EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

802

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Baekelandplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Baekelandplein

Beschrijving

Soms ontvangen we foto's zonder, of met een heel summiere omschrijving. Van deze foto weten we alleen dat hij (waarschijnlijk) in 2004 in Eindhoven werd gemaakt. Wie weet om welke wijk en woningen dit gaat, of wie heeft een verklaring?


Geplaatst op

20-07-2005

Reacties:

Datum: 16-09-2006
Naam: Ida wagemakers -Schriks  
img

Ik was vorig jaar (samen met een zus) ons geboortehuis op het Fultonhof aan het bekijken. Wij werden ook bekeken, het was helemaal veranderd en niet alleen de straatnaam, Bakelandplein, maar ook het huis, het was opgetrokken. Maar aan de kant van de Marconilaan, waar vroeger de garages stonden, was nu een grote bouwput. Wat daar kwam, of komt weet ik niet maar misschien is het dat wat je ziet.


Datum: 16-09-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Het zou kunnen Ida dat dit de achterzijde van het Fultonhofke is, parallel aan de Marconilaan. De straten in Woensel West waren niet zo breed, en als je deze foto bekijkt staan de huizen aan de overzijde verder weg dan normaal in deze buurt. Het huis op de hoek zou best het huis van Antje Mimpen kunnen zijn, waar we vroeger bakkesvol en jodevet kochten. 's Zondags gewoon in de gang, met in de kamer drinkende mannen en vrouwen. Schuin tegenover Antje aan de andere kant van het Fultonhofke woonde opoe Mimpen. Toen opoe Mimpen dood was lag ze opgebaard in haar huisje. Aangezien ik toen veel last van wratten op mijn handen had, nam mijn moeder mij mee als klein manneke om naar opoe Mimpen te gaan kijken, ons mam pakte mijn hand vast en streek langs het gezicht van het dode vrouwke. Kennelijk gingen daar de wratten van weg, nachtmerries heb ik er aan over gehouden.


Datum: 13-11-2006
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Vorige week reed ik via de Marconilaan naar mijn moeder, men was aan de weg aan het werken. Van een richting kon je de Edisonstraat in, daar zag ik een groot gebouw op de hoek staan. Als ik deze foto bekijk was het zeker de achterkant van het Fultonhof (Baekelandplein). Vroeger stonden er nog garage boxen en via Edisonstraat kon men er in rijden.


Datum: 06-04-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Ik heb de foto nog eens goed bekeken, en ik denk wel zeker dat het het Fultonhof is. Zie de huizen en het schuurtje er achter, en ik denk zelfs dat het huis op het hoekje een pad naar de garage boxen en een pad naar de Edisonstraat, kwam je naast de fietsen winkel uit.


Datum: 06-04-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Ten tijde van de foto heette het al Baekelandplein, dat lijkt me dus een betere titel.


Datum: 07-04-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

In mijn tijd heette het nog Fultonhof, later is het veranderd in Baekelandplein, maar hoe het nu ook heet, we bedoelen hetzelfde.

<<< de titel is inmiddels veranderd in Baekelandplein (Peter) >>>