EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8301

Bijdrager:

Jaar:

1983

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Willem Barentzstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Willem Barentzstraat 36.

Beschrijving

Studentenhuis Pyter Selie. Er zijn ook andere schrijfwijzen in omloop. Zowel van de straatnaamgever als van de naam van het huis. PNB001016463


Geplaatst op

02-01-2007

Reacties:

Datum: 02-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ik loop hier vaak langs om een foto te maken maar altijd is dat rolluik op de benedenverdieping naar omlaag. Dus nu maar www.filmenfotobank-nb.nl/


Datum: 02-04-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Pyter Selie was in de jaren 60 een bekend Eindhovense kunstschilder. Het was zijn artiestennaam. Zijn werkelijke naam ben ik helaas vergeten. Wel weet ik, dat hij later naar Antwerpen is vertrokken.


Datum: 02-04-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ik heb wel even moeten nadenken, maar de werkelijke naam van deze kunstschilder is Theo v.d. Bult.


Datum: 01-06-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Dit was oorspronkelijk de directeurswoning behorende bij de bakkerij St Josef aan de De Vriesstraat.


Datum: 01-06-2012
Naam: Will van Oers  
img

Ja Kees, die directeur heette Berepoot.


Datum: 02-06-2012
Naam: A. Eggenhuizen  
img

Berepoot woonde daarvoor in de de Vriesstraat, bij de bakkerij, boven het kantoor.


Datum: 13-08-2012
Naam: Stanneveld  

Dit was het kindertehuis, genaamd "Het Behouden Huys", van de protestantse vereniging Kinderzorg te Eindhoven en Maastricht. Hoofdkantoor was in de jaren 50/60 in Eindhoven en is later verplaatst naar Maastricht en opgegaan in Jeugd en Gezin.
Het kleine raam was van het kantoortje van de directrice, o.a mej A. Hoekstra. Het grote raam was van de eetkamer, het kleine raam boven weet ik niet. Het grote raam boven was de slaapkamer van de oudere meisjes, op zolder waren de kamers voor de jongens. Het was een vrij groot huis met beneden dus het kantoortje, de eetkamer, een achterkamer met schuifdeuren, gescheiden van de eetkamer en een serre, ook weer met schuifdeuren. De keuken was achter de hal en er was een kelder.
Erachter lag een grote tuin, die L-vormig was, achter de huizen die er naast stonden, met nog een oude schuur.
Boven waren ook grote kamers met tussen de voor- en achterkamer een kamertje van een verzorgster en boven de keuken een kamer van een andere verzorgster, met gluurraampjes naar de kamers van de kinderen. In 1961 woonden er ongeveer 15 kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.


Datum: 18-09-2012
Naam: Jannie  
img

Ik ben het met deze beschrijving van Stanneveld helemaal eens want ik heb er zelf met mijn broertjes gewoond. Toen wij er kwamen moest het nog officeel geopend worden, helaas weet ik de datum niet meer maar het moet ongeveer in 1955 zijn geweest.


Datum: 06-09-2013
Naam: Lis  
img

Wij vermoeden dat mijn man zijn moeder samen met haar broer hier zaten, naar wat wij terugvonden in documenten. Zij heette Anne Verbeek en haar broer Jan Arie Verbeek.


Datum: 08-10-2013
Naam: P vd Akker  
img

Wie weet of hier Roosje Brugman heeft gezeten en waar ze is?


Datum: 02-01-2014
Naam: Ank Vlieger  
img

Mijn tante is hier verzorgster geweest. Zij is nu in de 80 maar heeft een ijzersterk geheugen. Ik zal bij haar informeren.


Datum: 24-01-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik heb Pieter Selie in Antwerpen gekend, dat was in 1965. Ik weet het niet zeker maar ik denk dat hij toen zijn naam schreef zoals hier. Hij maakte toen nogal ongewone schilderijen, van hout en andere materialen maakte hij 3-dimensionale voorwerpen die hij daarna in felle kleuren beschilderde. Ik herinner mij een houten fornuis en een jasje van hout en plastic. We hebben toen nog over ons Eindhovense verleden gepraat.


Datum: 05-04-2021
Naam: Coby Vialle  
img

Wie heeft mijn partner Martin Buurmeijer gekend? Hij heeft hier samen met zijn zus Annette en broer Jan rond 1960 gewoond.