EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8321

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Pastoriestraat*

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

Overig Voetbal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Voetbalploegje Pastoriestraat.

Beschrijving

Deze foto vond mijn vader tussen ouwe kiekjes. Het is het voetbalploegje van de Pastoriestraat. Hij wist niet meer precies het jaartal maar hij denkt ongeveer 1944. De namen wist hij nog wel allemaal. Staand v.l.n.r.: Henk van der Aalst, Joop Lamers, Edi van den Akker, Tonny Toirkens. Gehurkt v.l.n.r.: Tonny van Aalst, Jan Kiviets, Geraar Geerings, Harry van den Akker, Jan de Beer.


Geplaatst op

03-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Tonnie Toirkens, hier bovenste rij geheel rechts, is geboren 1932. Zijn ouders woonden aan de Pastoriestraat 2, Eindhoven. Op de gok af dat Tonnie 12 jaar was, zou de foto van rond 1944 kunnen zijn.


Datum: 02-01-2016
Naam: Geert Kivits  
img

Ik ken ze allemaal, op Jan de Beer na. De meesten zaten bij mij op school. Met de t wee van V.d.Aalst vaak stiekem sigaretten gerookt, met Geraar Geerings en Tinie van Es waren we vaak samen aan het spelen met bolderwagens. Ik weet nog dat, tijdens spelen met pijl en boog, Tonnie Toirkens Harrie van den Akker een oog uitschoot. Ik ben 82 en ben benieuwd welke er niet meer zouden zijn. Ik woonde van 1941 tot 1948 in de Pastoriestraat 49. Dat was vier huizen voor de Schoenmakerstraat. Als er iemand is die iets weet over bovengenoemde personen heb ik graag een bericht.


Datum: 24-12-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik heb slechte herinneringen aan die Geraar. Ik zat van 1950 tot 1953 op de Nutsschool aan de Schoenmakerstraat. Het schoolplein lag aan de achterkant, dus de Pastoriestraat. Aan de overkant kregen wij gymnastiekles op de reeds uitgegraven maar nog niet bestrate weg die er nu loopt. Ook na school voetbalden we daar vaak. Dat werd af en toe verstoord door "grote jongens", waaronder Geraar. Ze wilden daar zelf voetballen en wij moesten ophoepelen van ze. Toen we dat een keer niet snel genoeg deden, kwam Geraar klappen uitdelen en ik kreeg ongevraagd mijn deel. We zijn nog naar het politiebureau tegenover de kerk gegaan, maar die stuurden ons gewoon weg.