te zien is dat hij in 1961 al een basgitaar in zijn bezit had. Of misschien is de datering van een van beide foto's niet correct.


Datum: 24-01-2007
Naam: Jan Heijink  
img

Op deze foto staat Dick niet op, Het is dacht ik Hans van Bree, 'n klasgenoot van Willie op de UTS. De andere gitarist is Wim Sloots van de allereerste bezetting. Later is Dick bij de band gekomen en zijn Hans? en Wim gestopt.


Datum: 24-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het vermoeden dat foto 8690 van later datum is dan 1961, wordt nu door Jan bevestigd, Mari. Wim Sloots was echt eerder bij de band dan Dicky Stigter. Doordat zowel deze "bassist" als Dick brildragend zijn, heb ik deze jongen aangezien voor Dick. Kijkend naar m.n. de Fender Stratocaster maar ook de Hofner-gitaren op foto 8690 is dat plaatje beslist van later datum dan 1961.


Datum: 03-02-2007
Naam: Wim Markenhof  
img

Buiten het feit dat deze muzikanten allen op een Egmond gitaar spelen, zie ik 2 schitterende Royal (made by Egmond) versterkertjes op de buhne staan. Tegenwoordige zouden we dat een oefenversterker noemen. Die van mij doet het nog steeds. Voor mij als Egmondverzamelaar dus een uniek plaatje. Ik hoop dat ik hem mag gebruiken voor mijn website over Egmond gitaren.