EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8546

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

EVV Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
EVV Eindhoven - landskampioen 1954

Beschrijving

Een door een onbekend persoon vermoedelijk zelf ontworpen ansichtkaart/foto ter gelegenheid van het behalen van het landskampioenschap door EVV Eindhoven in 1954.


Geplaatst op

14-01-2007

Reacties:

Datum: 05-02-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Deze foto hing ook in de bestuurskamer aan de Aalsterweg. Toen ik lid werd van EVV, werd ik daar nog geballoteerd. Toon was toen terreinknecht. Ik zet de spelers neer van boven naar beneden en v.l.n.r: Jan Hanssen, Lambert van Tuyl, Frans Tebak, Frans van Kemenade, Frans van Tuyl, Cor Vlemmix, Piet van Rooy, Jo Tebak, Jan Louwers, Noud van Melis, Willie Schmidt


Datum: 13-06-2007
Naam: Ton van der Breggen  
img

Deze afbeelding hing ook prominent in de Karsseboom van Piet en Nelly Giesbers. Een cafe waar veel EVV-vrienden kwamen, ook Lajos Toth, de Hongaarse trainer die een tijd bij EVV werkte.


Datum: 13-06-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Als Lajos ons trainde riep hij zoiets als pretsies pas We namen aan dat hij het over een zuivere pass had, maar niemand wist het zeker. Als we elkaar nog wel eens ontmoeten blijkt iedereen die uitdrukking te hebben onthouden. Overigens een zeer aimabel mens.
Bij Giesbers was het altijd verzamelen geblazen voor de uitwedstrjden. Dan werd er nog even hevig gebiljart. Met name Henny Sars kon het goed, maar die kon ook thuis oefenen bij Rozenstein. Als we een toernooi in Duitsland hadden stond er altijd een menigte te wachten op de condooms die je hier nog niet of moeilijk kon krijgen. Piet Giesbers was zelf ook een goede voetballer geweest.