Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 8410
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1957
Locatie 1.: Buiten Eindhoven Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Woensel, St Petrus Canisiusschool / St Maria Gorettischool / Neveninstromers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Petrus Canisiusschool, Pastoriestraat

Beschrijving Een bezoekje aan Schiphol met de fraters Amato en Silezius. Mijn zwager Adrie Keijzers staat links met geruite blouse. Van de Woenselsestraat e.o. herkent hij o.a. Willie van den Heuvel, André Neggers, Lange Weel, Weegberg, Theo Fuchs, Paul Jansen, Tinie van Dommelen, Tommy van Hoof, van Hout, Loots, Edje Verstappen, Jantje van Buul, Lambert van de Wildenberg, Nol Pellegrom en Jan van der Heijden.
Geplaatst op 07-01-2007

Reacties

Datum: 07-01-2007
Naam: Ben Brekelmans img

En de fraters Alexandro en Acasius (r). Meer namen: Henri van Nistelrooij, Martien (?) van Dooren, Jos van Houtum, Jack Mijland, ? Bierhof, Jan Roordink.
De lange Weel uit de Witte de Withstraat is een broer van de ook niet kleine Aris die je op foto 5236 ziet.


Datum: 14-01-2007
Naam: Henny van Melis img

Ruiten blousjes waren erg in in die tijd!


Datum: 02-02-2007
Naam: Albert Rooijakkers img

?Bierhof=Walter Bierhof


Datum: 30-12-2007
Naam: Jacques Schoenmakers img

Nog enkele namen:
Bert van Oosterom, Frans Wouters, Bovers, van Houtum, Coolen, Stappershoef, Thomassen, Baijens, van Dommelen, Dankers, de Brouwer, de Haan, van Berlo. Wordt het niet tijd voor een reünie?


Datum: 08-01-2008
Naam: Frans Baats img

De eerste van links in de tweede rij is Henkie v.d. Weide uit de Pastoriestraat en de vijfde van links eerste rij is de jongen die heel lang gewerkt heeft bij van Doren behang op de Kruisstraat.
=== Frans, bedoel je Willy de Haan? (Tini) ===


Datum: 09-01-2008
Naam: Frans Baats img

Ja Tini dat is Willy de Haan. Prima, bedankt.


Datum: 16-03-2008
Naam: Peter Mijland img

In de voorste rij, zevende van links, mijn broer Albert, toen Bert. Jacques zat toen al op de Ulo aan de Pastoor Petersstraat 9. De eerste, tweede en derde klas gingen naar de Efteling. De vierde (van Meester Dankers, die zo mooi over Hannes kon vertellen!), de vijfde en zesde maakten verdere reizen. Zo kwamen we in Rotterdam, Amsterdam en op de Veluwe, waar ik nu woon. De reizen werden gemaakt met de bussen van Henk(?)van den Heuvel uit Best. Dat waren doorgaans nogal oude rood-witte bakbeesten. Eerst 's morgens heel vroeg broodjes gehaald bij bakker Jo van der Voort. Het duurde 's morgens erg lang voordat de bussen uit Best bij de school arriveerden. Als we dan 's morgens ongeduldig op die bussen stonden te wachten voor de school aan de Pastoriestraat hoorden we altijd dat de bussen eerst gekeurd moesten worden voor we de reis mochten maken. Bij mijn schoolreis naar Amsterdam ging de bus kapot en moesten er twee klassen in één bus gepropt worden om van Schiphol naar Artis te kunnen komen. Een klas had toen ongeveer 45 leerlingen. Dus bijna 100 kinderen én begeleiding in een bus! Voor de terugweg moesten we dan weer overstappen in de bus die ondertussen helemaal van Best af moest komen. In de vijftiger jaren waren het wereldreizen! En er werd elke week voor gespaard. Vijf cent?


Datum: 01-11-2008
Naam: Martin Vermeulen img

Ik herinner me het schoolreisje naar Schiphol nog wel. Heb er ook nog ergens een foto van. Daarna ging het ook nog naar IJmuiden om de sluizen te bekijken en mochten we zelfs nog even de zee in, in onderbroek weliswaar. Iemand werd nog door een kwal (dier) gebeten" staat me bij. Een rondvaart door de Amsterdamse grachten was 1 van de hoogtepunten van die dag. Ik meen dat we op de terugweg In Zeist naar een grote speeltuin gingen. Wat de personen op de foto betreft, denk ik dat het niet Jack Mijland is? (Ben Brekelmans is terecht denk ik.) want hij zat bij mij in de klas. Staat op andere foto die ik nog wil in sturen.
Als je de hele week 's morgens naar de kerk was geweest en je katechismus kende, ijver en gedrag in orde waren kon je maximaal 10 ct sparen meen ik. Kinderen die niet aan een bepaalde bedrag kwamen met sparen, lieten de fraters thuis. Zij kenden nog geen gedoogbeleid. Klopt het Frans (Baats) dat jij ooit met die regel bent geconfronteerd? Staat me iets van bij.