EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8504

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Centrum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vaste klanten voor Beatrix

Beschrijving

Ons vaste gezelschap in 1952 bij Beatrix, zoals wij het altijd noemden, en waar we elke Zondag gingen dansen. Van links naar rechts, Toon Panken, ?, Theo van Gestel, Ria Hendrikx, Cle van Gorp, Mimi Buenen, Lenie .v.Linden en Ad van Veldhoven. Het was een leuke tijd waar we nog vaak aan terugdenken.


Geplaatst op

12-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-01-2007
Naam:  

Ad van Veldhoven. Hij had samen met zijn broer Ferry een garage in de Gestelsestraat? Zij handelden in tweedehands auto's en repareerden ook. Wij noemden hem broer Van Veldhoven. Hij kwam wekelijks, en dan meestal op zondagsmorgen, o.a. met zijn broer bij ons in het in het café op de Geldropseweg 6. Het waren meestal dezelfde mensen die op zondagmorgen kwamen toepen. Namen die ik me nog herinner: Nic Frencken (kantoormeubelen), Frits Couteaux (verfzaak), Harry van Summeren (autohandelaar), Joep Welten, Dolf Daals (Van Loon eieren), Gerard van de Aalst(OBC). Ook de Bolbloazers van de Bolhoedjes hebben bij ons lange tijd op zondagmorgen gerepeteerd. Het was er altijd een drukke en gezellige boel.


Datum: 13-01-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

He Joep, heb je de plaatjes foto 5893 dan al gezien?


Datum: 14-01-2007
Naam:  

Nee Giovanni, deze foto's had ik nog niet gezien. Wat is dat mooi geworden. Wij zijn er destijds veel gekomen, mijn ouders kochten meestal de auto's bij Ferry en Broer. Als de ene auto het begeven had, hadden ze direct alweer een andere klaarstaan. Hun broer Piet zat niet in de autohandel maar handelde in antiek, veel uit Engeland. Handelen konden ze alledrie goed. Broer en Ferry kwamen o.a. ook veel bij De Oude Vlek op de Stratumsedijk, Ferry heeft volgens mij nog verkering gehad met Klaartje een van de mooie dochters. Het waren beiden charmeurs en erg bekend in het uitgaansleven in Eindhoven. Heb je enig idee hoe het hen is vergaan? Ik weet wel dat Ferry destijds naar Spanje is vertrokken.


Datum: 14-01-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Volgens mij is 'Broer' dood en woont zijn vrouw/vriendin nog steeds boven 'Le Garage'. De huidig eigenaar weet er wel het een en ander van. Je moet er maar eens binnen gaan, het is er echt mooi geworden en er zijn wisselende collecties.


Datum: 05-07-2009
Naam: Guus Verberne  

Is de tweede persoon links misschien Jet van Poppel?


Datum: 20-02-2012
Naam: Harry Gillis  
img

Ferry van Veldhoven is inderdaad jaren geleden naar Spanje vertrokken. Uiteindelijk is hij in Tenerife ( Canarische eilanden ) terecht gekomen en heeft daar in Los Gigantes jaren lang een garage ( uiteraard ) gehad,daarnaast deed hij ook in boten. Zijn vrouw ( Klaartje ?) is al wat langer geleden gestorven . Hij had een zoon die ,als ik me niet vergis, ergens op een cruiseschip werkt.
Ferry was erg geliefd in Los Gigantes ,niet verwonderlijk hij was een aimabele man.
Helaas is hij in Mei 2011 aldaar overleden .
Ik kende hem ook van vroeger , de Oude Vlek , Klaartje , 21 Bar van Jo van Gestel etc. Ik ben hem in Tenerife wel eens op gaan zoeken samen met Frank Heystee die ook daar woont.


Datum: 04-05-2018
Naam: Cor Groot  
img

Bij het zien van deze foto ben ik weer terug in 1953 toen ik bij jullie in de slagerij als interne leerling werkte en woonde.