EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8183

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Blaarthemseweg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Smederijen

Onderwerp 3.:

R van den Nieuwenhoff

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Oude smederij. (1)

Beschrijving

In dit pand op de Blaarthemseweg heeft jarenlang een smederij gezeten. Nog heel lang kon je boven de winkelruit in het grijze vlak het woord smederij lezen. Nu is het waarschijnlijk zo dikwijls geschilderd dat dit niet meer zichtbaar is. In het middelste gedeelte zit nu een wijnhandel.


Geplaatst op

27-12-2006

Reacties:

Datum: 27-09-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Was gevestigd smederij v.d. Nieuwenhof


Datum: 05-08-2009
Naam: Jan Alemans  
img

Wij zeiden vroeger altijd tegen familie, als je bij van de Nieuwenhof links af slaat zit je in de Laagstraat. (Splitsing Blaarthemseweg, Laagstraat en Hoogstraat.)


Datum: 06-05-2011
Naam: Ine Meijer-Schmitz  
img

Prachtig dit hoor. En als je links van dit huis kijkt was er vroeger een gang en daarachter 5 oude huizen en daar woonden wij, de familie Schmitz-Visser, dus wij gingen altijd achterom door die gang naar huis. Als we vrij hadden van school gingen we kijken bij Toon de smid die de paarden van nieuwe hoefijzers voorzag en soms deden ze een varken slachten en wij stonden te gluren als kind en vonden niks eng. Ik weet ook nog van die winkel en later verkochten ze ook fietsen en kreeg ik van ons moeder mijn eerste echte nieuwe fiets omdat ik net begon te werken. Uiteraard op afbetaling dat ging toen zo. De Nieuwenhofs waren erg lieve mensen en wij woonden op nr.28 en tegenover ons woonde ook iemand van van van den Nieuwenhof en daar betaalde ons moederke de huur aan, voordat ze naar de gemeente overgingen. Ik weet ook nog dat ik gasmuntjes moest halen in de Bennekel en dat er dubbeltjes in het licht moesten. Maar wat een tijd jongens! Het hele Genderdal moest nog gebouwd worden en we speelden oneindig in de velden en plukten korenbloemen en klaprozen en boterbloemen voor ons moeder, samen met mijn vriendinneke Frilleke Alberts die een kroeg, de sleutel, hadden. Heerlijke onschuldige, maar wel arme jeugd hadden we daar en toch waren we tevreden want je wist niet beter. En je mocht op woensdag bij een buurvrouw, die zowaar al tv.had, Dappere Dodo kijken.