EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7798

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Gestel, Int Wit Paard

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Het Wit Paard.

Beschrijving

Op achterzijde staat: pand gelegen richting Turnhout.


Geplaatst op

07-12-2006

Reacties:

Datum: 07-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Prachtig Peter. Nu herinner ik me meteen ook weer de achternaam van Corry. We hebben in Strijp daar bij hun altijd veel plezier gehad.


Datum: 07-12-2006
Naam: Anne Troost  
img

Inderdaad richting Turnhout maar wel nog een eind te gaan. Café Het Wit Paard lag op de hoek van de Ontginningsweg en de Blaarthemseweg, schuin tegenover wasserij De Vries. Aan de andere kant van de kruising was de Kasteelweg. Dit café was vooral in de meimaand een rustplaats voor de pelgrims die naar het beeld van Maria ter Eik in Meerveldhoven op bedevaart gingen. Ik zal eens kijken of er meer foto's van zijn.


Datum: 07-12-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Toen ik eindelijk een fiets ter beschikking had, fietsten we in de vroege ochtend in de meimaand helemaal naar Meerveldhoven. Langs die oneindig durende Karel de Grotelaan. De mis was om 8.15 uur afgelopen. Maar meestal gingen we letterlijk voor het zingen de kerk uit anders kwamen we te laat op school.


Datum: 12-03-2007
Naam: Henriette van Rooy  
img

In 1955 is de toenmalige eigenaresse van Het Wit Paard, Nelleke, getrouwd met Tinus van Rooy. Zie foto 8657.


Datum: 13-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

En wat te zeggen dan over het Witte Paard, aan de Schootsestraat, Strijp? Zelfde naam immers. En wat te zeggen over Wasserij 'Assi' daar aan die zelfde Blaarthemseweg? Kasteelweg, is dat een andere vraag dan hier? Laat eens horen wat anderen hebben te vertellen over die omgeving?


Datum: 13-03-2007
Naam: Anne Troost  
img

Jan, soms is het moeilijk maar er komt altijd een oplossing. Wasserij Assi zat niet aan de Blaarthemseweg maar ergens in de buurt van de Gennepermolen. Aan de Blaarthemseweg zaten wasserij De Vries en De Adelaar. Als je meer over die omgeving wilt weten, kijk dan met Zoek bij de Kasteelweg en daar komen best wel veel foto's met goede commentaren.


Datum: 09-01-2008
Naam: Jan Jegerings  

Wasserij De Zwitsersche Assi was gelegen op de Genneperweg tegenover de Genneper Watermolen. De 'Amerikaansche Stoom- Wasch en Strijkinrichting' werd in maart 1913 opgericht door E.E.E. Strater. In 1935 werd de naam gewijzigd in 'Amerikaansche Stoom- Wasch en Strijkinrichting De Assi'. In maart 1941 kwam de zaak in handen van de N.V. Zwitsersche Waschinrichting en Ververij Rijswijk te Rijswijk en in 1944 werd het gewijzigd in De Zwitsersche Assi. Het bedrijf werd in 1960 geliquideerd na 47 jaar het beeld rondom de watermolen te hebben bepaald. Voor verdere info zie mijn boek "Oud Gestel- Tussen Gender en Tongelreep" uit 1985.


Datum: 11-01-2008
Naam: Frans Godfried  
img

Ik lees hier over wasserij De Assi. Deze was inderdaad nabij of liever gezegd gevestigd recht tegenover de Genneper watermolen. Nadat de wasserij daar weg was, heeft de mulder van de Genneper molen er nog een periode ingezeten. Rond 1963/64 heb ik daar nog vakantiewerk gedaan.


Datum: 21-10-2008
Naam: Ad vd Heuvel  
img

Het Witte Paard aan de Schootsestraat was in de zestiger jaren in het bezit van Jan en Corry Dijkstra. Begin jaren zeventig hebben Joop en José van Dongen (een zoon van Corry's zuster Mien) het overgenomen en in die periode heb ik er een trein verz......en.We hebben daar wel veel plezier gehad, mede door Henny die daar de draaitafel bediende.


Datum: 01-08-2016
Naam: Maria van Leeuwen  
img

De huizen werden inderdaad de 12 apostelen genoemd en de processie was van het priesterfeest van Jos Verantwoordt, die heeft die dag zijn eerste mis opgedragen.