EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8492

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Leenderweg gezien vanaf Floraplein.

Beschrijving

De poststempel op de achterkant van deze ansichtkaart geeft aan 1955. Waar de stadsbus staat stonden in ieder geval nog geen huizen.


Geplaatst op

11-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Bovenaan in de flat woonde Jan Kok, onderwijzer van de Jan Ligthartschool aan het Kerstroosplein. Later is hij leraar in het voortgezet onderwijs geworden, o.a. aan de LTS Limburglaan en de Nutsmulo in de Oranjestraat. Staande op zijn balkon had hij een prachtig uitzicht op de fontein. Op de achtergrond de net gebouwde Don Boscokerk, die vorig jaar aan de eredienst is onttrokken, maar als gebouw door de aparte architectuur behouden blijft.


Datum: 07-08-2008
Naam: H.Luiten  
img

De eerste straat rechts hier op de Leenderweg is de Edelweissstraat, het eerste stuk daarvan (tot aan de Laurierstraat) gebouwd in de dertiger jaren door Bredero's Bouwbedrijf uit Utrecht. Vandaar het driehoekige tegeltje met BBB op elk huis.


Datum: 07-08-2008
Naam: Hans Strootman  
img

Klopt, wij woonden daar op no 104. Ons huis stak een stukje naar voren uit, zodat we helemaal naar de Leenderweg konden kijken. Als er visite met de bus kwam, zette mijn moeder de koffie aan als ze in de verte verschenen! Het grappige is dat ik later tijdens mijn studie geschiedenis, als docent middeleeuwen A.H Bredero kreeg. Later werd hij de eerste katholiek die aan protestante VU geschiedenis gaf. Hij is een zoon van deze Utrechtse "eigenbouwer".In het eerste huis heeft Nagelkerke , de wijkagent nog gewoond.