EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8433

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

234 Tivoli

Straat:

Jaguarstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, 4e Philipsschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Lagere School Tivoli.

Beschrijving

Klassenfoto uit 1947 van de 1e klas van de Philips Lagere School aan de Jaguarstraat in Tivoli. In de bovenste rij rechts op de hoek staat Henk de Jong. Dat manneke in de 3e rij van onder, die "witte" in het midden, is Jo Hulsman. De lerares is hoogstwaarschijnlijk juffrouw Duffers.


Geplaatst op

07-01-2007

Reacties:

Datum: 28-04-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

Hadden jullie ook een Ben Hulsman? Die heeft nl. bij mij in de klas gezeten. Als ik me niet vergis, hadden ze bij Hulsman nogal wat kinderen?


Datum: 28-04-2007
Naam: Hanneke Deen-Hugers  
img

Hans Vlemmings, bedoel je het gezin waar ook een zus Aaltje Hulsman was?


Datum: 30-04-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

Hanneke, het zou kunnen. Ik ken er alleen Ben en Ali Hulsman van. Ze woonden in Tivoli.


Datum: 14-05-2007
Naam: Hugo Kamp  
img

Met plezier en tot mijn grote verbazing ontdekte ik een schoolfoto van de 4e Philips Lagere school. De lerares is dacht ik juffrouw Drukker. Verder zit op de 1e rij, 2e van rechts Mia Nuisman. Op de 2e rij van onder 3e van rechts, in witte blouse, is Koos van Daalen. De jongen op de 3e rij van onder, 5e van rechts met zwart haar is ... Stijbos. Op de bovenste rij 3e naast de schooljuf, met de geruite pullover, heb ik mezelf ontdekt. Het schoolhoofd was de heer Hoekstra, die ook aan de Jaguarstraat tegenover de school woonde. Buiten Jels de Wacht komen me geen namen van deze klasgenoten meer boven. Dit schoolgebouw stond in Tivoli, dat toen nog tot Geldrop behoorde.


Datum: 27-06-2007
Naam: Harrie de Roos  
img

Hans Vlemmings, ik heb in de klas gezeten bij Ali Hulsman en volgens mij heb jij daar ook bij in de klas gezeten, samen met Bennie Perre, Gerrit Brokke, Adrie Breemer.


Datum: 28-06-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

Harrie Roos, inderdaad ik heb bij jou in de klas gezeten, een herinnering staat me zo nog voor de geest dat we naar Heeze liepen in de winter. Jij in je korte broek en je had zulke koude benen dat wij (de club van Ali Baba) al onze dassen om je benen hadden geknoopt. Dat waren nog echte winters.
Verdere namen die ik nog weet: Klaasen en niet te vergeten Cup v.d. Heiden, maar die heeft zowat bij iedereen in de klas gezeten. Robbie Boulard kan ik me ook nog herinneren en Jack de Wacht, al is het wel 50 jaar en meer geleden dat we op de 4e Philips lagere school zaten.


Datum: 28-06-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Als ik me niet vergis, staan er op foto 8666 twee mensen van Hulsman, te weten Alie en Theo. Er staan meerdere mensen uit Tivoli op deze foto, maar de namen zijn me ontgaan.


Datum: 14-06-2008
Naam: Mirjam de Jonge  
img

Mijn vader staat inderdaad op deze foto. Zijn naam is Henk de Jonge en hij staat rechts en zijn tweelingzus Jannie staat op de 2e rij van boven de 4e van links. Erg leuk om zo oud beeldmateriaal te zien.


Datum: 17-01-2009
Naam: Loes Hulsman  
img

In bovenstaande berichten zie ik dat een paar broers van mijn man Jo Hulsman (die witte) worden genoemd. Ben Hulsman is helaas al jong overleden. Theo en Ali Hulsman zijn inmiddels ook al overleden. Ze hadden bij de Hulsmannen 6 jongens en 1 meisje, Mia. Leuk om te zien dat ik jullie een plezier heb gedaan met het plaatsen van deze foto.


Datum: 17-12-2010
Naam: Wil van Ooyen  
img

De jongen in de knielende 2e rij, 3e van links is volgens mij Wim (Tjoep) Huibers uit de Leeuwenstraat.


Datum: 30-01-2013
Naam: Hans Hofman  
img

Op de 1e rij van onder (zittend), 5e van rechts zit waarschijnlijk mijn oudste zus, Els Hofman. Zij was de dochter van de koster van het Tivolikerkje dat aan het einde van de Heezerweg stond. Henk en Janna de Jonge zijn voor mij heel bekende namen. Bij het houten Tivolikerkje stond ook een jeugdhuis waar de nodige feestjes zijn gehouden voor de mensen uit Tivoli.


Datum: 18-01-2014
Naam: Hans Willemsen  
img

De jongen op de 3e rij is Wim Strijbos, de jongen op de 2e rij is inderdaad Tjoep Huibers. Hij woonde toen in de Leeuwenstraat, maar is later bij mij in de Panterstraat komen wonen. Ik mocht er niet mee spelen van mijn ouders. Ik ben zelf pas in 1948 op de school gekomen maar veel van de jongens kwamen later toch bij mij in de klas als ze bleven zitten.


Datum: 29-11-2015
Naam: Mart van Diesen  
img

Ik heb in de periode1966 tot 1972 op deze school gezeten. Met de leraren de heer Oosterbosch en Wil van Gijzel, broer van de huidige burgermeester.


Datum: 12-02-2016
Naam: Leni Swinkels-Paauw  
img

De lerares was volgens mij juffrouw Pannekoek. Zelf sta ik 2e rij van onder 5e van rechts. Mia Nuismer zit 2e van rechts, Hennie van de Veen 4e van links. Els Hofman 5e van rechts zittend. Charle Merison zittend 3e van links. Karla Zevenhuizen, bovenaan rechts, is geëmigreerd. Reini de Kruiff 2e rij van onderen 3e van rechts. Ik ben deze foto pas tegengekomen op seniorenweb Geldrop. Leuk om zoveel reacties te lezen. Hopelijk zijn jullie nu wat wijzer geworden.


Datum: 12-04-2016
Naam: Tinie Struijk  

Derde rij van onder het 10e met 2 witte strikken ben ik, daarna verhuisd naar Gestel.


Datum: 26-05-2016
Naam: Mien Pol  
img

Ben jij fam van Govert Struijk?


Datum: 01-03-2017
Naam: Jules Spits  
img

Op de bovenste rij de vierde van rechts staat Jules Spits uit de Leeuwenstraat.
Op de tweede rij van onder de zesde van rechts staat Jopie Bremer.
Op de onderste rij vierde van rechts staat Greetje Grasveld.
Op de derde rij van onder de derde rechts staat Ria Reinders / Rijnders.
Verrassend deze foto terug te zien, Jules Spits.