EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8500

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

Hamsterstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Paulusschool / Tariek Ibnoe Ziyadschool/ Islamitische School Taroek

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Paulusschool, 2e klas, 1961

Beschrijving

Deze foto is gemaakt op een verwaarloosde Mariagrot in de omgeving van de dr.Berlagelaan. Volgens mij zijn de flats op de achtergrond gelegen aan de van Thienenlaan of omgeving Menno van Coehoornlaan. In mijn geheugen stond deze grot op de hoek Berlagelaan-Woenselsestraat, daar waar later de Boerenleenbank een nieuw bankgebouw heeft gebouwd. De meester was Hr.Buddemeijer en enkele namen die ik me herinner zijn: Ben Appelhof, Jan de Haas, Eric von Reth, Domien vd Heuvel, Henk Gulikers, Henk Groenen, Cees vd Bos, ? Hartman, ? Goyvaerts, ? Stokker, Ger de Bie, Kees Groen, Fried Loots, Ben van Erp, Coby Konings, ? Kicken, Gunther Smidt, Walter van Maren, Pieter Vermeulen, Dokie Pulles, Jan Roelofs. Wie kan er nog meer namen aanvullen?? Ikzelf sta in de tweede rij, links naast de jongen met capuchon.


Geplaatst op

12-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-01-2007
Naam: Jos Rensen  
img

Ik sta er ook op!


Datum: 12-01-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Natuurlijk Jos sta jij erop, sorry voor het vergeten van het vermelden van je naam. Sta jij bovenop de grot langs Jan de Haas??


Datum: 12-01-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Als ik goed tel 44 jongens in een klas, het zou niet meer mogelijk zijn in de huidige tijd. Maar met Hr.Buddemeijer ging je niet lachen, het was niet mijn favoriete meester. Mijn moeder heeft hem eens de wacht aangezegd na een onterechte bestraffing van mijn persoontje, en dat was in die tijd nogal sensationeel op school.


Datum: 13-01-2007
Naam: Jos Rensen  
img

Da's een goeie vraag! Ik zou het jongetje 3 plaatsen links van Mari kunnen zijn, die zijn hoofd net achter dat andere kinderkoppie uitsteekt. Maar er is ook een stukje rechts van de foto afgevallen. Ik moet hem ook nog ergens hebben liggen. Zal hem eens opzoeken.
Meneer Buddemeijer werd door een groot aantal van ons ook wel Buddek*t genoemd. Een van mijn klasgenootjes heeft mij eens verraden bij de meester. Toen we na het speelkwartier weer naar binnen werden geroepen sprak Buddemeijer mij erop aan: Hoe heet ik? En mijn antwoord met een vuurrode kop: Mijnheer Buddemeijer, meneer! Ach ja ..


Datum: 02-04-2007
Naam: Walther van Maren  
img

Leuke foto. Ik herken mezelf bovenaan op mijn hurken (witte blouse donkere pullover). Ik zie drie vraagtekens in de lijsten die ik misschien wel weet: het zijn Ton Kicken, Peter Goevaers en Peter van de Stokker.
Daarnaast zie ik ook nog Hans Jochems, Ben van de Akker, Bennie Franken en Kees Visser staan.


Datum: 09-04-2007
Naam: Jan van Erp  
img

Volgens mij is dit de grot (kopie van Lourdes) die bij de fam. Scheepers uit de Hamsterstraat achter in de tuin stond. En zijn de flats op de achtergrond de flats aan de Willem van Kesselstraat.


Datum: 14-05-2011
Naam: ArNoud J. Walravens  
img

Als dit een foto uit 1961 is, dan is dit niet de Lourdesgrot in de tuin van de fam.Scheepers in de Hamsterstraat. Mijn grootouders hebben naast de fam.Scheepers gewoond en die huizen zijn in 1967 gesloopt.
<<< In 1961 waren de woningen dus nog niet gesloopt. (Red.) >>>