EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

784

Bijdrager:

Jaar:

2002

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Zangers / Zangeressen

Onderwerp 3.:

Ria Valk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Ria Valk. (1)

Beschrijving

Ria Valk (geboren op 11 februari 1941 in Eindhoven) maakte in 1959 haar eerste single, nadat ze was opgevallen door de tweede plaats te behalen bij de Elvis-verkiezingen. Zij maakte begin jaren zestig enkele rock 'n roll-achtige platen. Haar wilde imago verdween voorgoed na een gebitscorrectie en een metamorfose. Toch zou Ria Valk altijd een komische uitstraling behouden en humoristisch repertoire blijven maken. Zij werkte mee aan allerlei tv-programma's en had een eigen tv-show "Zo Is Ria". Midden jaren zeventig had Ria Valk enkele grote carnavalshits: De Liefde Van De Man Gaat Door De Maag en Leo. Pogingen tot een serieuzer imago en repertoire stranden andermaal. In de jaren tachtig is ze als actrice te zien in Zeg 'ns AAA.


Geplaatst op

18-07-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-06-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ria Valk woonde begin 60's in ik meen de Memlincstraat in Tongelre. Haar eerste hits: Hou je echt nog van mij rockin' Billy, Tommy uit Tennesee en Jij moet gaan. Laatstgenoemde is haar Nederlandse versie van het Elvis-nummer Wooden Heart (Muss i denn).


Datum: 15-11-2006
Naam: Piet Muys  
img

Ria Valk is al op vrij jonge leeftijd uit Eindhoven vertrokken. Ze woonde sedert 1949 samen met haar ouders en haar twee zusjes Els en Annemiek in Amsterdam-Oost (Wetbuurt) en wel op de hoek Fahrenheitstraat-Fizeaustraat in een nieuwbouwwoning. Vader Valk was vertegenwoordiger in schoenen.
Het eerste openbare optreden van Ria Valk was in een trio samen met de broers Jan en Herman de Hont op 5 december 1958 voor Speeltuinvereniging Frankendaal. Het trio viel uiteen. Jan de Hont richtte zijn gitaarbandje The Apron Strings (met tijdelijk Rob de Nijs als zanger) op en werd later bekend als sologitarist van ZZ en de Maskers.
Ria Valk eindigde op 28 mei 1959 als 2e achter Pim Maas & The Presley Cats in een Elvis Presley Imitatie wedstrijd, die in het theater van de Royal bioscoop aan de Amsterdamse Nieuwendijk werd georganiseerd.


Datum: 31-07-2007
Naam: Peter Harbers  
img

Volgens mij vergis je je. Carrie Tefsen speelde in Zeg eens aaa en niet Ria Valk.
<<< Carrie Tefsen was niet de enige speelster! (Peter) >>>


Datum: 31-07-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ria Valk speelde in Zeg 'ns Aaa de zus van Mien Dobbelsteen, juist van Carrie Tefsen. En inderdaad: o.a. Sjoukje Hooymaayer en Kiki Classen speelden ook nog mee in de damesrollen.


Datum: 08-08-2007
Naam: Gerrie Thonissen  
img

Ria Valk heeft op de Broekseweg tegenover ons gewoond, wij woonden op 125.


Datum: 15-10-2007
Naam: Peter Heesakkers  
img

Inderdaad Gerrie: Ria Valk heeft mij persoonlijk verteld na een show van ex-Eindhovense artiesten in het Stadswandelpark, Huub v. Doornekiosk en stadspaviljoen in 2006, dat ze op de Broekseweg heeft gewoond. Ik wist bij gerucht dat ze in Eindhoven gewoond had maar was nieuwsgierig waar. Kon het haar na de voorstelling o.a. vragen. Ze vond het erg jammer dat haar straat niet meer bestond, maar kon de plek en de loop nog exact plaatsen. Voor de rest of ze elders in Eindhoven gewoond heeft weet ik niet, en of wanneer ze hier vertrokken is. Ben [24-6-2006]: De Memlincstraat niet dus. Ik denk dat je in de war bent met Anneke Grönloh. Die woonde toen in de begin 60er jaren een straat verder, in de Johannes Vermeerstraat, toen ze nog bij de DAF werkte als typiste.


Datum: 08-01-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ria heeft ook een schoenenzaak in Amsterdam gehad, in de Kinkerbuurt.