EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

858

Bijdrager:

Jaar:

1910

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Warenhuizen

Onderwerp 3.:

V&D / De Zon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Magazijn de Zon, ofwel V & D.

Beschrijving

We zien het pand 'Magazijn De Zon" van Vroom & Dreesmann, kort nadat V & D het pand in 1908 heeft betrokken. We nemen aan dat het hier de Rechtestraat betreft. Wie weet wat meer over De Zon, of van (de start van) V&D in Eindhoven? (RHCe 0002090)


Geplaatst op

26-07-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-03-2006
Naam: Bauke Hüsken  
img

In 't Gruun buukske van de Heemkundige Studiekring Kempenland (deze is oa. bij de bibliotheek te lenen) staat een serie geschreven door Jan Spoorenberg over de filiaalbedrijven in Eindhoven. In jaargang 23 uit 1994 staat onder andere op blz. 15 iets geschreven over de V&D en De Zon.


Datum: 28-10-2006
Naam: M.taphorn  
img

De Zon begon in Amsterdam. Mijn opa was daar directeur van. Als neef van zowel Vroom als Dreesmann, werd hij in Eindhoven directeur. De panden van De Zon werden van lieverlee V&D.


Datum: 04-04-2007
Naam: N.Floris van Stratum  
img

Mijn oma Tony van Lieshout is in 1908 bij de Zon, later V&D, gaan werken. Zij was daar intern. Er waren meerdere meisjes die daar intern waren. Mijn oma kreeg tijdens de diensttijd verkering met de slagersjongen die bij de Zon wekelijks vlees kwam brengen voor het interne personeel. Later trouwden zij en zij begonnen een eigen zaak n.l. slagerij Jos van Stratum in de Willemstraat.