EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7583

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Philips Complex Strijp 1/S*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Personeel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips, Productie Bureau Metaalwaren SEF.

Beschrijving

De afdeling zat achter elkaar in rijtjes. Rechts was het kantooor van de afdelingschef. Hij stond regelmatig achter het glas te kijken of iedereen wel doorwerkte. De elektrische typmachines hadden sinds enkele jaren hun entree gemaakt bij Philips. Een hele verbetering wat betreft snelheid. Van ergonomie had men in die tijd nog nooit gehoord, zie meubilair en dan met name de stoelen.


Geplaatst op

27-11-2006

Reacties:

Datum: 09-12-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Toen ik hier in 1974 kwam werken was de opstelling van het kantoor geheel veranderd. Op de foto herken ik Jan Vrielink en Gerda Sleegers.


Datum: 09-12-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Thérèse, zou het kunnen zijn dat ik Ellie van Trigt (die vroeger in de Stevinstraat woonde) herken die achter jou zit op deze foto? Ik meen me te herinneren dat zij indertijd ook een kantoorfunctie had binnen Philips en jaren later op kantoor bij de ETOS.


Datum: 09-12-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Willem en Fanny, voor alle duidelijkheid hierbij de namen van degenen op de foto. Linker rij, Annie van Hout, Thérèse Roijers en staand daarnaast dhr. Teunissen. Daarachter zitten Mieke Senders en Gonnie Sanders met tussen hen in Jan Vrielink. Achter in rechts meen ik dhr. Horssen te herkennen. Willem, Ellie van Trigt zat hier niet op deze afdeling maar jullie Riet wel een aantal jaren. En jullie vader kwam regelmatig met Riet en mij even een praatje maken. Fanny dus geen Gerda Sleegers. Die ken ik ook niet.