EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8192

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Wal

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Centrum

Onderwerp 3.:

Wal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Wal 17.

Beschrijving

Wal 17, het huis van mijn grootouders en later de heren- en dameskapsalon van Winkel. In de deur staat mijn vader Guus van Winkel.


Geplaatst op

27-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-12-2006
Naam: Marjo Spierings  
img

Volgens mij was de kapsalon boven, klopt dat?


Datum: 28-12-2006
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

In 1961 heb ik als heel jong meisje een tijdje bij Guus van Winkel in de salon gewerkt. Volgens mij was de salon toen beneden.


Datum: 30-12-2006
Naam: Harry van der Velden  

Annelies, heb jij ook een zusje Wies? Wij gingen altijd met een hele groep naar Becht in de Jan van Lieshoutstraat en daar was Wies ook bij. Maar volgens mij woonde zij toen in de Bosboomstraat.


Datum: 01-01-2007
Naam: Henk den Exter  
img

Mooi om dit pand in deze hoedanigheid te zien. Ik ben er veel geweest al is dat nu aan mijn haardracht niet erg goed meer te zien. Misschien komt dat wel door de producten van Wella, wie weet. Guus van de Winkel heeft daar nog jaren gewerkt bij Wella. Hij was de kapper van mijn moeder en deze was gevestigd op de eerste etage, dat was de damessalon. Mijn zusjes gingen daar ook naar de kapper en kregen met de bekende krultang krulletjes in hun haar gezet, maar mijn jongste zus hield hier niet zo van en heeft menigmaal het hoofd onder de kraan gehouden om zo de krullen er weer uit te krijgen. Dit tot zeer grote spijt van mijn vader.
De herenkapsalon met de broer van Guus, Louis van Winkel, was op de begane grond gevestigd. Hier heeft ook nog kapper Anton van de Berg uit Nuenen gewerkt. En Louis van Winkel heeft na de sluiting van dit pand nog op de eerste etage van de Paradijslaan gezeten boven het kantoor van Groot Eindhoven.


Datum: 12-09-2007
Naam: Annelies Koopman v Winkel  
img

Het klopt denk ik wel 1941 voor een winkelpui. In 1959 is er verbouwd aan de voorgevel, die was gescheurd vanwege het heien van het nieuwe bankgebouw ernaast. Mijn vader heeft toen tijdelijk in het pand ertegenover gezeten aan de Waagstraat. Hij haalde toen nog de krant, want een kapster moest het dak nat houden omdat het erg warm weer was.


Datum: 15-01-2009
Naam: Dennis van Winkel  
img

Geinig om hier allerlei verhalen te lezen over mijn opa (Louis) en zijn broer (Guus). Mijn vriendin was aan het speuren gegaan en kwam hier terecht. De data zeggen mij niets, maar om een foto te zien van het pand waar zij samen zijn begonnen vind ik erg leuk. Jammer dat er twee jaar geleden voor het laatst iets is bijgeschreven.


Datum: 16-01-2009
Naam: Annelies Koopman  
img

Hoi Dennis. ik was gisteren op de crematie van jouw opa. Ik ben de dochter van Guus. Er werd prachtig gesproken over jouw opa gisteren.


Datum: 17-05-2009
Naam: Louis van Winkel  
img

Leuk om al deze reacties terug te lezen over de kapsalon van mijn vader Louis van Winkel.


Datum: 17-05-2009
Naam: Louis van Winkel  
img

Hallo Harry v.d. Velden, ik ben de broer van Wiesje van Winkel waar jij vroeger mee naar Becht in de Jan van Lieshoutstraat bent gegaan.


Datum: 17-05-2009
Naam: Pleunie van Winkel  
img

Ik ben de kleindochter van Louis van Winkel, en de dochter van Louis van Winkel. Ik vind het leuk dat ik dit ben tegengekomen.
ik wist wel dat opa (Louis) een kapsalon had, maar nog nooit gezien !
Ik ben 13 jaar oud en ik ben blij dat ik hier kan kletsen met andere mensen die mijn opa kenden. Dennis is mijn neef die ook een mailtje op deze site heeft gezet.


Datum: 22-08-2010
Naam: Piet van Winkel  
img

Hallo, alle Van Winkels. Ik ben Piet van Winkel (P.M.A. van Winkel) en volgens mij vernoemd naar de vader (mijn opa) van de beide kappers. Ik ben de zoon van Guus van Winkel. Grappig om deze foto te zien, ik wist niet dat deze foto bestond.


Datum: 22-08-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Kapsalon van Winkel is ook te zien op foto 18953 en foto 12813.


Datum: 19-01-2014
Naam: Gerard van Gennip  
img

Hallo Piet(je) mooi om jou nog tegen te komen. Ik heb hier een mooie tijd gehad. Ik waan me weer jong als je zoveel bekends tegenkomt. Misschien komen we elkaar regelmatig tegen, zonder het te weten.


Datum: 11-04-2018
Naam: Hans van Melis  
img

De grootmoeder van Annelies Koopman-van Winkel was de dochter van de sigarenfabrikant Ludovicus Teurlinckx die in 1907 dit woonhuis en de achtergelegen sigarenfabriek liet bouwen.
Anna Catharina Teurlinckx trouwde in 1912 met Petrus Martinus Adrianus van Winkel.


Datum: 12-04-2018
Naam: Peter van Wielink  
img

Beste lezer. Mijn moeder, Netty van Winkel, was de zus van Louis en Guus. Ik heb hele fijne herinneringen aan de Wal no 17. Mijn opa en oma kan ik nog zo voor de geest halen en de kapsalon van ome Louis heb ik heel vaak bezocht. Mijn vader Jack van Wielink deed de boekhouding van de kapperszaak.
Wil je meer weten? Mail gerust. Groetjes Peter van Wielink (1944).
<<< Peter, tel.nrs. plaatsen we niet. Mailen kan door op je naam (in het blauw) te klikken. (Red.) >>>


Datum: 01-11-2023
Naam: Monique ter Horst van Winkel  
img

Hallo neven en achternichtjes en neefjes, ik ben Monique van Winkel, de jongste dochter van Guus van Winkel, van de 6. Ria Bakker-van Winkel is helaas op 66-jarige leeftijd overleden. Nu onze ouders allemaal overleden zijn, valt heel de rest van de familie uiteen, nou was dat toch al niet optimaal sinds wij (nadat de Wal werd gesloopt ) naar Amstelveen verhuisden. Ik was toen 8 jaar en ben terug naar Eindhoven gekomen op mijn 16e, want aan Eindhoven heb ik toch wel mijn hart verpand. Mijn broer en zussen en uiteraard ikzelf ook zijn ook te vinden op Facebook.


Datum: 08-11-2023
Naam: Giel van Raamsdonk  
img

Ik heb in 1965 en 1966 bij Louis van Winkel gewerkt. Toen werkten er Toon van den Berg en, wie kent hem niet, Hans Semller. Het was een mooie tijd en Louis was een geweldige man om voor te werken. Wat bijzonder was aan het achtergelegen pand: er zat een schoenmaker, wiens naam ik niet meer weet, die in zijn stille uren kinderwagenwielen van spaken voorzag voor de firma Caja van de Boschdijk. Dit deed hij met een fenomenale snelheid.