EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7483

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Brederolaan

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Gestel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Brederolaan met op de achtergrond de H.Hart van Jezuskerk.

Beschrijving

De Brederolaan met op de achtergrond de H.Hart van Jezuskerk.


Geplaatst op

23-11-2006

Reacties:

Datum: 01-03-2007
Naam: Ger Dahmen  
img

Leuk dat deze straat geplaatst is, ik ben hier in 1952 geboren!


Datum: 01-03-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ik ben blij dat je dat met ons wou delen Ger. Wat een wereldschokkende gebeurtenis.


Datum: 01-03-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Van 'n goeie grond Ger. De foto is gemaakt ter gelegenheid van het Huwelijk van Alie Rijkers en Henk Jansen. Alie woonde in deze straat. Op de foto staan Joke Jansen en Willy van de Kerkhof (niet de voetballer)


Datum: 13-11-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Achter het 'gelukkige' echtpaar rechts de Jan van Nootstraat en daarna, in het verlengde van de Brederolaan, heet het Bergmannstraat. De Opel Record staat voor de deur van de Fam. Keeris (schilder).


Datum: 14-11-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Giovanni, Rijkers, waar deze bruiloft was, dat was toch ook een 'schildersfamilie'?


Datum: 14-11-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

De Fam. Rijkers ken ik dus niet Hennie, of ik ben ze vergeten. Wel kan ik mij uit deze straat verder nog de Fam. van Antwerpen, van de Linden en Lathouwers herinneren.


Datum: 01-08-2008
Naam: Ine(ke) van den Hurk van Antwerpen.  
img

Giovanni, dat klopt. Wij de familie van Antwerpen hebben er lang gewoond, vanaf 1963 tot ongeveer 1990. Ik Ine(ke) heb er gewoond tot ik in 1975 trouwde. Wij hebben jaren op nr 60 gewoond en later nog op nr 50. Wij hebben in de Ploegstraat op school gezeten. Wat denk je van de familie Witteveen, familie van Alem, en de familie Prinsen, deze woonden ook allemaal in de Brederolaan.


Datum: 01-08-2008
Naam: Corry  
img

De familie Laenen woonde ook in de Brederolaan, Cor, Mimi en Frans, ook woonde er een zusje van Mimi, Dora en haar dochter Silvia bij hun in.


Datum: 02-08-2008
Naam: Leo Valk  
img

Ik ken de omgeving, daar ik in de Spoorstraat woonde. Foto's als deze zijn, al ken ik het gelukkige stel niet, voor mij toch altijd weer interessant omdat er weer leuke klassieke auto's op staan zoals: de Citroën Ami 6, de Opel Rekord uit 1962, de Mercedes 190 op de oprit, en als ik me niet vergis een Riley in de Bergmannstraat. Blijven sturen mensen, die foto's met oude auto's!


Datum: 02-08-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Een broer van jou moet dus bij mij in de klas gezeten hebben, maar ik weet zijn naam niet meer. Hij moet nu circa 52 jaar zijn.
De families die je verder noemt ken ik niet, al zou de familie van Alem van de groenteboer van de Hoogstraat t.h.v. het Frans Leharplein kunnen zijn. Wist je trouwens, dat Gerard Lathouwers daar tegenover woont, in die witte oude burgemeesterswoning op nr. 316, die een eind naar achteren staat. Weet je waar ik bedoel?
Verder was ik bevriend met Hans vd Linden en kwam daarom wel eens vanuit de Rivierstraat 10 bij jullie in de straat spelen. Ook kwam ik heel vaak bij de Fam. Abbink in de Bergmannstraat, waar ik bevriend was met Sietse.


Datum: 13-10-2009
Naam: Bert van Engeland  
img

Wilde hiermee even laten weten dat wij (familie van Engeland) 33 jaar op Brederolaan 94 hebben gewoond en het heel leuk is om die oude bekende namen weer te lezen.


Datum: 14-10-2009
Naam: Leo Valk  
img

Ik schreef in mijn reactie van 2 Augustus 2008, dat ik het paar op de foto niet kende. Ik herinner me nu echter dat er een schildersbedrijf met de naam Rijkers was gevestigd in de Brederoolaan. Mijn vader, die ook een schildersbedrijf had, aan de Spoorstraat/Hallenweg noemde de naam van Rijkers wel eens. De gelukkige jongedame op de foto was dus een dochter van deze familie.


Datum: 14-10-2009
Naam: Hennie de Groot  
img

Nee, Leo. Deze dame is een schoonzus van Alie Rijkers, die toen trouwde met Henk Jansen. Dit paar is Joke Jansen en Wil van de Kerkhof. Nu beide wonend in Nuenen.


Datum: 15-10-2009
Naam: Leo Valk  
img

Bedankt Hennie, nu is alles tenminste duidelijk. Foto genomen van dit paar ter gelegenheid van het huwelijk van Alie, dus niet de foto van het getrouwde koppel Alie en Henk. Ik neem aan dat het paar op deze foto, Joke en Wil dus, niettemin toch een gelukkig paar is...


Datum: 22-12-2009
Naam: Martin van Elderen  

Ik weet dat mijn moeder, Marie van Alem, aan de Kneppelhoutstraat, hoek Brederolaan, heeft gewoond. Ze waren thuis met elf kinderen en woonden jarenlang naast de familie van Engeland. Momenteel woont alleen Jan van Alem er nog. Wim en Gerard van Alem zijn inmiddels overleden. Als ik me niet vergis is de groenteboer een neef van mijn moeder.


Datum: 23-12-2009
Naam: Leo Valk  
img

Martin, is jouw vader dan Nico van Elderen, die destijds, toen ik bevriend was met Gerard en Wim, verkering had met Marie?


Datum: 26-12-2009
Naam: Paul van Hees  
img

ik ben opgegroeid in de Brederolaan van 1948 tot1961. Ik ben zelf geboren in 1948. Wij woonden op nr 66. Enige namen die mij nog te binnen schieten. Aannemersbedrijf de Jong ( de eerste die in de straat Tv had. Wij mochten altijd op woensdag naar de TV komen kijken, Fam de Natris, van de Boomen (schildersbedrijf), van Liempt (bode bij de gemeente Eindhoven).  Witteveen, Rijkers, van Engeland, Zeegers (Westlands Bloemenhuis). De Auto op de oprit was volgens mij van de familie Gielen (autobedrijf) maar dat weet ik niet zeker.


Datum: 26-12-2009
Naam: Paul van Hees  
img

Ik ben vergeten dat aan de achterzijde onze tuin uitmondde op de Hallenweg. Onze achterbuurman was Valk. Als wij aan het voetballen waren en per ongeluk een bal over de schutting van Valk terechtkwam was het hommeles. We kregen hem dan kapot terug. Was dat misschien jouw vader, Leo?


Datum: 26-12-2009
Naam: Leo Valk  
img

Ja Paul, ik moet bekennen dat het mijn vader was die dat deed. Ik kan me de momenten nog duidelijk herinneren dat hij binnen kwam (in ons huis aan de Spoorstraat 19), en dan zei: Die rotjong hier achter hadden weer (!) een bal over de poort getrapt. Ik heb 'm mooi met mijn zakmes lek gestoken en terug over de poort gegooid, dat zal ze leren! Hij kreeg daarop van onze familie geen instemmende geluiden te horen. Volgens mij was het wel een beetje radicaal. Ik weet niet of hij jullie ooit eerst heeft gewaarschuwd, maar dan nog. Ik begrijp ook wel weer dat die ballen over de poort hem kwaad maakten, want er stonden met regelmaat auto's klaar voor aflevering aan de klant, waarop net een nieuwe laklaag was aangebracht, en zo'n bal kon die nieuwe laklaag, alhoewel die droog was, toch soms lelijk beschadigen, met als gevolg extra werk en de auto niet op tijd klaar. Dus wel jammer van jullie (voet)ballen, maar helaas niks meer aan te doen!


Datum: 27-12-2009
Naam: Paul van Hees  
img

Nog enkele namen uit de Brederolaan in de jaren vijftig: Op nr 68 woonde toen de familie van wijk. Hij was muziekleraar en had twee knappe dochters. De buurjongens klommen snachts over het dak naar de dakkapel van die dochters. Op nr 68 woonde toen de familie van de Crommert


Datum: 27-12-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Het was gezellig op nummer 68, wie woonden er nog meer op dat huisnummer?


Datum: 27-12-2009
Naam: Bert van Engeland  
img

Ha Paul van Hees, ik ken u niet, maar ik heb 33 jaar op nr.94 gewoond, neffe van Alem en de Criel op 92. Maar naast de Crommert woonde toen zeker 30 jaar lang de familie Prins(hadden meer dan 10 kinderen) Zegt jou dat nog iets?


Datum: 29-12-2009
Naam: Aloys van de Crommert  
img

Ja Paul dat klopt dat de fam. van Wijk op nummer 68 woonde, daarna woonde er fam. van de Dungen daarnaast woonde de fam. de Natris en dan wij op nr.72 ( famlie Piet van de Crommert ) ook woonde er de fam.Nieuwlaat, fam.Peek, fam. Jansen. fam. Meier. van der Meiden, fam van Hal, fam. Broeders, fam van der Waarden.


Datum: 17-02-2010
Naam: Stien Weber-Nieuwlaat  
img

Ook ik ben opgegroeid in de Brederolaan en wel op nr 82 vanaf, 1948 tot 1972 heb ik daar gewoond. Na een paar weggeweest te zijn heb ik vanaf 1975 tot 1997 op nr 76 gewoond in het voormalige huis van Rijkers.Veel namen ken ik nog wel, De Crommert, De Natris, Van Liempt, Van Engeland, Van Hees, V..d. Waerden , Biemans, Prins maar die heeft er geen dertig jaar gewoond, volgens mij misschien 10 jaar. Van Alem, Witteveen, Wilting, Van de Berk, Van de Boomen. meer weet ik er niet op dit moment.


Datum: 28-07-2010
Naam: Martin van Elderen  
img

Hallo Leo, Wel even een late reactie, maar ik ben inderdaad de zoon van Nico van Elderen en Marie van Alem. Ze zijn beiden overigens nog in goede gezondheid


Datum: 28-07-2010
Naam: Lian (Lia) Heerings-v.d.Heijden  
img

Mijn peettante en haar gezin woonden vroeger ook in de Brederolaan. Ik kan me nog herinneren dat ze vanaf de rondweg helemaal links achteraan in de straat woonden! Kent iemand de familie Heesterbeek nog?


Datum: 08-06-2012
Naam: Harry van den Heuvel  
img

ik kwam in de jaren '50 voetbal spelen op het terrein van de Miko en zodoende in aanraking met diverse jongens en meisjes uit de Brederolaan. Op de hoek fam. Jansen, de fam. van Hal, Biemans met 7 of 8 dochters, Pepers, vd Waarden de schoemaker, ik denk hoek Kneppelhotstraat en van Alem andere zijde. Tegenover de fam. van Hal en Biemans woonde de fam. de Boer. Ik was veel hier tezamen met Willie Tendoloo, en bevriend met o.a.Mary van Hal en zus Annelies.


Datum: 08-06-2012
Naam: Ad Pluijm  
img

Mijn beste "Bert van Engeland", Mieke Prins woonde naast mij in de Champagnehof, vader en moeder Prins woonden bij mij in de Loondermolen en de broers hadden een vloerenbedrijf (ik dacht in Bergeijk).
Wel een late reactie, maar beter laat dan nooit.


Datum: 09-06-2012
Naam: Bert van Engeland  
img

Hey Ad, ik zag jouw reactie en dat klopt, EVO heette dat bedrijf. Ik ken ze goed, allemaal. Groetjes, Bertje...haha......en zeg ff hoi tegen jullie Marjanneke...houdoeee..


Datum: 26-02-2014
Naam: Richard  

van Alem in de Kneppelhoutstraat 2 is een paar jaar geleden overleden, alleen zijn broer zit nog in het huis.
<<< Richard, wil je nog even je achternaam en je e-mailadres doorgeven? (Red.) >>>


Datum: 26-02-2014
Naam: Leo Valk  
img

Hallo Martin van Elderen. Ik ontving zojuist een e-mail over een toegevoegd bericht bij deze foto en toen ik door alle reacties ging, zag ik jouw "late reactie" (een maandje of zeven), op mijn vraag van December 2009.
Waarschijnlijk heb ik destijds geen mail ontvangen over je toegevoegd bericht. Ik woon in Australië en hoewel ik veel met Holland "bezig" ben, heb ik deze site kennelijk toch wat minder frequent bezocht..
Je schreef in 2010, nu alweer bijna 4 jaar geleden - dus wat is laat als het om een reactie gaat, haha - dat je ouders nog in goede gezondheid verkeren. Is dat nog steeds zo? Welke leeftijd hebben ze nu?
Ik weet nog wel dat destijds, toen Marie dus verkering had met Nico, je vader, hij door de omgeving als een "hele knappe" vent werd beschouwd, zoals ze hier in Australië zeggen: een echte catch!.
Oh ja, weet jij, of misschien iemand anders, of Jan van Alem nog leeft en nog steeds aan de Kneppelhoutstraat woont?


Datum: 27-02-2014
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Beste Leo, momenteel woon ik samen met vriendin Marijke Arends en die woonde indertijd bij jouw in de Bergmannstraat. Volgens mij zat ik samen met een broer van jou in de zelfde klas van de H. Hart jongensschool. Zelf ben ik van 1956 en heette die broer niet Henk??


Datum: 27-02-2014
Naam: Leo Valk  
img

Hallo Giovanni,
Ik denk dat je een beetje op de verkeerde weg zit. Ik ben zelf van 1949, de jongste bij ons thuis en ging naar de St. Lambertus school in de Laagstraat. Ik woonde in de Spoorstraat. Ik had wel een oudere broer, Tonnie, die naar de H. Hartschool ging, maar die is geboren in 1941. Dus heb je iemand anders voor. Groetjes.


Datum: 27-02-2014
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Da's dan wel heel toevallig, dat er aan de kant met de even huisnummers in de Bergmannstraat ook een Fam. Valk woonde. Verder zitten we kwa leeftijd natuurlijk een heel eind uit elkaar. Sorry voor de verwarring.
De Kneppelhoutstraat, een heel kort verbindingsstraatje tussen de Brederolaan en de Spoorstraat? Op de Hoogstraat t.h.v. het Frans Leharplein had je een groenteboer Van Alem, familie?


Datum: 28-02-2014
Naam: Leo Valk  
img

Ja, Giovanni, de groenteboer op de Hoogstraat is inderdaad familie van het gezin van Alem, wonend op de hoek Kneppelhoutstraa t- Brederoolaan. Nu je het noemt, iemand in mijn familie heeft me ooit eens gezegd dat er ook een gezin Valk in de Bergmanstraat woonde. Bij mijn weten geen directe familie van ons.


Datum: 28-02-2014
Naam: Ad Pluijm  
img

Nettie van Alem en haar man Cees zitten nog steeds op dezelfde plaats op de Hoogstraat.