EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8065

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

732 Hanevoet

Straat:

Ennemaborg

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Overige Gezondheidszorg

Onderwerp 3.:

Bus Consultatiebureau (Wijkbus)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Wijkbus Ennemaborg (1)

Beschrijving

Dit is niet het stads- of streekvervoer maar de "wijkbus". Hanevoet was nog maar 'n jaar of 2 bewoond en voorzieningen waren er nog niet. Dus ook geen wijkgebouw waar je met je baby op controle kon gaan. Deze foto laat daarvoor de oplossing zien, een tot wijkgebouw omgebouwde bus. Op gezette tijden stond deze bus in de wijk Hanevoet. In dit geval op de Ennemaborg.


Geplaatst op

21-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-02-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Ik heb daar heel wat tijd buiten met de hond staan te wachten als Els, mijn vrouw, met zoon Sander binnen was. Vaak stonden er ook andere vaders met honden.
Juist door de vele geboortes in deze periode ontstond er een enorm saamhorigheidsgevoel in de wijk. Op elkaars kroost passen (overal zag je draden buiten hangen!), de vrouwen die frutselclubjes hadden en Kees Ploegsma, Thieu.d.Broek, Gert Lentink en ik zorgden binnen de kortste keren dat er een zaalvoetbalteam kwam, gesponsord door Perez Perzen.
Het was jammer dat de vreugde maar enkele jaren duurde, want door de stijging van de huizenprijzen, meende de een na de ander ergens anders een duurder huis te moeten kopen. Als we elkaar tegen komen, heeft echter iedereen nog warme gevoelens aan die periode en velen hebben nog regelmatig contact mmet elkaar.