EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

7525

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Carnavalsverenigingen

Onderwerp 3.:

De Walnoten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Wij Walnoten vieren dit jaar carnaval..........

Beschrijving

Mijn vader was mede-oprichter van de walnoten. Het Wapen dat aan de Wal stond, zoals het gebouw toen heette, werd bezongen in het bekende carnavalslied, dat door meer verenigingen van een passende tekst was voorzien. Vaak moest er de halve nacht de zaal "verbouwd" worden omdat er de avond van tevoren nog een heel ander evenement was. Als ik me niet vergis hebben ze er ooit geslapen. Achter op deze foto staat 15-1-1966, dus het moet iets van een zittingsavond zijn geweest. Midden in beeld zit Gerrie van der Klein. Zij en haar man Huub waren vrienden van mijn ouders. Rechts zit Cor Maatje flink mee te galmen. Die heb ik later nog vaak gezien als uitbater van het Esplanade. Toen waren het de Bowlingers die carnaval vierden. Een aantal jaren geleden troffen we hem als ceremoniemeester in de uitvaartwereld. Dat pastte hem alsof hij nooit iets anders had gedaan. Nou Gerrie, vertel!


Geplaatst op

25-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

En we doen dit in 't Wapen dat staat op de Wal
wij walnoten doen dit met heel veel plezier
en drinken daarbij nog een groot glas bier.

Later bij de Emmers zongen we een emmer bier.


Datum: 26-11-2006
Naam: G. Klein  
img

Deze foto is gemaakt in Eygelshoven we gingen daar met een bus naar toe en ja voorop dat ben ik. In Eygelshoven was dan een dansmarietjesfestival ze kwamen dan van heinde en ver.
Cor Maatje is nog bij ons gekomen toen we hier al in Handel woonde.


Datum: 26-11-2006
Naam: G. Klein  
img

Het liedje was:
Wij Walnoten vieren dit jaar carnaval.
Wij doen dit in het Wapen dat staat op de wal.
Wij Walnoten toen dat met heel veel plezier
En drinken daar bij dan een groot glas bier.
Dan kwam een yel
WALNOTEN WALNOTEN HOI HOI.


Datum: 10-12-2006
Naam: Cor Maatje  
img

Veel oude vrienden zie ik op deze foto waaronder Arnold en Joke van Kaauwen en zichtbaar naast Gerrie de zus van Joke. Rond die tijd gingen we met een bus naar Eygelshoven. Ik kan me herinneren dat we op een terugreis tot 's-morgensvroeg in de bus moesten wachten omdat de weg te glad was en dat in een tijd zonder mobiele telefoon.
C.S. De walnoten is opgericht tijdens wekelelijkse dansavonden in het Kajottershuis welk naast het Katholiek Leven (het latere Wapen van Eindhoven) stond. Het was een heerlijke tijd met de opkomst van het Eindhovense carnaval.


Datum: 10-12-2006
Naam: G. Klein  
img

Ja Cor wat was carnaval toen super leuk en gezellig. De Walnoten waren eigenlijk wel een begrip voor Eindhoven. Ze timmerde goed aan de weg, maar ja toen kwam de splitsing. Wat waren er veel Eindhovenaren in het Wapen. Zouden er nog meer foto's in div. vergeten fotoalbums zitten, ik ben benieuwd, dat moet wel zijn. Ik vergeet alleen de reis naar Anna Palova niet. Koud, koud, brrr.


Datum: 12-03-2008
Naam: Antoinette Vrijsen Verbeek  
img

Hallo Piet, ook ik was in die tijd dansmarietje bij de Walnoten. Cor Maatjes is mijn neef. Het waren mooie tijden. Als we de optocht mee liepen moesten wij altijd onze benen bruin maken want een panty was er niet bij. Dus erg koud. En het dweilen was ook altijd leuk. Wij gingen dan regelmatig met de club op onze knieën. Ik heb nog wel een foto van de dansmariekes, ik zal hem wel opzoeken.
mooie tijd.


Datum: 21-04-2009
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Naar ik begrepen heb is Nol van Kauwen reeds diverse jaren overleden. Zijn vrouw/ toenmalige vriendin werkte bij de Etos op kantoor en heette volgens mij Aarts of Geurts. Ze was een zus van Bennie. In het Wapen van Eindhoven werden vele bekende carnavalsvieringen gehouden, ze hadden een bekende dansmarietjesgroep waar, naar ik meen, Gerda Rooijakkers leidster was. Ook Ad Dankers en zus van Cor Maatje Netty waren hiervan lid en Bernard van Bakel, Jo de Rooy, Riekie Geurts uit Tongelre.


Datum: 02-02-2013
Naam: Lilianne van Kaauwen  
img

Klopt dat mijn vader, Arnold van Kaauwen, helaas is overleden in 1999. Mijn moeder heet inderdaad Joke Aarts en haar zus staat ook op de foto, Tiny Geurts-Aarts. Bennie Geurts is aangetrouwd en is dus de man van Tiny.


Datum: 12-02-2013
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Met Bennie heb ik bij Veloc gevoetbald en verder was bij de Etos bonnencampagne je moeder. Ik weet nog wel, dat zowel Ad Dankers als Jac Veenstra en ik, de dames en telsters van de bonnen moesten controleren. Je moeder zat op kantoor bij de Etos, samen met Annelies Ummels/vd Struyk, Akmminga en Diny Strizenauw. Wij waren extra accountantsdienst, Isbrucker en Kuiper. Groeten, evt aan je moeder, was een mooie dame.


Datum: 12-01-2015
Naam: Paul Aerts  
img

Wanneer zijn CV de Walnoten opgericht, en wannner zijn deze ophouden te bestaan?