Fotonr.: 8611
Bijdrager G.L. Hagens
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Geldropseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Geldropseweg - Stratumsedijk

Beschrijving .
Geplaatst op 18-01-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 02-04-2007
Naam: Joop van Kampen img

Deze foto is van voor 1965. Aan de linker kant op de foto zat vroeger op de hoek de Stratumse Apotheek, daarnaast zat Louie Allers en dan had je een groentewinkel die later naar Veldhoven is verhuisd. Aan de overkant zat in het linkse pand de firma Sjerp een bloemenzaak, daarvoor zat Jaques Coutaeu een verf groothandelaar en dan had je Cafe Jo de Sauter, in het pand met de witte muur zat ?, later heeft daar een beddendump ingezeten, dan had je de firma Verheggen en dan een woonhuis en op de hoek Zat Wimke Janssen met hotel Hertog Hendrik.


Datum: 03-04-2007
Naam: Joop Van Kampen img

Ik bedoelde het linkse pand van de 3 witte panden daar zat Sjerp de bloemenwinkel, het pand ervoor is van Couteau en werd als showroom voor zijn verfproducten gebruikt en daar waar de oprit is had je een plaats met het magazijn van Couteau met al zijn producten, verder heeft hier vroeger toch Jo de Sauter gewoond want dat is toch pas veel later de Waterkers gaan heten en als ik me niet vergis was dat, toen het Café omgedoopt werd tot Bierelier.


Datum: 03-04-2007
Naam:

Even hoe het werkelijk zat. Wij woonden naast en boven het café op huisnummer 6. Naast ons, op huisnummer 4, woonde mevr. Dien Jansen-Strijbos. Zij was de voormalige eigenaresse van het café en van beide panden. Haar woonhuis werd later de Waterkers, en ons café werd de Bierelier. Naast ons in het pand met de witte gevel zat een groothandel in suikerwaren de fa. Snijers.
Daarnaast in het witte pand zat Jan Gast automaterialen. Voordat de Beddendump er zat heeft er ook nog de fa. Duivenbode gezeten. Naast Sjerp zat Böckling in een dubbel pand.


Datum: 03-04-2007
Naam: Joop van Kampen img

Na even verder informeren, prima gedaan Joep, want ik heb dezelfde informatie, alleen wilde ik nog vermelden de groentenboer heette Willie Franken die naast Allers zat, dat pand is later een café geworden.


Datum: 03-04-2007
Naam: Antoon de Lepper img

De naam van de verfzaak van Couteau/Couteaux was Elveco, in het linkse pand van de drie, zijn we nu een kapsalon aan het inrichten, Reón, gaat morgen open.
In de twee linkse panden hebben we destijds de inrichting van Böckling verzorgd, welke later is afgebrand.


Datum: 03-04-2007
Naam: Jos van den Heuvel img

Het rijtje aan de linkerkant. Was daar niet een café van Piet de Bruyn (rond 1958), die daarvoor een café aan het havenhoofd had ?


Datum: 04-04-2007
Naam:

De verfzaak is pas in 1971 Elveco gaan heten. Daarvoor was de naam Wim Couteaux en Zn. Wim Couteaux kwam van de Keizersgracht, waar hij oorspronkelijk een drogisterij had, naar de Geldropseweg. De naam Jacques Couteau klopt dus ook niet. Er zat ook nog een behang- en verfzaak, Jan Couteaux op de Markt. Familie misschien? Momenteel is Elveco een groothandel in verf en wordt gerund door de zoon van Frits, Marc. Piet de Bruyn zat inderdaad met een café aan de linkerkant en had een mooie dochter, Greetje.


Datum: 04-04-2007
Naam: Jos van den Heuvel img

Bedankt Joep, tenslotte wel haast 50 jaar geleden dat ik het laatst in die omgeving kwam. Van die dochter klopt ook. Wat verder op, aan de linkerkant, zie ik volgens mij de hoek van de Geldropseweg en Tongelresestraat waar op die scherpe hoek een café was (wit geveltje) waar we op zondagmiddag eerst even gingen biljarten om vervolgens te gaan dansen bij Carlton. Kan me de naam van dat café niet voor de geest halen!


Datum: 04-04-2007
Naam:

Jos, dat café heette Methusalem. Hier is ooit een bus ingereden. Zie foto 5175. Na 50 jaar is er in deze omgeving ook wel wat veranderd. Je kent het niet meer terug denk ik.


Datum: 15-06-2007
Naam: Greetje de Bruin img

Bedankt Joep en Jos ik ben Greetje, de dochter van Piet de Bruin. Mijn vaders café, inderdaad aan de linkerkant, hete Cafe Bonheur en daarvoor had hij Cafe Dommelzicht in de Bleekstraat. Hij had Café Bonheur, vanaf ongeveer 1956 maar ik kan me niet goed herinneren tot wanneer. In elk geval toen ik in 1962 in circus Krone ging werken, woonden we daar al niet meer. Een heel leuk initiatief Eindhoven in beeld!


Datum: 05-03-2012
Naam: P.J Scheepers img

Aan de linkerkant zat op de hoek de apotheek, dan kwam Allers, maar ik zou graag willen weten of de groenteboer in het pand zat waar nu een eetgelegenheid is met een witte uitbouw.Dit pand was van mijn opa en oma, misschien hadden zij dit verhuurd aan de groenteboer, of hebben zij dit van hem gekocht. In deze winkel heeft ook nog een stomerij en een broodjesbar gezeten. daarnaast heeft ook nog een bar gezeten "Rickys club", dit was als ik het me goed herinner een homobar. Ik kan me Böckling nog herinneren; dit was een radio en tv zaak. en op de hoek van het stratumseind zat bakker Coppens, nu Bosmans geloof ik. Daar ging ik softijs halen, ik was toen ongeveer 6 jaar en  dit moet dan rond 1963 zijn geweest.