EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7994

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Mgr Swinkelsstraat

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Verzorgings-, Verpleeghuizen / Ouderenhuisvesting

Onderwerp 3.:

Petruspark

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Petruspark. (2)

Beschrijving

In een landelijke omgeving met koeien. Zelf ken ik dit bejaardencentrum niet meer dus even een gok: de weg die we hier zien zou de Mgr Swinkelsstraat moeten zijn en de huizenrij links de Kaakstraat?


Geplaatst op

18-12-2006

Reacties:

Datum: 18-12-2006
Naam: Geertje Op 't Veld-Verheijen  
img

Dat klopt, ik herinner het me nog wel zo! Mijn oma (Truda van Hoof) woonde uiteindelijk op de begane grond, 3e raam van links. Destijds was het nog goed toeven in het bejaardenhuis, fulltime personeel (veelal ongehuwd!) dat altijd aanwezig was, iedereen kende en voldoende aandacht had. Maar dat is - net zoals de koeien op de voorgrond - verleden tijd!


Datum: 18-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Tis maar wat je bedoelt met: Dat klopt. In 1955 was het hele complex Mgr Swinkelsstraat. Het bejaardenhuis en de omliggende woningen. Achter de huizenrij links lag een restant van de Kaakstraat.


Datum: 18-12-2006
Naam: Bob Bovers  

Bij het sluiten van het Fraterhuis aan de Frankrijkstraat, begin 1989, heeft het Parochieel Kerkkoor ”Laus Deo” van de Pauluskerk tot 1991 hier haar wekelijkse koorrepetities gehouden. Dit gebouw was in die jaren in gebruik als dependance van Eckartdal.


Datum: 04-01-2007
Naam: Thea Heesakkers  
img

Het linkse blok zijn volgens mij duplexwoningen. Wij liepen hier iedere dag langs als we naar huis of naar school gingen aan de Pastoriestraat. Voorbij de duplex ging je links de kaak in en naar de Woenselsestraat en rechts was een zandpad naar de Oude Toren.


Datum: 31-01-2007
Naam: Peer Retera  
img

Ik ken deze situatie van nog veel later maar als de dag van gisteren in mijn geheugen. Ik woonde toen op de Pisanostraat, een van de eerste nieuwbouwwijken van Woensel. Ik zat op de kleuterschool welke links naast de Petruskerk lag. Een logische route dus. De mgr Swinkelsstraat kwam dus in 'mijn' tijd uit op de Europalaan. (voel me een jonkie hier..)


Datum: 23-04-2007
Naam: Jozef van der Voort  
img

Ik heb met onze buurtjongens op de bouw gespeeld, het was een project van pastoor Suetens die zich bij ons thuis (bakkerij van der Voort) kwam beklagen.


Datum: 27-05-2008
Naam: Peter Mijland  
img

Hier ben ik eind 50/begin'60 misdienaar geweest in de kleine kapel van het Sint Petruspark. Onder andere bij pastoor Verschuere, die zogenaamd rector was in het park en bouwpastoor vanwege de stichting van de Judas Tadeuskerk in de nieuwe wijk Mensfort. Later kwam ene pastoor Dussée als rector en hij was ook bouwpastoor. Pastoor Suetens werd daarna de rector. Als misdienaar werd je zeer verwend door de Zusters van Schijndel, die hun moedergevoelens volop lieten blijken door na elk optreden van de misdienaars hen te tracteren op bekers melk, boterhammen, koek enz. Je moest nuchter(=3 uur voor de mis geen vaste spijzen / 1 uur van te voren geen vloeibare dranken.) zijn voor het ontvangen van de communie. Dat wisten we dan weer uit de catechismus, die we op school en thuis moesten leren. Als je misdienaar was geweest kwam je te laat op school, maar dat was geen probleem. De kerk ging altijd voor! In de kapel was het altijd erg benauwd en pastoor Verschuere loofde soms een beloning uit, als je een raam openzette. Dan begonnen alle oudjes te mopperen en het raam ging meteen weer dicht. Maar de beloning was binnen: 25 cent...
En elk jaar misdienaarsreisje. O.A. naar Rotterdam en Nijmegen.


Datum: 29-09-2019
Naam: Marian de Jager.  
img

Ik heb hier gewerkt van 1970 tot 1974 als bejaardenverzorgster. Bij en met nonnen. Dat was een leuke periode.