EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8010

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

731 Genderbeemd

Straat:

Kasteelweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Genderbeemd in aanbouw. (2)

Beschrijving

De Kasteelweg gezien vanuit de Blaarthemseweg. Rechts nog de oude bebouwing en links de niewbouwwoningen van Schelluinen denk ik. De huizen rechts en de Kasteelweg zelf zijn volgens mij verdwenen.


Geplaatst op

18-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-12-2006
Naam: Henri Spaan  
img

Zat hier rechts niet een oudpapierhandel?


Datum: 19-12-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ja Wim, je zult het verder met o.a. deze foto moeten doen, wat een pech, alles weg. Nostalgie voor mij, want hoe vaak reed ik 'm niet naar Zeelst. De Kasteelweg begon bij wasserij De Vries. Volgens mij zat een eindje voorbij deze rij huizen Coppelmans, alwaar we oud papier naar toe brachten.
Wie weet er nog dat kinderkopjeslaantje, dat hier rechts van nog tot zeker 1985 gelegen heeft. Het liep richting de nog vrij nieuwe Croy.


Datum: 19-12-2006
Naam: Anne Troost  
img

Giovanni, Coppelmans en oud papier! Hij zal het misschien in de laatste jaren gebruikt hebben (vooral kranten) om planten in te pakken. Coppelmans was de bezitter van de boerderij op de Kasteelweg en trouwens van bijna alle huizen vanaf de Blaarthemseweg (Eindhoven). In Zeelst had je ook nog een Blaarthemseweg die uit kwam op de Kasteelweg. Ik kan me de kinderkopjes nog goed herinneren maar ook het stuk sintelverharding wat voor de huizen lag. Net voor het brugje van de Gender zat ook nog een oudijzerboer de naam is mij ontschoten (ik weet nog wel dat hij een dochter had die Helma heet maar ja dat is logisch) daar kon je wel oud papier brengen. Ongeveer halverwege de Gender en de boerderij zat Slendens de kapper die ook snoep verkocht.


Datum: 19-12-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Coppelmans en planten? Wellicht de Coppelmans die in Valkenswaard een tuinartikelenbedrijf heeft? Volgens mij zat er aan de Gestelsestraat in Eindhoven ook nog een Coppelmans met een boerderij, ter hoogte van de huidige Kunstijsbaan.


Datum: 19-12-2006
Naam: Anne Troost  
img

Ja Giovanni, Coppelmans en Planten. Ik heb net een foto ingestuurd die ik gevonden heb op het RHCe met de eerste kwekerij van hen op de Kasteelweg. Valkenswaard was een zoon. Bij de kunstijsbaan was meen ik een oom. Verder lees mijn commentaar bij die foto en bij foto 8014


Datum: 08-02-2007
Naam: Heinie van Hoof  
img

Die oud papier en metaalhandel was van Hein Verrieth (mijn opa).Hij is in 1961 overleden en toen heeft zijn dochter Helma (mijn moeder) samen met mijn vader (Willie van Hoof) de zaak voortgezet. Tot 1971 hebben ze daar gewoond. Toen werden ze onteigend en moesten plaats maken voor Genderbeemd. Ze zijn toen op de Hoogstraat een winkel begonnen in gebruikte goederen (Het Waterlooplein). In 1979 ben ik (Heinie van Hoof) in de zaak gekomen. Mijn vader is in 1995 overleden. Mijn moeder en ik runnen deze zaak nu nog steeds. Dus het oud papier werd niet bij Coppelmans ingeleverd Gionanni, maar bij jou latere buren van de Hoogstraat.


Datum: 13-08-2012
Naam: Jan Janssen  
img

De Coppelmans die jullie bedoelen woonde op de Genneperweg. Tegenover kunstschilder Jacobs was een kippenboer, deze hete Bert Coppelmans .Alle Coppelmans bloemwinkels zijn kinderen van vader Coppelmans en Nellie Coppelmans heeft een bloemen zaak in Westerhoven onder de naam van haar man.


Datum: 14-08-2012
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Wellicht is het leuk in deze foto 11114 en andere gerelateerde fotoos te bekijken.