EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8203

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

238 Schuttersbosch

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, Hike Group III

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Scouting Hike group III.

Beschrijving

Veertig jaar geleden zat ik bij de verkenners van de Hike group III aan het einde van de Heezerweg. Dit is alles wat ik er van terug kon vinden. Wellicht dat iemand nog fotomateriaal heeft van deze verkennersgroep uit die tijd.


Geplaatst op

28-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dit poortje hing er toen nog niet in en huizen waren er in de wijde omgeving niet te bekennen. Onze hopman heette Heijligers en kwam uit Aalst. Verder kan ik niks meer achterhalen.


Datum: 15-06-2008
Naam: Henk de Jonge  
img

Beste Giovanni, ik ben Henk de Jonge en heb bij de Hikegroep 3 in Eindhoven gezeten op de Leenderweg, toen naar gele pad, daarna Heezerweg, vanaf ca 1951 t/m c.a. 1958. Het werd groep 3 genoemd omdat het de 3de scouting groep van Eindhoven was. In c.a. 1963 is onze zoon naar scouting hikegroep in Geldrop (zelfde groep) gegaan. Zelf zit ik nog bij de hikegroep sinds ca 1974.
Heb je inmiddels al foto's van vroeger? Ik heb er een paar, maar die moet ik eerst even goed zoeken. Het klopt dat Rinus Heijligers er bij zat, in mijn tijd was hij PL en ik had vaandrig Gerrit Vieth en er was ook nog een hopman Kee.


Datum: 22-07-2011
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Hallo Henk, inmiddels heb ik contact gezocht met Rinus Heijligers en hoop van hem interessant materiaal te kunnen kopiëren. Wordt dus vervolgd. Mijn schoonouders zijn meer uit jouw tijd en waren indertijd hopman en akela bij de St. Hubertusgroep: Ge en Annemarie Arends. Bekend?


Datum: 02-12-2011
Naam: Ad van Geel  
img

Hoi Giovanni, Ik was destijds ook lid van de Hike Groep , kan me jou ook nog wel herinneren. Onlangs is er een jubileum gevierd door de Hike Groep, kon daar helaas niet naar toe, maar op de website van de groep staan wel oude foto's in verband met het jubileum. Zie hikegroep.nl