EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

831

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Ziekenhuizen

Onderwerp 3.:

Binnenziekenhuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Binnenziekenhuis : de kapel.

Beschrijving

Het moet een prachtige en goed-onderhouden kapel zijn geweest op het terrein van het voormalige R.K. Binnenziekenhuis. Het lag ongeveer tussen Vestdijk-Ten Hagestraat-Jan van Lieshoutstraat en is helaas gesloopt. Nu staat hier het winkelcentrum Heuvelgalerie.
Foto collectie RHCe 0015423


Geplaatst op

22-07-2005

Reacties:

Datum: 23-08-2005
Naam: Jetty Naaijkens-Simmer  
img

Ik ben in deze kapel gedoopt. Mijn opa Jan Bogaars, Boekbinderij deed veel boeken binden voor de Zusters van het ziekenhuis.


Datum: 08-09-2007
Naam: Toon Janssen  
img

Ik ben ook gedoopt in deze kapel. Ik ben de jongste van 11 kinderen en de enige die in het ziekenhuis is geboren en dus ook gedoopt.


Datum: 19-09-2007
Naam: Gosgerbo  
img

Ik was van 1961 tot de verhuizing naar Woensel in 1973 misdienaar/acoliet in deze kapel. De eerste mis begon om 6.30 uur. Na afloop en voor schooltijd mocht je dan bij de zusters van liefde (toen o.a. zuster Antonius en zuster Fransiscus) blijven ontbijten. Veel Augustijnen deden daar de mis o.a. Pater Esser en pater Snelting. In die tijd waren rector van Grinsven en later rector Elsen het hoofd van de pastorale dienst. De rectores woonden in huize Ravensdonck. Vanaf het begin van de zestiger jaren was er periodiek een mis in het Philipijns voor de aldaar gerecruteerde zusters.


Datum: 16-01-2011
Naam: Dora Synen  
img

Mooi om deze kapel na zoveel jaren terug te zien. Ik lag in de oorlogsjaren hier met nieronsteking voor 6 weken. Jammer dat men het niet kon vinden. Dokters hebben het nu veel gemakkelijker, met al de machines.


Datum: 23-01-2011
Naam: A. de Groof  
img

De St. Catharinakerk werd op 6 december 1942 zwaar beschadigd. Daarom heb ik in 1944 hier 's ochtends mijn plechtige communie gedaan. 's Middags in magazijn Bemelmans (waar toen voor de parochianen van de Catharien in de Kerkstraat) de plechtige doopbeloften. Later werd Het Katholiek Leven op de Wal de tijdelijke parochiekerk.