EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8386

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Schoenen / Schoenreparatie

Onderwerp 3.:

Bata

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kruisstraat 105, Bata-winkel.

Beschrijving

Uit ons oude bedrijfsalbum. Batawinkel aan de Kruisstraat in 1969 na verbouwing, wat zou er nu in zitten?


Geplaatst op

06-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

De Bata was gevestigd naast de winkel van Christ de Kok sr. Tiltex was de firmanaam. Het Bata-filiaal werd gerund door de vader van Ton van Wezenbeek.
Volgens mij kun je je daar nu laten piercen en tattoo-eren als je dat ziet zitten.


Datum: 28-02-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Nadat de Bata eruit was heeft Lucas hobby nog een tijd in dit pand nr 105 gezeten, nadat we waren verhuisd met deze winkel vanaf de Willemstraat vanwege de '' uitloop van klanten'. De Willemstraat werd door de afbraak aldaar een steeds meer achteroplopend winkelgebied en ook bv Vogelenzang tegenover ons had daar last van. Mijn vader besloot daarom met de winkel naar de Kruistraat te verhuizen waar het veel meer een winkelstraat was met meer passanten ook. Volgens mij hebben wij vanaf 1978 tot ergens 1986 in gezeten, weet het niet meer precies. Na ons hebben er verschillende bedrijfjes in gezeten.


Datum: 28-02-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Wat ben ik vaak bij Lucas geweest en bij nog veel meer zaken die modeltreinen verkochten. Ik kom nu niet verder dan Willies op de Kruisstraat. Kijk eens naar foto 10314 voor wat jeugdsentiment, al is Lucas dan wel vertrokken. Ik kan me nog twee mannen herinneren bij Lucas, waren dat broers? Goh, wie kan zich Radio Klok aan de Hooghuisstraat nog herinneren, waar je geholpen werd door mannen in een stofjas.


Datum: 28-02-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Hallo Giovanni. Nee, er waren geen broers in die zaak, wel familiebanden. Mijn vader Mart Bakermans en zijn enige vaste werknemer Gijs van Geffen zwaaiden bij Lucas de scepter, tenminste in de tijd dat we op de Wilemstraat zaten. (ik ben de zoon van Mart, 'n doorgewinterde modeltreinfanaat maar ik heb nooit daar gewerkt) Tijdens dat de zaak op de Kruisstraat zat werkten Gijs en nog twee jongere knapen daar in deeltijd. En ja, Radio Klok, Speyer treinhobby enz enz waren geduchte concurrenten maar ook collega's natuurlijk. Maar ook dat is allemaal verdwenen. Net als de stad Eindhoven zijn ook zoveel zaken onderhevig geweest aan de nieuwe tijd. En is de internetverkoop een waarlijke vervanger voor mannen in stofjassen geworden.
Als kind van een vader die een speelgoedwinkel heeft was ik in mijn vrije uurtjes dan ook altijd ergens te vinden in de winkel en keek mijn ogen uit, kortom, ik ben geboren in de wieg op de Willemstraat en er ''opgegroeid''..
Maar goed, back on topic, de Bata winkel heeft de meeste naam gehad in dat pand van de foto denk ik, andere winkels erna waren niet zo bekend, het was de Bata winkel waarover men sprak.