EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8130

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Gestel-Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gestel, Hagenkamp.

Beschrijving

Deze geweldige foto kreeg ik per email van Peter van Gansewinkel uit Canada. Onder de Hoogstraat, links de Palingstraat (is aan de linkerkant nog niet bebouwd). Het grote groene vlak is nu 'de vergeten tuin', de friettent van Spaninks staat er nog op de Hoogstraat, in het midden de St. Lambertusstraat met rechts de st. Martinusstraat. Boven de Mecklenburgstraat. Links boven diagonaal de Hagenkampweg. En links op het kruispunt met Hagenkampweg en Mecklenburgstraat de eens zo fantastische kastanjeboom.


Geplaatst op

23-12-2006

Reacties:

Datum: 24-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

De erpelboer Hoogland uit de St. Lambertusstraat had ook een heel bekende dochter. Lonneke Hoogland zij was een TV-omroepster bij de NCRV. Je kan ook nog zien waar 't Belslijntje heeft gelopen (de groenstrook langs de hagenkampweg). Geweldig Peter. Hier komen weer veel herinneringen mee terug.


Datum: 24-12-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Sorry Hennie, deze foto dateert van na 1970. Hier zie ik, dat er op de Hoogstraat huizen weg zijn t.h.v. de oude noodkerk en dat er een parkeerplein en een speeltuin ligt op de hoek St. Lambertusstraat - Hoogstraat en die waren er nog niet in 1970. Ik dateer deze foto 1974.


Datum: 24-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Je kan helemaal gelijk hebben, Giovanni. 1970 was maar een gok. Maar dat het rond die tijd moest zijn, dacht ik wel. Ik had de foto ongedateerd gekregen, dus niet slecht gegokt.


Datum: 24-12-2006
Naam: Pie Jonkers  
img

Prachtige foto, zelfs mijn zolderkamer van mijn ouderlijk huis aan de Willem de Zwijgerstraat is te zien. Maar wat was er achter De Ambassadeur te doen, markt?


Datum: 24-12-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ik neem aan dat het de markt betreft, die voorheen op het Lodewijk Napoleonplein stond, maar ja, dat was toen al geen plein meer.


Datum: 28-12-2006
Naam: Peter Vermeulen  

De foto heb ik opnieuw geplaatst omdat er op de originele foto nog meer te zien is. Bijvoorbeeld de Hoogstraat is nu beter te zien en bovenin de Eliasfabrieken.
Met dank aan Peter van Gansewinkel en Hennie de Groot.


Datum: 28-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Is deze foto vanaf de kerktoren in de Ploegstraat gemaakt, of is die niet zo hoog?


Datum: 28-12-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En wie woonden/werkten er aan de Hoogstraat op het moment van deze foto? Ik herinner me in de panden, waarvan de voorgevel zichtbaar is, van links naar rechts: Bakkerij van Kemenade, Autohandel Theo vd Eng, ?, voorheen Bakker van Breugel, Albert ?, ?, fotograaf Wim Zwaan, Bombeeck Antennes, diverse restaurants, maar welke op dit moment?, Henk en Zus Kremers met naaigaren, wol en verzekeringen, Fam. Koense, Decart van de Fam. van Genderen, Het Westlands Bloemenhuis van Adam Zeegers, cafe, garage Van Werde, ?, ?, ?, ?, slagerij Jos van Tuyn. En dan kan ik nog wel even doorgaan op dit wel heel mooie plaatje.


Datum: 28-12-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Gijs, als je vanaf zo'n 90 meter hoogte kijkt zie je zoiets als bij foto 6923. De rest mag je zelf invullen.


Datum: 29-12-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Deze foto dateert zelfs van na 1978, want een groot deel van de Eliasfabrieken is al gesloopt.


Datum: 29-12-2006
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Deze foto heb ik gekocht in aug. 1983. Waarom de wazigheid in de linker bovenhoek?
<<< wazigheid inmiddels opgelost (Peter V) >>>


Datum: 16-02-2007
Naam: Sjaak Blenk  
img

Lonneke Hoogland was een Vlaardingse. Aan de Schiedamseweg in Vlaardingen was een boek- en kantoorboekhandel met de naam Hoogland.


Datum: 16-02-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Linksboven het nieuwe GLE gebouw, het latere GSG, het huidige ROC aan de Gender.


Datum: 23-02-2007
Naam: Steven Koster1970  
img

Wat jullie als de Eliasfabrieken kennen, ken ik als Profimarkt. (Tenminste als jullie 't ook hebben over die fabriek midden totaal boven in de foto). Vanuit het GSG (links ervan, met de kenmerkende peilers van de aula in de Gender) werd de snoepafdeling dagelijks leeggeroofd tijdens de pauzes. Ook ging op 't parkeerterrein ervoor ooit een DAFje over de kop. Grappig is dat de Willem de Zwijgerstraat er zo mooi opstaat. Daar woonde ik ook in 1995 op nr 44. die huizen waren half verzakt, geen enkele deur sloot fatsoenlijk en als je een knikker op de vloer legde (ik woonde op de bovenste verdieping), rolde ie helemaal naar een kant. Logisch dat deze werden gesloopt.


Datum: 20-03-2007
Naam: D.F.van Leeuwen  
img

Lonneke Hoogland, de presentatrice bij o.a. AVRO-Minjon was wel een Eindhovense. Ze heeft in de vijftiger jaren gewoond in de Pasteurlaan op no 42, 44 of 46. Ik heb ook in de Pasteurlaan gewoond, een paar huizen eerder. Daar ken ik haar van. Ik ontmoette haar later nog een keer op een bootsteiger bij het toenmalige Ottenhome in Loosdrecht.


Datum: 04-10-2007
Naam: Huub van Lankvelt  
img

Deze foto is in de zomer van 1982 gemaakt op een vrijdagmorgen (markt rechts boven).


Datum: 05-10-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Als ik het goed heb is de flat links in de hoek gelegen, aan de Graaf Adolfstraat en aan de overkant het grote gebouw moet dan neergezet zijn met een gedeelte van mijn inkomen. Hier heb ik een zak geld achtergelaten. (Nou ik denk een zákje)