EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

7978

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Vakbonden

Onderwerp 3.:

Ned. Kath. Grafische Bond (NKGB) / Druk & Papier (D&P)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Receptie t.g.v. 50-jarig jubileum NKGB.

Beschrijving

.


Geplaatst op

17-12-2006

Reacties:

Datum: 17-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Burgemeester Ch.J.M.A. van Rooy feliciteert J. Dekkers secretaris van het bestuur. Verder Voorzitter G. Mutsaers, Pater M. Koolen en Penningmeester Frans Op den Buys uit Woensel.


Datum: 17-12-2006
Naam:  

Hans, ik ken Frans Op den Buys alleen uit Stratum. Hij woonde (zeker ten tijde van het penningmeesterschap van de NKGB) achter ons in de Hortensiastraat. Bedoel je misschien een andere Frans Op den Buys?


Datum: 17-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Frans Op den Buys, de vader van Martin van de boeken over Woensel, had een neef Frans Op den Buys die volgens hem drukker was die in WOII geen papier of geen werk kon krijgen en achter de St. Antonius van Paduakerk in Woensel woonde (Peter zoek zijn adres in 1934 eens op). Ik heb geen idee waar hij later naar toe is getrokken. (Er zullen er toch geen drie zijn?)


Datum: 17-12-2006
Naam: Peter Vermeulen  

1934: F Op den Buys, Hortensiastraat 36 (boekdrukker) en F.A. Op den Buys, Broekscheweg 67 (onderbaas)


Datum: 17-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Tja dan was het toch eerder, maar het verhaal blijft hetzelfde.
1926: F. Op den Buys Drukker Binnenpad 54. De F.A. van de Broekseweg is de vader van Martin. Verder nog J.F. Op den Buys Brocheerder drukkerij, Binnenpad 54.


Datum: 18-12-2006
Naam:  

Heb ik je goed begrepen Hans, was de drukkerij waar F. en J.F. Op den Buys werkten gevestigd op het Binnenpad? Of woonden ze daar? Degene op de foto is in ieder geval Frans op den Buys uit Stratum, Hortensiastraat. Ik heb hem n.l. persoonlijk goed gekend.


Datum: 20-02-2007
Naam: Frans op den Buys  
img

Hans, Er zijn er inderdaad geen 3 maar 4. De Frans op den Buys op de foto (derde van links) is mijn opa. Hij heeft altijd in de Hortentiastraat in Stratum gewoond en is later naar de Fakkellaan in Woensel verhuisd. Hij is inmiddels al een hele tijd geleden overleden. De nummer 3 is zijn zoon Frans op den Buys en ik ben nummer 4 de kleinzoon.


Datum: 20-02-2007
Naam: Hans van Melis  
img

We hebben hier dus een Stratumse 'op den Buys' en een Woenselse 'Op den Buys' De Frans Op den Buys en zijn broer Harry waren lid van de St. Antoniusdoelen op de Kruisstraat thuis bij Cafe de Tunnel van Piet van Son.


Datum: 11-10-2007
Naam: Frans op den Buys  
img

Om aan alle verwarring een einde te maken, Joep Sauter heeft het bij het rechte eind. Het gaat over Frans op den Buys uit de Hortensiastraat 36, mijn vader, die destijds penningmeester was van de N.K.G.B. afd. Eindhoven. Voordat hij was getrouwd (1930) woonde hij in de voormalige Binnenpad in Woensel vlak achter de afgebroken Antoniuskerk (Fellenooord), ongeveer waar nu Holiday-Inn staat.
Hartelijke groeten aan alle oude bekenden uit die mooie buurt van onze jeugd.