EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8053

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Dennenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Dennenstraat.

Beschrijving

De Dennenstraat loopt van het Plataanplein naar de Berkenstraat. Linksachter de Bedrijfsschool van Philips.


Geplaatst op

21-12-2006

Reacties:

Datum: 17-02-2007
Naam: M@r10  
img

Hier zat vroeger in de jaren 60 altijd een snoepwinkeltje, ik dacht het tweede huis links. Daar haalden we altijd onze duimdrop en stroopwafels. Wij woonden in de Schootsestraat 95 van 1964 tot 1969.


Datum: 24-04-2007
Naam: M.van Doormalen - Jager  
img

Ik heb zelf tot medio 1971 in de Dennenstraat gewoond. Bij mijn weten stond er wel een huis aan de rechterkant vanaf het Plataanplein gezien waar ijs werd verkocht maar het snoepwinkeltje waar wij zondags snoep gingen halen zat op het Plataanplein.


Datum: 25-04-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Waar je vroeger ook ijs kon krijgen was bij Annie Moes. Die woonde in de Dennenstraat hoek Berkenstraat, vanaf hier aan de rechterkant. Voor snoep moest je zondags naar Mia Langenhoff, die had haar snoepwinkeltje in de Doelenstraat.


Datum: 08-05-2007
Naam: M@r10  
img

Snoepwinkeltjes waren er overal (inderdaad op het Plataanplein ook een). Ik weet gewoon dat er hier in ieder geval ook een zat.


Datum: 08-10-2007
Naam: Dianne Lane  
img

My oma and opa lived at 22 Dennenstraat. My mother Johanna Lane (nee Freriks) had a friend called Annie Moes. I remember visiting as a young girl and meeting Theo Moes, son of Annie. I live in London and do not speak Dutch. I have happy memories of my grandparents and Dennenstraat.
The first house in the photograph looks like my grandparents' house. I visited in 1997 and took a photo.
Kind regards, Dianne


Datum: 24-04-2008
Naam: Wim van Oorschot  
img

Annie Moes woonde inderdaad op de hoek Dennenstraat-Berkenstraat aan de rechterkant, ofwel Dennenstraat 1. Zij verkocht snoep en ijs in de jaren zestig en haar man kluste aan auto’s. Mia Langenhoff had haar snoepwinkeltje in de Doelenstraat en zij heeft het langer volgehouden dan Annie.


Datum: 24-04-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Het pand aan de Doelenstraat waar het winkeltje van Mia Langenhoff was staat op foto 11272


Datum: 25-04-2008
Naam: Wim van Oorschot  
img

In de jaren vijftig stond er maar één boom in de Dennenstraat en het was nog niet eens een dennenboom (alleen met kerstmis bij de mensen binnen). Deze stond op de hoogte van nummer 6 of 8 (links van de foto). Deze boom is eind jaren vijftig gekapt. De huidige bomen zijn van de laatste jaren.


Datum: 25-04-2008
Naam: Wim van Oorschot  
img

Het hoge gebouw dat dwars achter op de foto staat was vroeger het gebouw van de afdeling centrale inkoop van Philips Nederland. Ik heb daar nog als vakantiekracht gewerkt. Philips had in de jaren zestig tijdens de grote vakantie veel vakantiekrachten nodig.


Datum: 25-04-2008
Naam: Wim van Oorschot  
img

Historie, wie woonden in de jaren vijftig en zestig in de Dennenstraat?
RECHTERZIJDE
Nr. 1 Annie Moes met de kinderen Adje, Ferry en dochter??
Nr. 3 Van de Heuvel, vader was glasblazer??
Nr. 5 Familie Kneepkens
Nr. 7 Heer en mevr. Vermeulen met een dochter
Nr. 9 Fam. Klein, zij hadden een zoon en een dochter
Nr. 11 Hier woonde onder: een oud vrouwtje, naam weet ik niet meer en boven: Van Tilburg. Na het overlijden van de oude dame heeft het jonge gezin het gehele huis toegewezen gekregen.

LINKERZIJDE
Nr. 2 De familie Minck, twee of drie jongens en stel mooie meiden
Nr. 4 Janssen met zoon Theo en dochter Greetje
Nr. 6 Van Oosterhout met een zoon en opa
Nr. 8 Familie Meulensteen met de kinderen: Hens, Wiel en Rosita. De oudste zoon is met zijn vrouw en dochter blijven wonen toen meneer en vrouw Meulensteen zijn verhuisd.
Nr. 10 De familie Van Oorschot, Nanny, Maria en de tweeling Gemma en Wim
Nr. 12 Het gezin Leijfheid, vader, moeder en zoon Henkie. Dit was ook een woning waar een echtpaar boven woonde. Wie allemaal ???
Nr. 14 Eerst de familie Platje. De jongens Adriaan, Thijs en Frank en de meisjes: Derkje en Clasien. Na Platje kwam de familie Jager. De familie Jager werd opgevolgd door een Spaans gezin.
Nr. 16 De 2 vrijgezellen Fien Stoker en Mien v.d. Put
Nr. 18 De familie Venhoven, zonen Jan en Piet en dochter Lies
Nr. 20 Pa en ma Timmermans, twee zonen (Huub en Piet) drie dochters
Nr. 22 De laatste woning van de Dennenstraat. De familie Freriks, hoeveel zonen en dochters zij hadden weet ik niet meer.


Datum: 25-04-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Wim, die van Timmermans, die zoon Piet, die noemden wij allemaal Kees. En zo heette hij ook.


Datum: 25-04-2008
Naam: Wim van Oorschot  
img

Fout van mij. Hennie, het is inderdaad Kees. Vroeger noemden we hem Keesje. Hij was toen maar een klein manneke.


Datum: 25-04-2008
Naam: Willie van Tilburg  
img

Dat oude vrouwtje op nr. 11 heette mevr. Stolman en is rond 1965 gestorven. Dat jonge paar dat erboven woonde en er nog woont is mijn broer en schoonzus.


Datum: 01-05-2008
Naam: Bianca Smits  
img

De fam. Venhoven woonde dacht ik op 22, mevrouw woont er nu nog, 1 zoon Pietje en 1 dochter Helma. De fam. Timmermans waren mijn oma en opa Jan en Cor, met kinderen: Huub, Kees, Dien, Thea en Annie. De laatste is mijn moeder en wij hebben op nr 12 gewoond vanaf ong. 1975/1976.


Datum: 02-05-2008
Naam: Dianne Lane  
img

Can anyone remember the Freriks family, they lived at 22 Dennenstraat? My grandparents lived there. Their daughter, Johanna, (my mother) married a English RAF service man during the war. I use to visit my grandparents, they are both dead now. As a child I remember a girl called Marianne, who I made friends with and also Theo Moes.


Datum: 05-05-2008
Naam: Wim van Oorschot  
img

Ik herinner me nog dat er een Engelstalig meisje bij de familie Freriks op vakantie was en dat een van kinderen in Engeland woonde.
Daarom heb ik even met Dianne Lane gemaild, met de vraag “waaruit bestond de familie Freriks”. De familie Freriks woonde in de jaren vijftig en zestig op de Dennenstraat 22. Haar antwoord;
Thursday, April 24, 2008 10:38 PM
Hello Wim van Oorschot,
Thank you for your reply. I visited many times to my Opa and Oma's home in Dennenstraat. I did visit in 1965 when I was 8 years old. My mother had 4 brothers, Gerrit, Henk, Jan and Chris. Jan and Henk were twins. My mother is 80 years old now. Sorry I do not speak Dutch.
Kind regards,
Dianne Lane.


Datum: 26-03-2009
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Het gezin Westerterp kwam met hun moeder, weduwe Geeske Westerterp-Jeninga, vanuit Oldeboorn in Eindhoven wonen. Omdat er werk was in het zuiden des lands! Het gezin betrok in de Dennenstraat 18 het huis in 1928. Geeske overleed in 1933. In 1936 trouwden er een paar uit het gezin.
Uiteindelijk bleef Fedde er wonen, ook de jongste broer Tjerk.
In 1937 en 1938 werden er twee kinderen van Fedde en Fransisca geboren. Omstreeks 1939 verhuisde het gezin met Tjerk naar de Acaciastraat. De andere zes kinderen werden in de Acaciastraat 9 geboren. De kinderen werden geboren, jongen, meisje, jongen, om en om.


Datum: 07-12-2021
Naam: Hans van den Berk  
img

Annie Moes... Dat snoepwinkeltje herinner ik mij. Feitelijk was het meer een loket aan het raam. We kochten daar voor vijf cent jodenvet, drop of kauwgom.