EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7946

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Geldropseweg (4)

Beschrijving

Foto genomen ter hoogte van de Jan van Schoonvorststraat, richting centrum. Het eerste huis rechts (deels op de foto) is het huis waar mijn grootvader een sigarenzaak, "De Ford" genaamd, had naast de friteszaak van Doreleijers (niet meer zichtbaar). Verder rechts het grote donkere huis is Bakkerij Maas, vervolgens de witte huizen van Van Kampen (smederij, kachels, haarden) en vervolgens touwslagerij Liebrechts.


Geplaatst op

15-12-2006

Reacties:

Datum: 15-12-2006
Naam: Peter Weijtens  
img

Foto is voortreffelijk gewijzigd door Peter Vermeulen; tekst is van Peter Weijtens. Deze wil ook graag weten wat dat witte blok in het midden tussen de lantaarnpalen is?
Wie kan er mij nog iets vertellen over Sigarenmagazijn De Ford, zo genoemd, omdat er ooit een vrachtwagen van het merk Ford binnenreed?


Datum: 15-12-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Het witte blok is het huisje van Saris, waarin nu een soort kunstgalerie zit. Het staat op de hoek van de Tongelresestraat, aan de overzijde van hieruit gezien. Rechts heeft ook nog een gelegenheidskledingverhuur gezeten.


Datum: 15-12-2006
Naam: Jan Wolfs  
img

Mooie foto De Jan van Schoonvorst was er nog niet in julie 1959. Ik herinner deze foto vanaf de Stuiverstraat. Langs de kachelsmid van Kampen was ook nog Herenmode zaak Meeuwis en aan deze kant van bakker Maas was toen een zaak in schilderijen.


Datum: 15-12-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Het huis aan de linkerkant waar je op de zijkant kijkt. Daar was vroeger de slagerij van mijn opa Stolwerk. Nu kun je ook beter de huizen bepalen die in de etalageruit zichtbaar waren. Bakker Maas moet zijdelings ook familie zijn. Ben hier als kind vaak geweest met mijn moeder. Kreeg hier dan pure bakkersgist, dit zou goed zijn voor mijn astma. Slecht is het ieder geval niet geweest daar ik nog rond huppel.


Datum: 15-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Het witte blok tussen de lantaarnpalen waarschijnlijk de watertoren van de fabriek van Leo Schellens zie foto 869.


Datum: 15-12-2006
Naam: Anne Troost  
img

Ik denk dat er een klein foutje gemaakt is. De Jan van Schoonenvorststraat (was er zeker al in 1958) loopt van het H.H. van Brabantplein richting Tuinstraat. Kan dus niet op de Geldropseweg uitkomen. Vermoedelijk wordt hier de Willem van Hornestraat bedoeld.


Datum: 20-02-2007
Naam: Joop van Kampen  
img

In de huisjes voor de sigarenwinkel van Weijtens woonde Pierre van Eck, die had een electriciteitswinkeltje. Daarvoor dat hoge huis de Fam. Krikke, en de Fam Luyben. Dan Fam. Claasen-Lodewijks, die hadden een EMCO lederwarenwinkel en dan Bakker Maas. De huisnummers waren vanaf Maas 37-39-41-43-45, later is vanaf Claassen tot de sigarenwinkel alles gesloopt en is toen UBICA gevestigd in een nieuw pand, bedden en matrassen.


Datum: 05-05-2007
Naam: Joop van Kampen  
img

Aan de overkant woonde op de hoek de groentenboer van Kleef, dan had je een pand met veranda en daar zat een metaalbedrijf in van v.Grootel en de twee panden daarvoor woonden de broers en zussen van van Grootel. Dan een gang naar achteren, daar zat constructiebedrijf van Albert de Vries en daarnaast was de hoofdpoort van de Wollenstoffenfabriek EWOFA.


Datum: 23-10-2007
Naam: Michel Geilfus  
img

Boven kledingzaak Meeuwis had je nog 2 appartementen (in die tijd al). Daar hebben wij nog gewoond in de jaren 50/60. Mijn vader en moeder Geilfus en tante Annie Peters.


Datum: 10-01-2013
Naam: Sjef Claassen  
img

Dit is gewoon een stukje Geldropseweg en geen Jan van Schoonvorststraat.