EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7475

Bijdrager:

Jaar:

1999

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Philips Complex Strijp 1/S*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 1 / S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Een bekende klok.

Beschrijving

Veel Philipsmensen hebben hier gezien hoe laat het was. +++Waarschijnlijk ook veel mensen van Nolte. Tini? En treinreizigers.+++


Geplaatst op

23-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik moet hierop reageren, mijn naam wordt genoemd. Voor Nolte heb ik hier nooit gewerkt. Wel op Strijp 3, Gebouw RU wat momenteel wordt gesloopt. Maar we zijn hier destijds wel geweest. Direct achter dit gebouw lag de ladderloods. Daar kon je ladders lenen, als je tenminste een gereedschapspenning daar achterliet. Dus wij daar een ladder geleend van abnormale lengte en deze hangend aan 2 fietsen getransporteerd naar RU. Dat was een heel gehannes, je moest daar de Beukenlaan mee oversteken en het Strijps bultje lag er nog niet.


Datum: 17-02-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

De oude Philips machinekamer, naast het Klokgebouw op Strijp S, wordt voor ruim 2 miljoen euro opgeknapt. Er komen een informatiecentrum en een café in. De tegelvloer en de machines blijven gehandhaafd. De kosten voor het geschikt maken voor hergebruik zijn zo hoog, omdat er structureel nogal wat moet gebeuren. Zo moet het complete dak worden vernieuwd en moet in het gebouw verwarming worden aangelegd. Het gaat hierbij om een tijdelijke invulling. Het centrum is bedoeld om inzicht te geven in en uitleg over de ontwikkelingen op Stijp S in Eindhoven. Als dat gebied klaar is, gaat eigenaar Trudo een definitieve invulling geven aan het pand. Bron: Eindhovens Dagblad d.d. 14 febr. 2008.


Datum: 22-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

In het klokgebouw zijn op dit moment al een flink aantal bedrijfjes gevestigd. Een klein aantal hebben het plan opgevat een boek te gaan uitgeven. Nieuwe bewoners van het Klokgebouw in Eindhoven portretteerden hun voorgangers, de oud medewerkers van Philips die van de dertiger jaren tot in de jaren negentig in het gebouw werkzaam waren. Een uniek boek met 67 portretten van de mensen nu met hun verhalen over toen. Voor meer informatie zie bericht in ons Gastenboek d.d. 17 juli op de homepage.