EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8252

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Langenakkerweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Huishoudscholen

Onderwerp 3.:

Maris Stella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Maris Stella. (3)

Beschrijving

Derde klas. Bovenste rij v.l.n.r.: Dimphy ?, dan drie vriendinnen Gerda, Francien van de Broek en Sjan de Groen (Volgorde juist?), ??. Rechts net onder de bovenste rij, v.l.n.r.: lerares ??, Annie (Waalre), lerares kinderverzorging ??. Middelste rij v.l.n.r.: Mien Plasmans, ??, ??, lerares huishoudelijke vakken Francis van Laarhoven, ??, hr Fuchs. Onderste rij v.l.n.r.: Marijke Gloudemans (Waalre), Ria ? (Nuenen), Bernadette v Kouwen, Beatrice ?, ??, ??.


Geplaatst op

31-12-2006

Reacties:

Datum: 31-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Frans, en ik toch alsmaar denken dat het Stella Maris moet zijn: Sterre der zee!


Datum: 31-12-2006
Naam: Marianne Jansen.  
img

De lerares huish.vakken is France van Laarhoven, mijn buurmeisje uit de Pastoor Petersstraat.


Datum: 31-12-2006
Naam: Bernadette Gommers  

Marianne, is het niet omgekeerd, dat jij het buurmeisje bent van France van Laarhoven? Gezien de leeftijd van France op de foto en de inmiddels verstreken 43 jaar?


Datum: 31-12-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

Volgens mij Francis van Laarhoven.


Datum: 01-01-2007
Naam: Willy van den Akker  

Beste Bernadette mijn vrouw Riet van den Akker Janssens heeft nog steeds contact met Francis van Laarhoven. Ze woont in een aanleunwoning bij het Petruspark. Zij schrijft nog steeds met verjaardagen kaarten. Ze is deze maand jarig op 10 januari en dan wordt ze 86 of 87 jaar. Riet kent haar van de jaren uit de Tartinistraat LHNO waar ze tot haar pensioen heeft gestaan in `t kooklokaal. Ze heeft daar een heel fijn afscheidsfeest gehad. Misschien leuk dat die meiden op de foto haar een verjaardagskaart zouden sturen, dat zou ze best leuk vinden.


Datum: 01-01-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Ach wat mooi, mijn eerste meisje op de foto Sjan de Groen. Ook alweer ong. 45 jaar geleden. De onderste rij 5e van links is dat niet Joke de Groot, een nicht van mij? Moet Marijke weten. En Bernadette, zijn jullie vroeger niet naar Someren op vakantie geweest in het Philips Kampeercentrum?


Datum: 02-01-2007
Naam: Antoon de Lepper  
img

Francis rijdt nog steeds auto, ze kwam pas nog voorbij bij ons in de Kruisstraat. Ze heeft heel vroeger ook nog iets met de gidsen / scouting gedaan. Bij ons langs in Sancta Maria.
Francis heeft met de scouting mijn tante Riek (de Lepper) opgevolgd, ik kan ze nog herinneren in uniform. Haar broer was missionaris in Afrika, moest ik op de lagere school verplicht mee corresponderen van frater Ludovic.


Datum: 16-01-2008
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Francis van Laarhoven is 30 augustus jl totaal onverwacht op haar vakantie adres overleden heb ik zojuist vernomen. Zij was ook mijn klasse juf en samen met Corrie van Corstanje ben ik er vorig jaar nog op bezoek geweest. We hebben mooie herinneringen met haar opgehaald en het gaf weer een warm gevoel. Destijds leek het leeftijds verschil veel groter. We hebben het schoolse laten herbeleven en vergeleken met het huidige schoolse leven. Juffrouw van Laarhoven gaf huishoudkunde.
Leuk dat Bernadette daar ook op school heeft gezeten. Ik heb er van 1961 af op school gezeten.


Datum: 05-08-2009
Naam: Els Slegers  

Op de foto, naast Mentje Plasmans, sta ik Els (Ellie) Slegers. Geheel rechts onderste rij zit Ria van de Ende volgens mij. Ik woon nog steeds in Strijp, heb 2 dochters en 3 kleindochters.   << Els, stuur je nog even je e-mailadres (red)>>


Datum: 28-11-2009
Naam: Dymphi Lagarde van Tuijl.  
img

Hallo ik lees onder de foto de naam Dymphi . Als het over Dymphi van Tuijl gaat, die staat niet op deze foto. Ik heb wel op deze school gezeten.