EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7547

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

435 Oude Gracht-Oost

Straat:

Damocleslaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Eckartcollege / Pleincollege Eckart

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eckartcollege, het begin

Beschrijving

In januari 1967 werden de eerste lessen gegeven in de noodlokalen op de hoek Argonautenlaan/ Damocleslaan aan 119 leerlingen door 14 docenten.


Geplaatst op

25-11-2006

Reacties:

Datum: 29-09-2007
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

Van 1968 tot 1973 heb ik hier op school gezeten; een heerlijke tijd in die noodgebouwen. Iedereen kende elkaar. Gymzalen hadden we niet. We deden softbal op het knollenveld tegenover de school of bosloop bij het nabijgelegen St. Jozefdal. De gymleraar; Pierre Visschers, met sigaar in de pijp, op de fiets en wij maar lopen. Onderweg hadden we dan nog bekijks van de bewoners. We hadden een schooltenue; rode broek en wit shirt en de meisjes hadden pofbroeken! Niet om aan te zien! De rector in die tijd was de heer Van der Grinten, tevens geschiedenisleraar.


Datum: 07-07-2011
Naam: Petra Hansum van Dommelen  
img

Ik heb van 1970 tot 1976 op het Eckart gezeten. Eerst in de noodgebouwen: begonnen in klas 1E. Sporten op de velden of op de fiets naar een gymzaal in de buurt. We begonnen in mijn klas met een groep kinderen uit mijn woonwijk (Villapark) en kinderen uit de buurt. Ook uit Son en Nuenen kwamen er veel. Godsdienstles was toen verplicht, alhoewel er kinderen met een ontheffing waren. Ik heb nu medelijden met deze leraar ... wat waren we vervelend. Geschiedenis, muziek, aardrijkskunde en de talen zijn me bijgebleven. Wiskunde en economie waren een crime. Ik deed VWO (dus in de latere nieuwbouw).


Datum: 28-09-2016
Naam: Mathi Prygoda  
img

"Richting Nuenen" staat op het bord. Links, via de Soeterbeekseweg naar Nuenen. De Argonautenlaan ging daar over in een zandpad riching Eckart en Vaartbroek.