EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8533

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Ruysdaelbaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Wielrennen

Onderwerp 3.:

Overig Wielrennen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De ronde van Eindhoven.

Beschrijving

De nieuwelingen.


Geplaatst op

13-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-01-2007
Naam: Jan Wolfs  
img

Deze foto was genomen aan de Ruisdaallaan. Van links naar rechts: Willie Brants, ? Gerrit Snelle, Bas Hessels, Toon Zeebrechts, Joop v d Brink, Pietje Damen, Sjaac Kouwenberg, Jan Wolfs, Frans Filepinie, Wim van Grindsven, Henk Hurkmans, Jan van Pelt, Jan Sanders en liggend Piet van Meltfoort.


Datum: 15-01-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

John, bedoel je misschien de Ruysdaalbaan? Dan kan de achterliggende rij huizen op de Rubensstraat staan.Het kan ook de Ruysdaalbaan zelf zijn ter hoogte van de Terwestenstraat/Gerard Doustraat Ik ging wel eens kijken naar het wielrennen, als de wedstrijd werd verreden in een omloop via de Ruysdaalbaan en de Kanaaldijk Noord om de opslag van de Picus heen.


Datum: 15-01-2007
Naam: Theo van den Dungen  
img

Peter, ik denk dat je gelijk hebt, dat het hier de Ruysdaelbaan zelf betreft
De groepsfoto is gemaakt op een van de plantsoenen langs die weg waarschijnlijk.
Of de foto is gemaakt ter hoogte van de Terwestenstraat/Gerard Doustraat is moeilijk te zeggen, want de Ruysdaelbaan had verschillende zijstraten, zoals je ongetwijfeld weet. Maar.... de ronde van het kanaal, zoals wij die noemden was inderdaad een fenomeen; we hebben hem vaak zelf op de gewone fiets gereden met buurtjongens.


Datum: 15-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ik sluit helemaal aan bij Jan, Peter en Theo: de Ruysdaelbaan.Ik heb daar in de sixties nog eens ooit gitaarles gegeven aan een grietje dat twee huizen vanaf de rechterhoek van de Gerard Doustraat woonde. Toen ze de rollen om wilde draaien en zij mij les probeerde te geven, ben ik er maar gauw mee gestopt. Wist ik veel...

<<< Ben, wat probeerde zij jou te leren? (Peter) >>>


Datum: 15-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Geen wiskunde Peter, had meer weg van biologie. Maar dat kreeg ik al van Leemreis. Ik raakte daardoor danig in de war en heb toen maar de voorkeur gegeven aan de lessen van Wynand.


Datum: 15-01-2007
Naam: Jan Wolfs  
img

Heren bedankt ik was de naam vergeten van de straat, maar nooit dat ik die wedstijd gewonnen had [waar is de tijd gebleven] Ik heb nog steeds contact met een paar van die oud wielrenners.


Datum: 27-09-2009
Naam: Jos Sanders  
img

Om blijvende vergissingen te voorkomen wil ik hier laten weten dat het geen opname kan zijn van de Ruysdaelbaan. Daar werd inderdaad de ronde van het kanaal of van de Ruysdaelbaan gehouden, zoals in de jaren vijftig werd gezegd. Ook was er tenminste eenmaal de eindstreep van een etappekoers, volgens mij de ronde van Nederland. Dat het hiet niet om de Ruysdaelbaan gaat is te zien aan de vorm van het dak van de hoekhuizen. Deze waren en zijn op de Ruysdaelbaan van een duidelijk ander type. De meeste hoekpanden hebben een puntdak dat dwars op de andere daken staat. Bovendien hebben de overige huizen om en om een erker op de bovenverdieping.


Datum: 10-02-2012
Naam: Cor Schellings  
img

Deze foto is gemaakt op de Ruysdaalbaan. Op de achtergrond is het blok huizen te zien waar de familie Meulendijks woonde. Rechts is de Theodoor van Tuldenstraat te zien.


Datum: 10-02-2012
Naam: Jos Sanders  
img

Cor, zoals in de voorgaande reactie al duidelijk is gemaakt, kan deze foto niet van de Ruysdaelbaan zijn. Hij moet echt ergens anders genomen zijn. Vergelijk rustig deze foto met de panden op de Ruysdaelbaan en je zult zien, dat de huizen echt anders zijn (en waren).


Datum: 10-02-2012
Naam: Cor Schellings  
img

Beste Jos, ik ben in de Gerard Doustraat geboren en heb er 40 jaar gewoond. De huizen staan er nog en elke week kom ik er nog langs. Dit is echt de Ruysdaalbaan. Ze zijn nu gezandstraald hebben nieuwe dakkapellen en nieuwe pannen maar voor de rest zijn ze nog het zelfde.


Datum: 11-02-2012
Naam: Gerard de Beurs  
img

Dit is de Ruysdaelbaan. De straat waar we in kijken is de Jan van Goyensstraat


Datum: 11-02-2012
Naam: Jos Sanders  
img

Gerard en Cor, nogmaals, deze foto is echt niet genomen op de Ruysdaelbaan. In 1952 woonde ik daar in de straat en heb er gewoond tot 1971. Mijn ouders nog langer. Om te vergelijken moet je eens kijken naar foto 12305 die van 1960 en waar het eerste huis het hoekhuis is van de Theodoor van Thuldenstraat. De volgende zichtbare hoekhuizen zijn die van de Abr.v.Diepenbeeckstraat. Zo waren ook de hoekhuizen van de Jan van Goyen en de Ant.der Kinderenstraat en ook de westhoek van de Terwestenstraat. In de vijftiger jaren van de vorige eeuw werden veel wielerwedstrijden op de Ruysdaelbaan gehouden, waarbij het bijzonder druk kon zijn en alle straten met betaal- en controleposten waren afgezet. Later verhuisden deze wedstrijden naar het gebied van de IJzeren Man.
Ook als je nu op de Ruysdaelbaan gaat kijken dan zul je zien dat de hoekhuizen nog steeds afwijken van de huizen op deze foto.


Datum: 11-02-2012
Naam: Jan Wolfs  
img

Pete, Theo, Ben, Cor en Gerard bedankt om partij voor mij te trekken
Groetjes Jan Wolfs Canada